FEI Yrkeshögskola

Siktar du på en ny karriär inom ett framtidsyrke? Gå en yrkeshögskoleutbildning hos FEI, som är en av Sveriges äldsta och främsta utbildningsaktörer. Gör en sen ansökan till hösten fram till 30 maj!

Har du yrkeskunskaper från arbete eller tidigare studier? Genom YH-flex kan du tillgodoräkna delar av en YH-utbildning och få din examen snabbare. Gör en sen ansökan till YH-flex fram till 30 maj!

Genom vårt hybridformat kan du studera på plats och online, med känslan av att du är i klassrummet.

Gör en intresseanmälan här för att få aktuell info!

Kurser & program

YH-utbildningar som leder till framtidsjobb

FEI erbjuder YH-utbildningar som leder till jobb inom många olika framtidsbranscher! Alla våra YH-utbildningar sker på heltid, med lektioner cirka två till tre dagar per vecka. I studierna ingår även LIA-praktik, som ger dig möjlighet att testa och tillämpa dina kunskaper på en arbetsplats.

Fyll i en intresseanmälan här så ser vi till att du får aktuell information om våra utbildningar.

YH-flex – snabbspår till examen

Har du yrkeskunskaper från tidigare studier eller arbetserfarenhet? Genom YH-flex har du möjlighet att tillgodoräkna dig de delar från utbildningen som du redan har kunskaper om. Du läser endast några kurser och kan få en YH-examen snabbare! Läs mer om YH-flex här.

Sen ansökan öppen fram till 30 maj 2024

Du kan göra en sen ansökan till följande YH-utbildningar fram till 30 maj:

 

Du kan göra en sen ansökan till följande YH-flexutbildningar fram till 30 maj:

Varför studera på FEI Yrkeshögskola?

Varje år beslutar Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, om vilka YH-utbildningar som får bedrivas inom Sverige. För att en utbildning ska beviljas gäller det att kompetensen som utbildningen ger är efterfrågad på arbetsmarknaden och i hög grad leder till ett arbete.

FEI grundades år 1888 och är en av Sveriges främsta utbildningsaktörer. Våra YH-utbildningar bedrivs i samarbete med ledande företag och lärare med yrkesexpertis. Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig en fördel – hela vägen från studier till arbete.

Alla våra YH-utbildningar genomförs med hybridkonceptet FEIFLEX, vilket innebär att du kan studera på plats eller live online på distans, alltid med känslan av att du deltar i klassrummet!

Samarbetspartners

Alla YH-utbildningar utformas i samarbete med arbetslivet och efterfrågan på kompetens.

Det viktigaste sättet för arbetslivet att få inflytande över utbildningen är genom ledningsgruppen, som består av representanter från FEI, arbetslivet, skolväsendet och studerande. Ledningsgruppen säkerställer att utbildningen är aktuell, relevant och håller hög kvalitet. De ansvarar även för att anta sökande, tillgodoräknande av studier, examensbevis, kvalitetsarbete och att utbildningen genomförs enligt lagen för yrkeshögskolan.

Vi samarbetar även med ledande aktörer från arbetslivet som bland annat erbjuder studiebesök och som kan vara intresserade av att ta emot studenter på LIA-praktik eller framtida arbete.

Är du intresserad av att samarbeta med FEI YH? Fyll gärna i detta formulär så kontaktar vi dig!

Senast på FEI

YH-kurser omfattar några veckor upp till ett halvårs studier och skiljer sig från YH-program genom att vända sig till yrkesverksamma som vill vidareutveckla sina kompetenser. YH-kurser har oftast ett flexibelt...

Läs mer

Uppdragsutbildningen riktar sig till fastighetsmäklarföretag som vill kompetensutveckla sina medarbetare och innehållet är utformat efter FMI:s krav på teoretiska studier för att bli registrerad fastighetsmäklare. Undervisningen genomförs i FEI:s utbildningslokaler...

Läs mer

”På FEI finns en lång tradition av att söka samverkan och samarbeten med näringsliv och omgivande samhälle. Det här är ytterligare ett steg i den riktningen, och vi är otroligt...

Läs mer

+