FEI:s Certifikat Ledarskap – en transformativ ledarskapskurs

Vi fick en pratstund med Ulf Persson, kursledare för FEI:s Certifikat Ledarskap, som under många år har hjälpt tusentals chefer att bli bättre ledare.

Vad skiljer denna kurs från andra ledarskapskurser?

– Kursen sker till stor del genom en upplevelsebaserad pedagogik där vi blandar teori med övningar, erfarenhetsutbyte och reflektion. Du kommer att få träna på olika ledarskapssituationer, som till exempel att leda ett möte, coacha medarbetare, hantera en konfliktsituation och ge och ta emot återkoppling. Det krävs både praktisk träning och teoretisk förståelse för att utvecklas och lära sig nya beteenden.

Ett framgångsrikt ledarskap utgår från en ökad kunskap om dig själv för att bättre förstå och leda andra. Självkännedom och medvetenhet är en bärande del i hela kursen. Du kommer upptäcka och utveckla dina egna förhållningssätt för att leda och utveckla individer och grupper.

Vem har nytta av kursen och på vilket sätt?

– Kursen vänder sig till dig som har ett chefs- eller personalansvar alternativt ansvarar för att leda och utveckla individer och grupper. Även du som är projektledare, teamledare eller specialist med personalansvar kommer ha stor nytta av utbildningen. Du kan ha flera års erfarenhet men också vara ny i din roll.

Vilken är den omedelbara nyttan av att gå kursen?

– Efter kursen har du fått praktiska verktyg för att öka effektiviteten i ditt beslutsfattande och din delegering. Du kan skapa delaktighet och laganda, utveckla arbetsgruppen och driva förändringar. Du är bättre och mer effektiv i din kommunikation och du kommer bli modigare och tryggare i att hantera konflikter och motsättningar. Du har kunskaper och energi att skapa ett attraktivt arbetsklimat i den grupp eller verksamhet som du är chef för. Och det du lärt kommer du få stor nytta av i både vardagliga och svåra situationer, något som gör dig till en mer effektiv och inspirerande ledare.

Läs mer om kursen Certifikat Ledarskap här.

Publicerat den 20 juni 2024