FEI Yrkeshögskola beviljas fler YH-kurser inom olika yrkesområden

Myndigheten för yrkeshögskolan har presenterat resultaten i den senaste ansökningsomgången för YH-kurser. FEI Yrkeshögskola har beviljats fler YH-kurser än föregående år med en beviljandegrad på 70%. Det innebär att FEI erbjuder totalt 250 nya studieplatser under hösten 2024 och våren 2025.

YH-kurser omfattar några veckor upp till ett halvårs studier och skiljer sig från YH-program genom att vända sig till yrkesverksamma som vill vidareutveckla sina kompetenser. YH-kurser har oftast ett flexibelt upplägg och ger förutsättningar för studier parallellt med arbete.

– Det är ett glädjande besked att FEI Yrkeshögskola har beviljats ännu fler YH-kurser i år. På dagens snabbrörliga arbetsmarknad förändras efterfrågan på kompetens i en högre takt. De korta YH-kurserna fyller därför en viktig funktion, genom att ge yrkesverksamma möjlighet att utveckla sina kompetenser och bidra till en stärkt kompetensförsörjning. Det är extra glädjande att vi även breddar vårt utbud av YH-kurser inom olika yrkesområden på FEI genom att erbjuda kurser inom säkerhet och data/IT. Vi ser fram emot att välkomna alla nya studerande under året och erbjuda dem de bästa möjliga förutsättningarna att studera parallellt med arbetet, bland annat genom vårt unika hybridformat FEIFLEX, säger Azadeh Lind, affärsområdeschef FEI YH.

FEI:s YH-kurser:

  • AI Engineering – Utveckling och Optimering, 90 YH-poäng
  • Effektiv och hållbar säljorganisation med hjälp av AI, 30 YH-poäng
  • Hållbarhet, miljö och samhällsansvar i inköpsprocessen, 25 YH-poäng
  • Revenue Management för Restaurang – lär dig att öka en verksamhets lönsamhet genom intäktsoptimering, 35 YH-poäng
  • Rådgivande kommunikation för redovisningskonsulten, 25 YH-poäng
  • Specialiserad kurs om Anti-Money Laundering för redovisningskonsulten, 25 YH-poäng
  • Strategier för Supply Chain och inköp, 25 YH-poäng

YH-kurserna lanseras inom kort, håll utkik efter mer information här.

Publicerat den 23 maj 2024