Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef

Ekonomichefsprogrammet är en välkänd yrkesutbildning med tradition. Den har erbjudits av FEI sedan 1944! Du får kvalificerade kunskaper – de flesta som har genomgått programmet har nu ledande ekonomibefattningar. Det fulla Ekonomichefsprogrammet omfattar 18 delkurser inklusive examensarbete över cirka 2 år. Studierna ges i Stockholm och med FEIFLEX – det innebär valfrihet när och var du vill studera!

Nästa kursstart
22 april 2024
Omfattning

2 år

Avgift 224 600 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Ekonomichefsprogrammet är en utbildning på hög nivå med totalt 18 delkurser och som är flexibel för dig som arbetar som eller vill bli:

Beskrivning

FEI:s Diplomprogram är en specialiserad utbildning på högskolenivå; en ”komprimerad universitetsexamen”. Med det menar vi att utbildningen ger gedigna kunskaper i de kärnämnen som ingår i en civilekonomutbildning; ämnen som nationalekonomi, juridik, externredovisning, beskattningsrätt, ekonomistyrning och ledarskap. Det vill säga de områden som du har nytta av i ditt arbete som ekonom. Litteraturen är i stora delar identisk med den som används på motsvarande kurser på universitet och högskolor. Däremot är undervisningen och angreppssättet annorlunda. Deltagarna har i genomsnitt över tio års erfarenhet av ekonomiarbete. Det betyder att undervisningen är praktiskt upplagd med många exempel från verkligheten.

Lämplig bakgrund

Lämplig teoretiska förkunskaper är ekonomiskt gymnasium och praktisk yrkeserfarenhet från redovisningsområdet. Stor vikt läggs även vid dina personliga egenskaper som motivation och målinriktning.

Välj omfattning

Ekonomichefsprogrammet betyder flexibilitet. Det består av en serie delkurser där du själv har möjlighet att bestämma omfattning och inriktning med utgångspunkt i din yrkesroll och karriär. På denna sida beskrivs hela det tvååriga programmet, ett omfattande kompetenspaket för yrkesverksamma ekonomer.

Genomförande

Utbildningen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt kurstillfälle kan välja om du vill:

  • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater.

eller

  • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

 

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.

Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!

Ekonomichef

Kurs 1-18. Cirka 24 månader.

För dig som har, eller satsar på, ett totalansvar för företagets ekonomifunktion med ambitionen att bidra till företagets strategiska utveckling, rekommenderar vi att du går samtliga moduler som ingår i Ekonomichefsprogrammet. Detta är branschens mest gedigna kompetenspaket.

Utöver ytterligare fördjupning inom ekonomiområdet får du bland annat utveckla dina färdigheter som chef och ledare. Ekonomiavdelningens arbete är i mångt och mycket ett utpräglat lagarbete. Alla medarbetare måste dra åt samma håll för att producera relevanta och korrekta rapporter och bokslut. Arbetet sker ofta under stark tidspress. Ekonomichefens förmåga att leda och entusiasmera personal är därför mycket viktig.

I det avslutande examensarbetet väljer du ett ämne inom något av utbildningens huvudmoment.

Fakta

Avgift

Omfattning cirka 2 års studier. Avgift: 224 600 kr exkl. moms. Avgiften delas upp i fyra delar och faktureras halvårsvis.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 3 839 kr/mån.

Avgiften delas upp och faktureras halvårsvis. I avgiften ingår kostnaden för litteratur och annat kursmaterial samt lunch & kaffe.

Vad leder utbildningen till?

Programmet leder till FEI:s examen Diplomerad Ekonom – Ekonomichefsprogrammet med tydlig angivelse vilken variant och vilka delkurser du har valt att genomgå. Engelsk examensbeteckning är Diploma in Accounting & Financial Management.

Tentamen

Varje delkurs avslutas med examination; antingen genom tentamen och/eller inlämningsuppgift eller muntlig presentation. På examensbeviset anges vilket betyg som erhållits i respektive delkurs. Den akademiska betygsskalan tillämpas, det vill säga Underkänd, Godkänd respektive Väl godkänd. För examen krävs minst godkänt betyg på samtliga delkurser. Närvarokravet är minst 70% på samtliga delkurser.

Antagningskrav

Lämplig teoretisk bakgrund är ekonomiskt gymnasium och/eller praktisk yrkeserfarenhet från redovisnings- och/eller ekonomistyrningsområdet. De flesta deltagare har 5-10 års eller mer yrkeserfarenhet. Stor vikt läggs även vid dina personliga egenskaper som motivation och målinriktning.

Stockholm & FEIFLEX

Ekonomichefsprogrammet ges på plats i Stockholm samt med FEIFLEX distansstudier (undantag kurs 17. Ledarskap för ekonomichefer som endast genomförs i Stockholm).

Kursinnehåll

Ekonomichefsprogrammet är en välkänd yrkesutbildning med tradition. Den har erbjudits av FEI sedan 1944! Du får kvalificerade kunskaper – de flesta som har genomgått programmet har nu ledande ekonomibefattningar. Det fulla Ekonomichefsprogrammet omfattar 18 delkurser inklusive examensarbete över cirka 2 år. Studierna ges i Stockholm och med FEIFLEX – det innebär valfrihet när och var du vill studera!

Delkurs 1: Företagsekonomi för ekonomer

Ekonomichefsprogrammets inledande kurs, som du tar del av via FEI:s onlinesystem FEIFLEX, ger en nödvändig nationalekonomisk och företagsekonomisk bas för dina fortsatta studier. Du träffar tre olika ämnesspecialister som förmedlar praktiska kunskaper.

Omfattning

Inspelade föreläsningar (online) inom ramen för Ekonomichefsprogrammet. Denna kurs innebär uppfräschning och uppdatering: kursen ger aktuella kunskaper i bokslut, kalkylering och hur företaget påverkas av beslut i omvärlden.  En perfekt introduktionskurs som du tar del av i din dator, läsplatta eller smarta telefon.

Kursbeskrivning

Utbildningen inleds med en kurs som tar upp tre viktiga moment som ger en gemensam grund för fortsatta studier. Kursens första avsnitt behandlar samhällsekonomiska begrepp och samband, syftet är att kunna tolka och förstå hur det egna företagets situation påverkas av förändringar i samhällsekonomin. Därefter följer en sammanfattande genomgång av de viktigaste frågorna vid bokslutsarbete. Avslutningsvis behandlas centrala begrepp inom kalkylering och ekonomistyrning  Kursen lägger också en gemensam grund för fe fortsatta studierna.

Kursinnehåll

  • BNP, utrikeshandel och bytesbalans
  • Tillväxt, inflation och arbetslöshet
  • Finans- och penningpolitik
  • Periodiserings- och värderingsfrågor i samband med bokslut
  • Principer för ekonomisk kalkylering, analys och styrning

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 2: Affärsjuridik för ekonomer

Affärsjuridik – eller handelsrätt som ämnet ibland kallas – reglerar ett företags verksamhet och är den samlande beteckningen på de olika delar av juridiken som är speciellt viktiga för företaget. I kursen får du praktiska kunskaper för att kunna fatta korrekta juridiska beslut.

Omfattning

Kursen kan också läsas separat, klicka här för information om samtliga kurstillfällen. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Kursbeskrivning

Kursen syftar till att ge goda kunskaper om de juridiska regler som styr företagens verksamhet, och som är centrala för dem som arbetar med ekonomifrågor i ledande befattningar.

Kursinnehåll

  • Avtalsrätt
  • Köprätt
  • Fordringsrätt
  • Sakrätt och obeståndsrätt
  • Associationsrätt

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här.Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 3: Årsredovisning enligt K2

Kursen ger fördjupade kunskaper inom externredovisning inklusive finansiering, räkenskapsanalys och kassaflödesanalys. Teori varvas med praktiska övningar.

Kursbeskrivning

I kursen behandlas företagets årsredovisning utifrån de krav som ställs i lagtext samt normgivande anvisningar och rekommendationer. I samband med detta kommer vi att noggrant gå igenom och tillämpa de värderingsregler som finns i K2.

Kursinnehåll

  • Värdering enligt allmänna rådet K2
  • Repetition av bokslutsdispositioner och skatt
  • Upprättande av årsredovisning
  • Delar av Årsredovisnings- och Bokföringslagen
  • Normering inkl BFN:s allmänna råd och rekommendationer
  • K-projektet med särskild fokus på K2
  • Resultaträkning och balansräkning
  • Utformning av tilläggsupplysningar
  • Förvaltningsberättelse
  • Revisionsberättelse
  • Räkenskapsanalyser
  • Nyckeltal i flerårsöversikten

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 4: Analysera företaget

En analys kan t ex göras med avseende på tillväxt och finansiell balans och utifrån kapital-, personal- och omsättningsrelaterade lönsamhets- och effektivitetsmått. Vad som är viktigast beror på syftet med analysen. Svaret bestämmer sedan val av metod och tolkning.

Kursinnehåll

  • Intern och extern analys
  • Räkenskapsanalys, nyckeltal för tillväxt, rörelsekapital, finansiell balans, lönsamhet, arbets- och kapitaleffektivitet
  • Samband mellan ett företags tillväxt, lönsamhet och finansiella ställning
  • Beräkning av P/E-tal och substansvärde per aktie
  • Analys av rörelserisk och finansiell risk
  • Belysning av hur nyckeltal i ett företag påverkas
  • Kassaflödesanalys

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 5: Koncernredovisning I - i enlighet med K3

Denna kurs ger kunskaper som behövs för att praktiskt kunna utforma en koncernredovisning med beaktande av lagar och normer. Dagens koncernredovisning har alltmer närmat sig internationell praxis, och speciell vikt läggs därför vid att visa den praktiska tillämpningen av Redovisningsrådets rekommendationer.

Kursbeskrivning

Kursen bygger på gemensamma genomgångar av koncernredovisningens kärnområden som exempelvis behandling av goodwill, aktieutdelning, emissioner i dotterbolag och interna mellanhavanden. Undervisningen koncentreras på förvärvsmetoden – den i praktiken mest använda metoden – och i varje teoriavsnitt får du arbeta med verklighetsnära tillämpningsövningar.

Kursinnehåll

  • Koncernbegreppet
  • Lagar och normer för koncernredovisning
  • Koncernen ur beskattningssynpunkt
  • Förvärvsmetoden
  • Förvärv och försäljning av dotterbolag
  • Interna transaktioner

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 6: Företagsbeskattning I - introduktion

Skattelagstiftningen består av detaljerade lagregler som ska tillämpas. Det betyder inte att du måste lära dig dessa utantill, men du måste vara bekant med strukturen för att hitta i lagtexten. I denna gedigna introduktionskurs kurs får du en helhetssyn på skatteområdet.

Kursbeskrivning

Kursen är inriktad på beskattning av näringsverksamhet med tonvikt på aktiebolag. Målsättningen är att ge dig kunskaper i att identifiera och lösa problem inom företagsbeskattningen samt att ge förslag på möjliga skattedispositioner i bokslutet. Överblicken prioriteras men skattelagstiftningen består av detaljerade lagregler som ska tillämpas. Det betyder inte att du måste lära dig dessa utantill, men du måste vara bekant med strukturen för att hitta i lagtexten. För att träna denna förmåga arbetar vi med praktikfall, där vi löser skatteproblem av varierande svårighetsgrad och karaktär.

Kursinnehåll

  • Introduktion till inkomstbeskattning och sociala avgifter
  • Inkomst av tjänst
  • Inkomst av kapital
  • Bostadsbeskattningen
  • Inledning till företagsbeskattningen
  • Bokföringsmässig och skattemässig redovisning, periodisering av kostnader och bokslutsdispositioner
  • Beskattning av enskild näringsverksamhet och handelsbolag
  • Beskattning av aktiebolag och företagsgrupper
  • Beskattning av fåmansföretag
  • Internationell beskattning

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 7: Ekonomistyrning I

För att kunna fatta korrekta beslut krävs genomtänkta och väl fungerande system för kalkylering och styrning. Information som framtas ska stärka ekonomiavdelningen i sina ställningstaganden.

Kursbeskrivning

Kursen fokuserar på ett antal olika metoder och modeller för kalkylering och styrning och den ger verktyg som går att använda i olika situationer kopplade till ekonomiskt beslutsfattande. Eftersom aktuell och rätt strukturerad information är så viktig kommer även en del av kursen att visa hur man kopplar ekonomiska värden från olika databaser till egenproducerande simuleringsmodeller i Excel. Efter kursen får du med dig en omfattande verktygslåda som gör att du kan hantera ett flertal olika situationer kopplade till ekonomiskt beslutsfattande.

Kursinnehåll

  • Ekonomistyrning och ekonomisystem
  • Kalkyler som underlag för affärsmässigt beslutsfattande
  • Kalkylering inom handel, tjänster samt industri
  • Investeringsbedömning
  • Värdering av anbud
  • Databashantering
  • Excel som beslutsstöd

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 8: Ekonomistyrning II

Traditionellt har ekonomiska mål av finansiell karaktär fokuserats. Utvecklingen går dock mot att ekonomiska mål av icke-finansiell karaktär i allt större utsträckning lyfts fram. Nya metoder, idéer och synsätt har vunnit mark inom ekonomistyrningsområdet.

Kursbeskrivning

På kursen förenas en genomgång av ekonomistyrningens traditionella delar med en utförlig behandling av utvecklingen på området. Vi diskuterar ekonomistyrningens utgångspunkter, hur mål formuleras och hur man upprättar en handlingsplan som leder till dessa mål. Vi behandlar frågor kring storleksutveckling, kapitalanvändning/bindning och visar hur man formulerar en finansiell strategi som leder mot de uppsatta målen. Efter kursen har du goda kunskaper kring ekonomistyrningens traditionella delar och samt utveckling. Du kommer att behärska frågor kring ekonomistyrningens utgångspunkter, hur mål formuleras och hur man upprättar en handlingsplan som leder till dessa mål.

Kursinnehåll

  • Budgetering
  • Riskhantering
  • Finansiell styrning och lönsamhetsstyrning
  • Cash management
  • Finansiell strategi
  • Balanserade styrkort
  • Intellektuellt kapital
  • EVA och andra modeller för residualresultat

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 9: Ekonomistyrning III

Denna kurs tar upp upp nya modeller inom ekonomi- och verksamhetsstyrning. Kursen bygger vidare på de kunskaper som du har inhämtat i de tidigare kurserna i ekonomistyrning. Kursledarna är forskare och praktiker inom ekonomistyrning som förmedlar de senaste rönen.

Kursbeskrivning

Utvecklingen inom ekonomistyrningsområdet går fort. Nya idéer och synsätt på hur företag bör styras har lett till att nya styrmodeller utvecklats. På denna kurs ges dels en översikt över den senaste utvecklingen, dels en fördjupning avseende de styrmodeller som fått störst genomslag. Kursen utgår från svenska förhållanden och svenska praktikfall men ger också en internationell utblick. I kursen diskuteras utbredning av och förutsättningar för budgetlöst företagande, strategisk ekonomistyrning, japansk ekonomistyrning (bland annat målkostnadskalkylering), livscykelkalkylering och utvecklingen mot en ny typ av ABC-kalkylering. Vi behandlar också frågor kring det balanserade styrkortet och immateriellt kapitals betydelse för styrningen.

Kursinnehåll

  • Budgetlöst företagande
  • Utvecklingen inom ABC-kalkyleringen
  • Livscykelkalkylering
  • Balanserade styrkort
  • Strategisk ekonomistyrning
  • Japansk ekonomistyrning
  • Immateriellt kapital

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 10: Årsredovisning enligt K3

Kursbeskrivning

I denna omfattande och mycket praktiska kurs ges först en ordentlig teoretisk genomgång av K3, hur regelverket är uppbyggt och hur du ska hitta information. Därefter får du lära dig att upprätta en årsredovisning inklusive kassaflödesanalys, för ett aktiebolag där årsredovisningen uppfyller de krav som ställs enligt K3. I samband med detta kommer du, med hjälp av kunniga lärare, att lösa ett antal övningsuppgifter relaterade till K3. I kursen ingår också att titta på och förstå skillnader mellan regelverken K2 och K3.

Kursinnehåll

Ordentlig genomgång av K3

  • Vem som ska tillämpa K3
  • Vilka andra regelverk finns det nu och i framtiden
  • Hur regelverket är uppbyggt
  • Hur man läser och hittar i regelverket
  • Jämförelser mellan K3 och K3

 

Upprättande av årsredovisning

  • En praktisk övning där du får upprätta en årsredovisning inklusive kassaflödesanalys som uppfyller kraven enligt K3
  • I samband med detta kommer du att lösa ett antal övningsuppgifter relaterade till K3

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 11: Koncernredovisning II - i enlighet med K3

Kursbeskrivning

I kursen belyser vi skillnaderna mot regelverket RR1:00 och vi går igenom nyheter och förändringar. En av de större förändringarna är den så kallade enhetssynen, som är en avgörande utgångspunkt vid upprättande av koncernredovisning i enlighet med K3. Ytterligare en stor förändring är den koncernmässiga hantering vid förändringar i ägarandelar.

Kursinnehåll

  • Nyheterna inom koncernredovisningen
  • Enhetssynen och vad det innebär
  • Upprättande av en förvärvsanalys enligt K3
  • Vad händer vid förvärv och avyttringar av dotterföretag?
  • Vad händer i koncernredovisningen vid förändrad ägarandel?
  • Hantering av tilläggsköpeskillingar och transaktionskostnader vid förvärv
  • Hur hanteras omräkningsdifferenser för utländsk valuta?
  • Redovisning av koncernbidrag
  • Hantering av minoritetsintresse
  • Påverkan och redovisning av eget kapital i koncernen

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 12: Företagsbeskattning II - fördjupning

Kursbeskrivning

Kursen syftar till att ge god kännedom om företagsbeskattningens struktur samt att ge förmåga att lösa relativt komplicerade problem inom de viktigaste delområdena, bland annat företagsöverlåtelser och generationsskiften.

Kursinnehåll

  • Periodiseringsfrågor
  • Aktiebolags-/fåmansföretagsbeskattning
  • Koncernbeskattning och omstrukturering
  • Företagsöverlåtelser
  • Generationsskiften

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 13: Moms I

Mervärdesskatten är den viktigaste av de indirekta skatterna. De flesta varor och tjänster omfattas av skatteplikt. Denna kurs ger kunskaper om alla väsentliga delar av det svårgenomträngliga mervärdesskattesystemet.

Kursbeskrivning

Vi går igenom hur moms redovisas och betalas och övar på den praktiska handläggningen i deklarationer och kvartalsrapporter. Vidare behandlas mervärdesskatteregler för export och import, handel mellan EU-länder, undantagen från skatteplikt, avdragsrätt för ingående skatt sam regler för marginalbeskattning av vissa varor och tjänster. I avsnittet om EU-handel behandlas hur mervärdesskatt redovisas vid varuhandel mellan EU-länder samt hur köpta tjänster redovisas mellan EU-länder och övriga länder. Teoriavsnitten varvas med övningar och diskussioner.

Kursinnehåll

  • Mervärdesskattesystemet
  • Avdragsrätt
  • Export och import
  • Marginalbeskattning (begagnade varor samt tjänster)
  • EU-handel (varor och tjänster)
  • Frivillig skattskyldighet
  • Varor och tjänster
  • EU-transaktioner
  • Redovisningsprinciper
  • Yrkesmässighet
  • Olika skattesatser
  • Omsättning

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 14: Moms II

Denna påbyggnadskurs vänder sig till dig som vill ha fördjupade och aktuella kunskaper i mervärdesskatt inklusive nyheter, gällande rättsfall, beslut och förslag.

Kursbeskrivning

Kursen är särskilt relevant för redovisningskonsulter och medarbetare på revisionsbyråer som konfronteras med olika typer av momsfrågeställningar inom varierade branscher och företagstyper. Fokus läggs på praktisk tillämpning och problemlösning.

Kursinnehåll

  • Frivillig skattskyldighet och avdragsrättens omfattning för fastighetsägare respektive hyresgäst
  • Överlåtelse av fastigheter och lokaler
  • Moms i koncerner
  • Tjänster mellan koncernbolag
  • Vidarefakturering/utlägg
  • Avdragsrätt – risker och möjligheter
  • Fakturerings- och redovisningsfrågor

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 15: IFRS I

Kursbeskrivning

Kursen är lämplig som en introduktion för dig som arbetar i ett företag som ska upprätta en redovisning i enlighet med IFRS samt för dig som kommer i kontakt med bolag som använder IFRS, exempelvis redovisningskonsulter.

Kursinnehåll

  • IFRS – grundläggande redovisningsprinciper
  • Redovisningsrådet rekommendationer – IFRS
  • Finansiella rapporter
  • Finansiella tillgångar och skulder
  • Anläggningstillgångar
  • Koncernredovisning
  • Första gången IFRS tillämpas

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 16: IFRS II

Kursbeskrivning

Kursen vänder sig till dig som medverkar i upprättandet av en redovisning i enlighet med IFRS samt för övriga som behöver mer ingående kunskaper om IFRS regelverk. Lämpliga förkunskaper är IFRS I eller motsvarande.

Kursinnehåll

  • IFRS 2 Aktierelaterade ersättningar
  • IFRS 3 Rörelseförvärv
  • IFRS 5 Anläggningstillgångar till försäljning och avveckling av verksamheter
  • IAS 1 Utformning av finansiella rapporter
  • IAS 19 Ersättningar till anställda
  • IAS 23 Lånekostnader
  • IAS 36 Nedskrivningar
  • IAS 38 Immateriella tillgångar
  • IAS 39 Finansiella instrument
  • Nya och reviderade IFRS och IAS
  • Aktuella uttalanden från IASB och dess akutgrupp IFRIC

Som separat kurs

Kursen kan också läsas separat, klicka här. Det ger dig också möjlighet att själva ”plocka” kurser, bestämma din egen studietakt och så småningom uppnå examen.

Delkurs 17: Ledarskap

Kursbeskrivning

Hur ska du vara som chef för att leda gruppen mot uppsatta mål? Vägen går genom en ökad förståelse av dig själv som chef och medarbetare. Genom förståelsen kan du utveckla förmåga till samverkan och effektivitet. Kursen sker genom upplevelsebaserad pedagogik, grundad i synsättet att det krävs både intellektuell förståelse och praktisk träning för att människor ska utvecklas.

Kursinnehåll

  • Delaktighet, samarbete, öppet klimat
  • Förbättra kommunikationen och hantering av motsättningar
  • Utveckling av arbetsgruppen och dess medlemmar
  • Öka effektiviteten
  • Skapa en attraktiv arbetsplats genom större engagemang
  • Det svåra samtalet

Delkurs 18: Examensarbete

Utbildningen avslutas med ett examensarbete. Syftet är att träna förmågan till självständigt problemlösning, det vill säga att definiera problem, söka och strukturera information samt presentera resultatet.

Examensarbetet kan göras individuellt eller i grupp. Du/gruppen tilldelas en erfaren handledare som följer och styr arbetet. Utöver avstämningsdagarna träffas handledare och grupp enligt överenskommelse.

Relaterade nyheter
Mihaela Årebjer - Ekonomichefsprogrammet

Mihaela Årebjer arbetar numera som Chief Financial Officer på CBG, ett globalt företag som erbjuder professionella språktjänster och översättningsteknik med verksamhet runt om i världen. De har en bred kundbas...

Läs mer

CAB Karosser är ett familjeföretag sedan tre generationer med dryga 40 anställda som tillverkar lastbilspåbyggnader, själva skåpen som lastbilarna bär. Företaget startades av Denices farfar och för drygt två år...

Läs mer

+