Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

YH på FEI – kvalitet och valfrihet

Ansökan öppnar i februari 2021 till utbildningsstarter hösten 2021

Yrkeshögskolan har etablerats som den kanske viktigaste utbildningsformen för arbetslivets kompetensförsörjning. FEI är en framträdande aktör inom YH. Vi erbjuder en rad aktuella och relevanta utbildningar som efterfrågas på arbetsmarknaden. Det betyder att YH-studier på FEI i mycket hög grad leder till jobb! Studierna är avgiftsfria och bedrivs på heltid. I februari 2021 öppnar vi för ansökningar till utbildningsstarter hösten 2021. Välkommen att ansöka då!

FEI har både YH- och företagsutbildningar

FEI är även en av Sveriges främsta utbildare av medarbetare i företag och organisationer. FEI har således både YH-utbildning och kompetensutveckling för yrkesverksamma på programmet. Det innebär flera fördelar för dig som funderar på att läsa en YH-utbildning på FEI. Den kanske främsta fördelen är att FEI har ett grundmurat gott rykte i näringslivet. Det har du nytta av både när du letar praktikplats (LIA) och när du så småningom söker arbete efter examen. FEI ger dig också möjlighet att komma tillbaka och vidareutbilda dig i takt med att din karriär utvecklas och dina arbetsuppgifter förändras.

Full satsning

Studier på FEI är ett åtagande som innebär hårt arbete och full satsning. Utbildningarna är heltidsstudier och kräver ett stort engagemang. Att studierna fullgörs enligt utbildningsplanen är också ett krav för att få studiemedel från CSN under utbildningstiden.

FEIFLEX – studera i FEI:s lokaler, på distans eller hos våra partners

FEI är pionjärer när det gäller att nå ut och erbjuda valfrihet för studerande i hela Sverige. Det sker genom FEIFLEX – vårt innovativa och unika hybridsystem för flexibla studier.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan därför välja på att närvara på plats i FEI:s lokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö eller delta aktivt på distans var du än befinner dig.

FEI kan också komma till dig! Genom FEIFLEX och vårt stora nätverk av samarbetspartners knyter vi samman lokala grupper av studerande runtom i Sverige på ett helt nytt sätt. Du och dina studiekamrater har möjlighet att delta live i undervisningen från ett specialutrustat FEIFLEX-klassrum på hemorten. Ni får stöd i studierna av vår lokala partner och har direktkontakt med arbetsgivare som har uttryckt ett konkret anställningsbehov. Vilka orter det gäller meddelas i slutet av januari 2021.

Alla lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill. FEIFLEX innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera för att passa just dina förutsättningar och din livssituation.

Efter YH – bygg på med universitetsexamen

Om du väljer en tvåårig YH-utbildning på FEI som leder till en yrkeshögskoleexamen erbjuds du en unik möjlighet. Efter YH-utbildningen kan du bygga på med fortsatta studier för att uppnå en internationell universitetsexamen, detta till förmånliga villkor. Du behöver inte göra ett karriäravbrott – studierna kan med fördel bedrivas på deltid parallellt med arbetet. Läs mer om top up-utbildningar inom International Business Management respektive Fashion Management with Marketing

FEI älskar kvalitet

FEI grundades redan 1888. 133 år senare ägs vi fortfarande av samma ideella medlemsförening – en ganska ovanlig ägarform i dagens utbildningslandskap. Skälet till att våra utbildningar har efterfrågats av näringslivet över tre sekel stavas kvalitet. FEI:s verksamhet styrs av ett utpräglat kvalitetstänkande och omsorg om våra studerande och samarbetspartners. Vi är stolta över vår långa historia och värnar om vårt varumärke. Om du väljer FEI kan du alltid vara säker på att få ett professionellt bemötande och en utbildningsupplevelse som är kvalitetssäkrad i minsta detalj.

Välkommen att läsa mer om utbildningarna. Kontakta gärna oss på FEI om du har frågor eller vill ha råd, skicka e-post till yh@fei.se, ring 010-410 59 00 eller skriv ett meddelande till oss i vår Facebook-chatt så svarar vi så fort vi kan.

 

Andreas Degerfeldt, Verksamhetschef för FEI Yrkeshögskola

+