Yrkeshögskoleutbildningar på FEI 2018

Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är på stark frammarsch av den enkla anledningen att studierna oftast leder till jobb. FEI är en viktig aktör i denna sektor. Vi erbjuder en rad utbildningar inom yrken som efterfrågas på arbetsmarknaden. Studierna är avgiftsfria och bedrivs på heltid.

FEI erbjuder både YH och företagsutbildning

Hur skiljer sig våra YH-utbildningar jämfört med FEI:s företagsutbud? Det finns förstås en uppenbar skillnad. YH vänder sig till dig som vill studera och göra praktik på heltid medan våra ”vanliga” kurser och utbildningar är för yrkesverksamma som studerar parallellt med arbetet. Men likheterna är fler än skillnaderna! Alla kursdeltagare på FEI har arbetslivserfarenhet, de studerar för att de vill komma vidare i karriären och de uppskattar den seriositet och kvalitet som FEI står för.

Att FEI erbjuder både offentligt finansierad heltidsutbildning och vidareutbildning för yrkesverksamma innebär fördelar för dig som funderar på att gå en YH-utbildning på FEI. Den kanske främsta fördelen är att FEI har ett grundmurat gott rykte i näringslivet. Det har du har nytta av både när du letar praktikplats och när du så småningom söker arbete efter examen. FEI ger dig också möjlighet att komma tillbaka och vidareutbilda dig i takt med att din karriär utvecklas och dina arbetsuppgifter förändras.

Full satsning

Studier på FEI är ett åtagande som innebär hårt arbete och full satsning. Utbildningarna är heltidsstudier och kräver ett stort engagemang. Att studierna fullgörs enligt utbildningsplanen är också ett krav för att få studiemedel från CSN under utbildningstiden.

FEI FLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Alla av våra YH-utbildningar erbjuds med FEI FLEX – vårt innovativa system för flexibla studier. Det innebär att du kan gå utbildningarna var du än bor eller befinner dig. Du kan välja om och när du vill närvara på lektioner i klassrummet. Med vår FEI FLEX-teknik går det lika bra att medverka aktivt på lektioner när du befinner dig online. 

Bygg på med universitetsexamen

Om du läser en yrkeshögskoleutbildning vid FEI som leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen, erbjuds du en unik möjlighet. När du är klar med dina YH-studier kan du bygga på med fortsatta studier för att uppnå universitetsexamen, detta till förmånliga villkor. Läs mer om denna möjlighet.

Studera i centrala Stockholm

Våra lokaler ligger mycket centralt. FEI city campus återfinns på Kammakargatan vid Johannes kyrka, ett stenkast från Kungsgatan och Stureplan. Här finner du snygga och moderna lokaler för undervisning och studier. Vårt luftiga studiecenter, där vi också erbjuder ett fullt utrustat kök och möjligheter att äta egen lunch, ligger i hörnet Döbelnsgatan och Kammakargatan. Du är också välkommen till FEI Restaurant & Lounge, områdets kanske bästa restaurang!

Välkommen att läsa mer om utbildningarna. Kontakta gärna oss på FEI om du har frågor eller vill ha råd, skicka e-post till yh@fei.se eller ring 010-410 59 00.  Kontaktuppgifter till FEI:s YH-team presenteras här.

Magnus Rolf, vd

+