Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

FEI Yrkeshögskola

Siktar du på en ny karriär inom ett framtidsyrke? Gå en yrkeshögskoleutbildning hos FEI, som är en av Sveriges äldsta och främsta utbildningsaktörer! Nästa ansökningsperiod öppnar 1 februari 2023.

Våra YH-utbildningar utformas av efterfrågan på arbetsmarknaden och i samarbete med företag för att förbereda dig inför framtidens arbetsliv. Du kan välja bland utbildningar inom flera olika branscher.

Utbildningarna genomförs med FEIFLEX, vårt unika hybridformat som ger dig möjlighet att studera hos FEI eller online – med känslan av att du är på plats.

Kurser & program

Varför studera på FEI Yrkeshögskola?

Varje år beslutar Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, om vilka YH-utbildningar som får bedrivas inom Sverige. För att en utbildning ska beviljas gäller det att kompetensen som utbildningen ger är efterfrågad på arbetsmarknaden och i hög grad leder till ett arbete.

FEI grundades 1888 och är en av Sveriges främsta utbildningsaktörer. Våra YH-utbildningar bedrivs i samarbete med företag och lärare som har expertis inom respektive yrkesområde. Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig dessutom en stor fördel, hela vägen från studier till arbete. Utbildningarna består av både teori och LIA-praktik på en arbetsplats, vilket ger dig chansen att få omsätta kunskaperna och lära dig yrket i praktiken.

Alla YH-utbildningar genomförs med vårt beprövade hybridkoncept FEIFLEX, vilket ger dig möjlighet att studera både i FEI:s utbildningslokaler och live online på distans. Den ledande FEIFLEX-tekniken säkerställer bästa möjliga studieupplevelse, vare sig du befinner dig i våra specialutrustade lokaler på attraktiva adresser i Stockholm och Göteborg, eller på distans. Genom FEIFLEX erbjuder vi även YH-utbildningar i samarbete med lokala lärcenter i Sverige.

Finansiering av YH

Yrkeshögskoleutbildningar är statsfinansierade i Sverige, med bidrag som fördelas ut av Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH. Under perioden 2020-2023 delfinansieras detta statsbidrag av EU-medel, som ett tillfälligt återhämtningsstöd efter coronapandemin.

 

 

 

Intresseanmälan

Nästa ansökningsperiod öppnar 1 februari 2023, för alla YH-starter under hösten 2023!

Fyll gärna i en intresseanmälan så ser vi till att du får aktuell information om våra utbildningar.

 

Senast på FEI

Andreas Danielsson letade efter en kurs som ger kunskaper i att leda, utveckla och stödja andra i arbetet mot gemensamma mål. FEI:s Certifikat Ledarskap vänder sig till personer som är...

Läs mer

Anki Stafwerfeldt har en bakgrund som chef inom marknad/kommunikation och har jobbat med rekrytering i 20 år. Först som ledare och sedan 10 år tillbaka i rekryteringsvärlden på heltid. Hon...

Läs mer

Niklas Sundgren har över 15 års erfarenhet av utbildning för yrkesverksamma med inriktning på ledarskap och affärsutveckling. Han har tidigare bland annat arbetat på Chalmers Professional Education och är idag...

Läs mer

+