Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

FEI Yrkeshögskola

Siktar du på en ny karriär inom ett framtidsyrke? Gå en yrkeshögskoleutbildning hos FEI, som är en av Sveriges äldsta och främsta utbildningsaktörer!

Våra YH-utbildningar utformas av efterfrågan på arbetsmarknaden och i samarbete med företag, för att förbereda dig för framtidsjobb i olika branscher.

Utbildningarna genomförs med FEIFLEX, vårt unika hybridformat som ger dig möjlighet att studera hos FEI eller online, med känslan av att du är på plats.

Ansökningsperioden är öppen 1 februari – 3 maj 2023. Fyll i din intresseanmälan här för mer info!

Kurser & program

Varför studera på FEI Yrkeshögskola?

Varje år beslutar Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, om vilka YH-utbildningar som får bedrivas inom Sverige. För att en utbildning ska beviljas gäller det att kompetensen som utbildningen ger är efterfrågad på arbetsmarknaden och i hög grad leder till ett arbete.

FEI grundades 1888 och är en av Sveriges främsta utbildningsaktörer. Våra YH-utbildningar bedrivs i samarbete med företag och lärare som har expertis inom respektive yrkesområde. Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig dessutom en stor fördel, hela vägen från studier till arbete. Utbildningarna består av både teori och LIA-praktik på en arbetsplats, vilket ger dig chansen att få omsätta kunskaperna och lära dig yrket i praktiken.

Alla YH-utbildningar genomförs med vårt beprövade hybridkoncept FEIFLEX, vilket ger dig möjlighet att studera både i FEI:s utbildningslokaler och live online på distans. Den ledande FEIFLEX-tekniken säkerställer bästa möjliga studieupplevelse, vare sig du befinner dig i våra specialutrustade lokaler på attraktiva adresser i Stockholm och Göteborg, eller på distans. Genom FEIFLEX erbjuder vi även YH-utbildningar i samarbete med lokala lärcenter i Sverige.

Finansiering av YH

Yrkeshögskoleutbildningar är statsfinansierade i Sverige, med bidrag som fördelas ut av Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH. Under perioden 2020-2023 delfinansieras detta statsbidrag av EU-medel, som ett tillfälligt återhämtningsstöd efter coronapandemin.

 

 

 

Intressenamälan

Ansökningsperioden för höstens YH-utbildningar är öppen 1 februari – 3 maj 2023.

Fyll i en intresseanmälan här så ser vi till att du får aktuell information om våra utbildningar!

 

Intresseanmälan

Nästa ansökningsperiod öppnar 1 februari 2023, för alla YH-starter under hösten 2023!

Fyll gärna i en intresseanmälan så ser vi till att du får aktuell information om våra utbildningar.

 

Senast på FEI
Universitetshuset i Uppsala

Det är ett extra starkt program i år som består av: Hur nuvarande styrning motverkar ändamålsenlig digitalisering Empatiskt ledarskap – fördelar och utmaningar Intuition en dold del av professionell kunskap...

Läs mer

YH-utbildningen Kvalificerad inköpare ger kunskap om inköps- och upphandlingsprocessens samtliga steg, och hur du framgångsrikt arbetar med strategier för inköp av varor och tjänster utifrån omvärldens efterfrågan. Utbildningen innehåller kurser...

Läs mer

FEI:s YH-utbildning till Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare/ Riskbedömare är helt utformad efter branschens behov, vilket ger förutsättningar att efter examen arbeta med sakförsäkring, liv och pension, både mot privatpersoner och företag. –...

Läs mer

+