By visiting fei.se you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.

YH-flex – snabbspår till examen

Har du kunskaper från tidigare utbildning, eller relevant arbetslivserfarenhet, inom något av de yrkesområden som vi erbjuder YH-utbildningar?

Genom YH-flex har du möjlighet att tillgodoräkna dig de delar från utbildningen som du redan har kunskaper om. Du läser endast några kurser och kan därmed få en YH-examen betydligt snabbare!

Ansökningsperioden är för tillfället stängd till YH-flexutbildningar med start under hösten 2023.

Nyfiken på YH-flex? Fyll gärna i en intresseanmälan så ser vi till att du får nyheter och mer information.

Kurser & program

Vem kan välja YH-flex?

YH-flex erbjuder ett snabbspår till examen! Om du bedömer att du genom tidigare studier eller relevant arbetserfarenhet har kunskaper om delar av innehållet i en YH-utbildning kan YH-flex vara något för dig. Vi erbjuder ett antal YH-flexplatser på samtliga av våra YH-utbildningar.

Hur går ansökan till?

Du behöver uppfylla behörighetskraven som gäller för utbildningen. Du ansöker till YH-flex via länken som anges på utbildningssidan, under fliken “Snabbspår till examen”. Där finns även en länk till ett kompetenskartläggningsformulär som du laddar ner, fyller i, och bifogar i ansökan.

Efter din ansökan görs en bedömning av behörighet, för att du ska kunna göra ett urvalsprov. Om du blir antagen till YH-flex påbörjas sedan en kompetensbedömning och validering av dina erfarenheter. Det görs tillsammans med våra utbildare och utbildningens ledningsgrupp.

Efter kompetensbedömningen får du ett besked om vilka kurser från utbildningen som du kan tillgodoräkna dig och vilka kurser som du behöver läsa. Du får en egen studieplan och beroende på antalet kurser samt hur dessa läggs upp, så uppnår du din YH-examen i en snabbare takt!

Karriärvägledning – vi stöttar dig hela vägen till mål

Vill du som befintlig studerande ha stöttning gällande dina studier, eller har du som sökande funderingar kring vilken YH-utbildning som passar just dig? På FEI Yrkeshögskola erbjuder vi karriärvägledning och hjälper dig hela vägen fram till mål! Kontakta gärna vår karriärvägledare.

Senast på FEI

AI i Sverige, Europa och världen så in i Norden aktuellt Tankesmedjan Think AI och FEI bjuder in till ett live-webbinarium den 9 oktober, där vi kommer att diskutera Sveriges...

Läs mer

Samtalet samlade ett antal deltagare från olika organisationer, däribland Lars Lundberg från ThinkAI, Håkan Hagerum från Ditas Consulting, Kristina Lundevall från Stockholms stad, Elda Sparrelid från Region Stockholm, Mats Snäll från...

Läs mer

Sara Uhlén innehar flera roller, bland annat som strategisk rådgivare i olika organisationer. Hon är också investerare och blivande styrelseledamot i bolaget Sensework samt styrelseledamot i den ideella organisationen Treskablinoll....

Läs mer

+