YH-flex – snabbspår till examen

Har du yrkeskunskaper från tidigare utbildning eller relevant arbetserfarenhet, som motsvarar delar av innehållet i en YH-utbildning hos FEI?

Genom YH-flex har du möjlighet att tillgodoräkna dig de kurser från utbildningen som du redan har kunskaper om. Du läser endast några kurser och kan därmed få en YH-examen betydligt snabbare!

I år erbjuder vi flest antal YH-flexplatser i Sverige! Gör en sen ansökan till YH-flex fram till 17 maj – klicka på länken till ansökan på utbildningssidorna.

Nyfiken på YH-flex? Gör en intresseanmälan här.

Kurser & program

Vem kan välja YH-flex?

YH-flex erbjuder ett snabbspår till examen! Om du genom tidigare studier eller relevant arbetserfarenhet har kunskaper om delar av innehållet i en YH-utbildning kan du välja YH-flex.

FEI har beviljats flest antal utbildningsplatser för YH-flex 2024 och är därmed den största utbildningsanordnaren av YH-flex i Sverige! Vi erbjuder ett antal platser på 8 utbildningar.

Gör en sen ansökan till höstens YH-flexstart fram till 17 maj! Du ansöker via utbildningssidorna.

Hur går ansökan till?

  1. Ansök till YH-flex via länken till ansökan på utbildningssidan
  2. Bifoga ifyllt kompetenskartläggningsformulär – ladda ner här
  3. Bedömning av grundläggande behörighet
  4. Inbjudan till urvalsprov för utbildningen
  5. Antagningsbesked under maj 2024
  6. Kompetensbedömning och validering
  7. Individuell studieplan – välkommen till YH-flex!

Efter din ansökan görs en bedömning av behörighet, för att du ska kunna göra ett urvalsprov. Om du blir antagen till YH-flex påbörjas en bedömning och validering av dina kunskaper, med våra utbildare och ledningsgruppen. Därefter får du besked om vilka kurser du kan tillgodoräkna dig och vilka kurser du ska läsa. Du får en egen studieplan och uppnår en YH-examen snabbare!

Sena ansökningar konkurrerar inte med ansökningar från den ordinarie ansökningsperioden.

Varför ska du välja YH-flex på FEI Yrkeshögskola?

Senast på FEI

Svenska HR-avdelningar underdimensionerade Den största internationella studien på HR-relaterade frågor, Cranet, avslöjar att svenska HR-funktioner är anmärkningsvärt slimmade och decentraliserade. Sverige har ett av de högsta antalet anställda per HR-medarbetare...

Läs mer

Vad är det bästa med YH-utbildningen Betongingenjör? – Det bästa med YH-utbildningen Betongingenjör var att jag lärde mig vikten av att göra rätt när det gäller betong och platsgjutning. Ju...

Läs mer

– FEI har länge bedrivit YH-utbildningar och vi är väldigt glada över att antalet ansökningar har fortsatt öka de senaste åren. Tillsammans med näringslivet ser vi till att anpassa varje...

Läs mer

+