By visiting fei.se you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.

YH-flex – snabbspår till examen

Har du kunskaper från tidigare utbildning, eller relevant arbetslivserfarenhet, inom något av de yrkesområden som vi erbjuder YH-utbildningar?

Genom YH-flex har du möjlighet att tillgodoräkna dig de delar från utbildningen som du redan har kunskaper om. Du läser endast några kurser och kan därmed få en YH-examen betydligt snabbare!

Vi erbjuder YH-flexplatser på alla YH-utbildningar, ansökan till hösten är öppen fram till den 19 april.

Nyfiken på YH-flex? Fyll gärna i en intresseanmälan så ser vi till att du får nyheter och mer information!

Kurser & program

Vem kan välja YH-flex?

YH-flex erbjuder ett snabbspår till examen! Om du bedömer att du genom tidigare studier eller relevant arbetserfarenhet har kunskaper om delar av innehållet i en YH-utbildning kan YH-flex vara något för dig. Vi erbjuder ett antal YH-flexplatser på samtliga av våra YH-utbildningar.

Hur går ansökan till?

Du behöver uppfylla behörighetskraven som gäller för utbildningen. Du ansöker till YH-flex via länken som anges på utbildningssidan, under fliken “Snabbspår till examen”. Där finns även en länk till ett kompetenskartläggningsformulär som du laddar ner, fyller i, och bifogar i ansökan.

Efter din ansökan görs en bedömning av behörighet, för att du ska kunna göra ett urvalsprov. Om du blir antagen till YH-flex påbörjas sedan en kompetensbedömning och validering av dina erfarenheter. Det görs tillsammans med våra utbildare och utbildningens ledningsgrupp.

Efter kompetensbedömningen får du ett besked om vilka kurser från utbildningen som du kan tillgodoräkna dig och vilka kurser som du behöver läsa. Du får en egen studieplan och beroende på antalet kurser samt hur dessa läggs upp, så uppnår du din YH-examen i en snabbare takt!

Senast på FEI

Meeting of Directors General for Vocational Education and Training (DGVT) är ett EU-möte som samlar generaldirektörer för yrkesutbildning. Denna gång skedde DGVT-mötet i Sverige inom ramen för ordanförandeskapet i EU....

Läs mer

YH-flex riktar sig till individer som har kunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning, från tidigare studier eller relevant arbetserfarenhet. Genom att tillgodoräkna kunskaperna behöver de studerande endast...

Läs mer

Peder Ståhlberg är utbildad jurist och har varit för vd för Aimo Park, Sveriges största parkeringsbolag, under 20 år. Samtidigt har han föreläst i affärsjuridik på FEI sedan slutet av...

Läs mer

+