Välkommen till kursen som stärker dina färdigheter inom Revenue Management för restaurang!
Lär dig att balansera teknologi och mänsklig interaktion för framgång. Implementera digital kompetens utan att äventyra gästupplevelsen och forma en lönsam, konkurrenskraftig verksamhet.
Du kan studera parallellt med arbetet, var du än befinner dig, med vårt hybridformat FEIFLEX.
Kursen är helt kostnadsfri och CSN-berättigad. Kursen har börjat men än är det inte för sent – du kan fortfarande göra en sen ansökan!
11 september - 15 december
35 yhp - halvfart, 14 veckor
Kursen rustar dig med verktyg för ökad lönsamhet. Du lär dig bland annat att prognostisera efterfrågan, optimera resurser och analysera trender för intäktsmaximering. Genom avancerad intäktsoptimering och digitalisering kan du bättre möta branschens utmaningar.
Kursens kärna är Menu Engineering, där du balanserar popularitet och lönsamhet för rätter genom välgrundade menyval. Vidare utvecklar du skräddarsydda strategier för prissättning, bemanning och merförsäljning baserade på djup målgruppsförståelse.
Du får även utforska hur digitala arbetssätt ger fördelar i branschen, genom modern teknik och bibehållen gästkontakt, samt centrala strategier för digital marknadsföring som hjälper att nå målgruppen och öka synlighet samt kundtillströmning.
Slutligen utforskar du hur digital kompetens smidigt integreras i verksamheten, och skapar balans mellan teknologi och mänsklig interaktion, för en framgångsrik och hållbar restaurang.
Välkommen till en kurs som stärker dina färdigheter och guider dig genom den digitala transformationen – för att forma en konkurrenskraftig framtid!
• Nyckeltal som styr intäkterna.
• Prissättningsstrategier i restaurangbranschen.
• Bostonmatrisen (tillväxt- marknadsandelsmatrisen).
• Vilka digitala system som finns att tillgå.
• Hur digitaliseringen och nya tekniska lösningar påverkar restaurangbranschen samt dess nytta.
• Olika digitala marknadsföringskanaler.
• Prognostisera efterfrågan utifrån marknadskrafterna.
• Menu Engineering (analys av rätters lönsamhet och popularitet).
• Framställa strategier gällande prissättning, bemanning och merförsäljning.
• Hur digitala arbetssätt kan vara en konkurrensfördel.
• Strategier för digital marknadsföring.
• Implementera digital kompetens i en restaurang utan att den personliga kontakten med gästen försvinner.
• Utveckla en differentierad intäktsfilosofi.
• Hantera digitaliseringens möjligheter och utmaningar i ett restaurangföretag.
Vår flipped classroom-metodik är en interaktiv och engagerande inlärningsupplevelse och är särskilt framtaget för dig som yrkesverksam. Metodiken syftar till att ge dig en möjlighet att fördjupa dina kunskaper, diskutera praktiska fall och direkt tillämpa det du lär dig på din yrkesvardag. Läs mer om flipped classroom och dess fördelar här.
Förberedelse inför seminarium:
Innan varje seminarium kommer du att ha tillgång till en inspelad föreläsning. Denna föreläsning kommer att täcka teoretiska grundkoncept och introducera veckans ämne. Du kommer också att få tillgång till relaterade dokument, artiklar och filmer som hjälper dig att fördjupa dig i ämnet och förbereda dig inför det kommande seminariet.
Seminariet:
Under seminariet samlas vi på plats i Stockholm och via FEIFLEX för att diskutera och tillämpa det du har lärt dig. Vi presenterar praktiska fall och scenarier som relaterar till veckans ämne. Detta ger dig möjlighet att tillämpa dina kunskaper och diskutera verkliga utmaningar du kan stöta på i din yrkesvardag. Du får möjlighet att ställa frågor, dela insikter och diskutera med dina kurskamrater och utbildare. Interaktion och samarbete är centrala delar av detta möte.
Reflektion och tillämpning efter seminariet:
Efter seminariet kommer du att reflektera över de diskussioner och insikter som uppstod under mötet. Du har möjlighet att tillämpa dina nyförvärvade kunskaper och insikter på din yrkesvardag, och kan dela dina nya erfarenheter och slutsatser vid nästa seminarium.
Vi ser fram emot en givande och givande inlärningsupplevelse där du inte bara kommer att fördjupa dina kunskaper utan också stärka ditt nätverk med andra yrkesverksamma. Välkommen till en kurs som är skräddarsydd för att passa din hektiska yrkesvardag och din strävan efter kontinuerlig utveckling.
Läs mer om flipped classroom och FEIFLEX.
Du ansöker genom att klicka på “Till ansökan” på denna utbildningssida. Du kommer då till yh-antagning.se där du fyller i din ansökan samt bifogar handlingar. För att ansöka kommer du att behöva skapa ett konto. All information gällande din ansökan förmedlas via yh-antagning.se.
Öppet för sen ansökan. Antagning sker löpande i turordning och i mån av plats.
Grundläggande behörighet att antas till utbildningen har den som uppfyller något av kriterierna:
För att vara behörig till kursen krävs minst sex månader relevant yrkeserfarenhet från restaurangbranschen.
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Om du saknar grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper kan du åberopa reell kompetens i din ansökan. FEI kan då istället göra en bedömning av din reella kompetens. Tänk på att du måste styrka detta i din ansökan med relevanta dokument såsom intyg, arbetslivserfarenhet, kursbetyg, utlåtande eller liknande.
För att styrka din ansökan ska du skicka in kopia på signerat gymnasiebetyg. Det går bra att fotografera eller scanna dokumenten men en Word-fil med inklistrade betyg är exempel på icke godkända underlag. Om du har utländska betyg ska dessa översättas och valideras. Det kan du göra via Universitets- och högskolerådet (UHR) läs mer på www.uhr.se.
Det är godkänt med foto på pappersbetyg, eller en skärmdump på betyg från antagning.se eller gymnasiala meriter, så länge betyg, poäng, namn och personnummer syns tydligt.
Tidigare relevant utbildning och relevant arbetslivserfarenhet utgör grund för urvalet. Det utgör grunden för en antagningslista. Ledningsgruppen fattar beslut om antagningen utifrån antagningslistan.
När urvalet är gjort lämnas antagningsbesked. Om du blivit antagen måste du svara inom den tidsram som är satt för att behålla din plats. Svarar du inte går platsen vidare till nästa på tur.
De som inte har antagits kommer att bli placerade på reservlistan. När en antagen tackar nej till sin plats ges erbjudande till första reserv. Reserver antages löpande fram till tre veckor efter kursstart. Vill du inte stå som reserv eller inte längre är intresserad vill vi gärna att du meddelar oss det.
Denna kurs berättigar till studiemedel. Kontakta CSN för mer information, www.csn.se
Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se eller se om vi är live i chatten längst ner i högra hörnet.
Denna kurs erbjuder dig inom restaurang- och hotellbranschen en unik chans att få kunskap och verktyg att initiera och leda hållbarhetsprojekt! Genom att utveckla din kompetens kan du aktivt skapa...