By visiting fei.se you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.

FEI Yrkeshögskola

Vi har öppnat upp för sen ansökan till några av våra YH-utbildningar med start i höst! Läs mer nedan.

Siktar du på en ny karriär inom ett framtidsyrke? Gå en yrkeshögskoleutbildning hos FEI, som är en av Sveriges äldsta och främsta utbildningsaktörer!

Våra YH-utbildningar utformas av efterfrågan på arbetsmarknaden och i samarbete med företag, för att förbereda dig för framtidsjobb i olika branscher.

Utbildningarna genomförs med vårt hybridformat FEIFLEX som innebär att du kan studera på plats och online, med känslan av att du är i klassrummet.

Fyll gärna i en intresseanmälan här så ser vi till att du får aktuell information om våra YH-utbildningar!

Kurser & program

Öppet för sen ansökan till hösten 2023!

Du kan göra en sen ansökan till följande utbildningar med start i höst: 

Läs mer om YH-utbildningarna och hur du gör en sen ansökan på respektive utbildningssida.

Varför studera på FEI Yrkeshögskola?

Varje år beslutar Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, om vilka YH-utbildningar som får bedrivas inom Sverige. För att en utbildning ska beviljas gäller det att kompetensen som utbildningen ger är efterfrågad på arbetsmarknaden och i hög grad leder till ett arbete.

FEI grundades år 1888 och är en av Sveriges främsta utbildningsaktörer. Våra YH-utbildningar bedrivs i samarbete med ledande företag och lärare med yrkesexpertis. Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig en fördel – hela vägen från studier till arbete.

Alla våra YH-utbildningar genomförs med hybridkonceptet FEIFLEX, vilket innebär att du kan studera på plats eller live online var du än är, alltid med känslan av att du deltar i klassrummet!

YH-utbildningar och snabbspår till examen genom YH-flex

Alla våra YH-utbildningar sker på heltid, med lektioner cirka två dagar per vecka. I studierna ingår även LIA-praktik, som ger dig möjligheten att tillämpa dina kunskaper på en arbetsplats.

Har du yrkeskunskaper från tidigare studier eller arbetserfarenhet? Genom YH-flex har du möjlighet att tillgodoräkna dig de delar från utbildningen som du redan har kunskaper om. Du läser endast några kurser och kan få en YH-examen snabbare! Läs mer om YH-flex här.

Ansökningsperioden till YH-utbildningar och YH-flex med start under hösten 2023 är stängd.

Korta YH-kurser

FEI:s korta YH-kurser är en snabb och effektiv väg till att förbättra din kompetens, stärka din karriär och anpassa dig till förändringar på arbetsmarknaden. Kurserna är flexibla och för dig som är yrkesverksam. Du kan studera var än du befinner dig, parallellt med ditt arbete, via vårt unika hybridkoncept FEIFLEX. Alla korta YH-kurser är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Karriärvägledning

Vill du som befintlig studerande ha stöttning gällande dina studier, eller har du som sökande funderingar kring vilken YH-utbildning som passar just dig? På FEI Yrkeshögskola erbjuder vi karriärvägledning och hjälper dig hela vägen fram till mål! Kontakta gärna vår karriärvägledare.

Intresseanmälan

Fyll i en intresseanmälan här så ser vi till att du får aktuell information om våra utbildningar!

 

Finansiering av YH

Yrkeshögskoleutbildningar är statsfinansierade i Sverige, med bidrag som fördelas ut av Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH. Under perioden 2020-2023 delfinansieras detta statsbidrag av EU-medel, som ett tillfälligt återhämtningsstöd efter coronapandemin.

 

 

 

Senast på FEI

AI i Sverige, Europa och världen så in i Norden aktuellt Tankesmedjan Think AI och FEI bjuder in till ett live-webbinarium den 9 oktober, där vi kommer att diskutera Sveriges...

Läs mer

Samtalet samlade ett antal deltagare från olika organisationer, däribland Lars Lundberg från ThinkAI, Håkan Hagerum från Ditas Consulting, Kristina Lundevall från Stockholms stad, Elda Sparrelid från Region Stockholm, Mats Snäll från...

Läs mer

Sara Uhlén innehar flera roller, bland annat som strategisk rådgivare i olika organisationer. Hon är också investerare och blivande styrelseledamot i bolaget Sensework samt styrelseledamot i den ideella organisationen Treskablinoll....

Läs mer

+