Vad är det bästa med FEI:s YH-utbildning Betongingenjör?

Henrik Jonsson läste FEI:s YH-utbildning till Betongingenjör och tog examen 2017. Idag föreläser han själv på utbildningen för blivande betongingenjörer. Här svarar han på några frågor om utbildningen och hans studietid på FEI!

Vad är det bästa med YH-utbildningen Betongingenjör?

– Det bästa med YH-utbildningen Betongingenjör var att jag lärde mig vikten av att göra rätt när det gäller betong och platsgjutning. Ju mer jag lärde mig, desto mer förstod jag hur stort ämnet betong är. Kunskapen som jag fick via utbildningen gav mig också en otroligt bra grund för att kunna vara med och genomföra ett anläggningsprojekt. Vi uppförde en bro på 180 meter som vilade på husets väggar och som därmed påverkade hela huskonstruktionen.  Detta lyckades vi göra enligt konstens alla regler med mycket goda resultat.

Vad är det bästa med att plugga på FEI?

– Det jag främst uppskattade var klasskamraterna, utbildningsledaren och lärarna som var verksamma inom branschen. Att där och då få vara med i ledningsgruppen och bidra till utbildningens utveckling var också jätteroligt.

Vad är det bästa med att jobba inom betongbranschen?

Att leda människor OCH bygga hus är en fantastisk kombination som ger otroligt mycket!

Berätta lite mer om dig, din LIA-praktik och karriär efter YH-examen:

Min LIA-praktik var annorlunda, jag sökte jobb istället och fick anställning på JM när praktikperioden startade. Jag är än idag kvar på JM i rollen som ledartränare. Det som började som ett stort betongintresse ledde till att jag nu utvecklar andra chefer och ledare i deras ledarskap ute på våra byggen och på kontoret. Det är dessutom väldigt kul att jag får komma tillbaka till FEI och undervisa för blivande betongingenjörer varje år!

Läs mer om YH-utbildningen Betongingenjör här.

Publicerat den 9 april 2024