Lärcentrum i Vilhelmina – studera på hemmaplan

Vilhelminas lärcentrum är en mötesplats för dig som läser på distans mot till exempel en yrkeshögskola. Här kan du kostnadsfritt använda lokaler och teknisk utrustning. Det finns bland annat grupprum, datasal, videokonferensutrustning och tillgång till kök. Om du läser på distans kan du skriva tentamen på lärcentrumet.

Lärcentrumet i Vilhelmina samverkar med Akademi Norr. Målet är att möjliggöra studier vid högre utbildning oavsett bostadsort.

Samarbetet med FEI

Samarbetet mellan Vilhelminas kommun och FEI innebär fördelar för alla som vill studera på plats i sin hemkommun. YH-utbildningarna Energiingenjör och Redovisningskonsult kommer att sändas live till en sal på Vilhelminas lärcentrum med vårt hybridkoncept FEIFLEX. Det betyder att du som studerande får klasskamrater både på plats i kommunen samt i andra delar av Sverige. Att Energiingenjör och Redovisningskonsult sänds live till Vilhelmina är för att det finns ett behov av den kompetensen i kommunen.

FEI erbjuder även andra utbildningar på distans med FEIFLEX. Du är alltid välkommen till lärcentrumet för att studera men på dessa utbildningar deltar du via dator eller mobil.

FEIFLEX – delta aktivt på distans

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje lektionstillfälle välja om du vill vara på plats i lärcentrumet eller delta aktivt på distans. Detta kan göras från kontoret, hemmet, hotellet eller flygplatsen om du är på resande fot. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill!

Läs mer om att delta på distans

Se filmen om FEIFLEX

YH-utbildning på plats i Vilhelmina

Fler YH-utbildningar

Intresseanmälan och öppet hus

På våra öppna hus får du information om hur det är att studera på FEI Yrkeshögskola och en genomgång av vår ledande hybridmodell FEIFLEX. Du får också träffa de ambassadörer som bäst förmedlar vad utbildningarna handlar om – nuvarande och tidigare studerande!

Vill du få mer information om våra utbildningar och inbjudan till nästa öppet hus? Anmäl dig här.

+