Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Lärcentrum i Vilhelmina – studera på hemmaplan

Vilhelminas lärcentrum är en mötesplats för dig som läser på distans mot till exempel en yrkeshögskola. Här kan du kostnadsfritt använda lokaler och teknisk utrustning. Det finns bland annat grupprum, datasal, videokonferensutrustning och tillgång till kök. Om du läser på distans kan du skriva tentamen på lärcentrumet.

Lärcentrumet i Vilhelmina samverkar med Akademi Norr. Målet är att möjliggöra studier vid högre utbildning oavsett bostadsort.

Samarbetet med FEI

Samarbetet mellan Vilhelminas kommun och Företagsekonomiska Institutet (FEI) innebär fördelar för alla som vill studera på plats i sin hemkommun. YH-utbildningen Energiingenjör kommer att sändas live till en sal på Vilhelminas lärcentrum med vårt hybridkoncept FEIFLEX. Det betyder att du som studerande får klasskamrater både på plats i kommunen samt i andra delar av Sverige. Att just Energiingenjör kommer att sändas till Vilhelmina är för att det finns ett uppenbart behov av den kompetensen i kommunen.

FEI erbjuder även andra utbildningar där du kan studera helt på distans med FEIFLEX. Du är alltid välkommen till lärcentrumet för att studera men på dessa utbildningar deltar du via din dator eller mobil.

FEIFLEX – delta aktiv på distans

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats i lärcentrumet eller delta aktivt på distans. Detta kan göras från kontoret och hemmet eller från hotellet och flygplatsen om du är på resande fot. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill – möjligheterna är oändliga!

Läs mer om att delta på distans

Se filmen om FEIFLEX

YH-utbildning på plats i Vilhelmina

YH-utbildningar på distans

Digitalt öppet hus

Välkommen till öppet hus på FEI Yrkeshögskola! Dessa tillfällen genomförs på distans med FEIFLEX.

Våra öppna hus är en utmärkt möjlighet att bilda dig en uppfattning om FEI är rätt val för dig. Du träffar oss som jobbar här. Vi presenterar FEI och hur vårt kvalitetsarbete genomsyrar vår verksamhet. Du får information om hur det är att studera på FEI inklusive en genomgång av vår unika hybridmodell FEIFLEX – särskilt viktigt om du tänker läsa i huvudsak på distans. Vi berättar förstås framförallt om utbildningarna i vårt utbud. I samband med detta får du också tillfälle att träffa de ambassadörer som bäst kan förmedla vad utbildningarna handlar om: nuvarande och tidigare studerande!

FEI:s öppna hus går av stapeln från och med mars 2021. Anmälan sker via länken nedan. Förbered dig genom att vässa dina frågor till oss och våra studerande!

Klicka här för att komma till anmälan

+