Lycksele Lärcentrum – studera på hemmaplan

Lycksele Lärcentrum är kommunens nav för vuxnas lärande. I Lärcentrums lokaler kan du som vuxenstuderande nyttja den service som finns tillgänglig. Det finns studieplatser för egenstudierwifi, grupprum och möjlighet att boka videokonferens. Studierummet är avsett för elever som läser på distans oavsett skolform.

Lycksele Lärcentrum samverkar med Akademi Norr. Målet är att möjliggöra studier vid högre utbildning oavsett bostadsort.

Samarbetet med FEI

Samarbetet mellan Lycksele kommun och FEI innebär fördelar för alla som vill studera på plats i sin hemkommun. YH-utbildningen Redovisningskonsult kommer att sändas live till en sal på Lycksele Lärcentrum med vårt hybridkoncept FEIFLEX. Det betyder att du som studerande får klasskamrater både på plats i kommunen samt i andra delar av Sverige. Att YH-utbildningen Redovisningskonsult sänds live till Lycksele är för att det finns ett behov av den kompetensen i kommunen.

FEI erbjuder även andra utbildningar på distans med FEIFLEX. Du är alltid välkommen till lärcentrumet för att studera men på dessa utbildningar deltar du via dator eller mobil.

FEIFLEX – delta aktivt på distans

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats i lärcentrumet eller delta aktivt på distans. Detta kan göras från kontoret, hemmet, hotellet eller flygplatsen om du är på resande fot. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill!

Läs mer om att delta på distans

Se filmen om FEIFLEX

YH-utbildning på plats i Lycksele

Fler YH-utbildningar

Intresseanmälan och öppet hus

På våra öppna hus får du information om hur det är att studera på FEI Yrkeshögskola och en genomgång av vår ledande hybridmodell FEIFLEX. Du får också träffa de ambassadörer som bäst förmedlar vad utbildningarna handlar om – nuvarande och tidigare studerande!

Vill du få mer information om våra utbildningar och inbjudan till nästa öppet hus? Anmäl dig här.

+