Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Projektinköpare / Entreprenadingenjör Bygg och Anläggning 400p FEIFLEX

Utbildningen Projektinköpare/Entreprenadingenjör är en utmärkt utbildning för dig som vill utbilda dig till inköpare inom byggbranschen.

Projektinköparrollen i byggbranschen är väldigt nischad och komplex. Projektinköparen står ofta för majoriteten av företagets kostnader och har därav ett stort fokus internt. Mandatet för rollen och statusen på rollen har höjts markant på senaste år och ställer då högre krav på den profil som söks. De studerande kommer efter utbildningen ha djupa kunskaper om skapande och upprätthållande av inköpstidplan samt en förståelse för inköpsposternas position i produktions och byggprocess.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser för att

  • självständigt utföra inköparens uppdrag i byggprocessens olika skeden
  • beskriva krav och behov för effektivt fungerande logistik- och inköpsprojekt
  • planera och genomföra affärsförhandlingar med hänsyn till verksamhetens behov och mål
  • bidra till företagets/organisationens hållbarhetsredovisning samt beakta inköpets miljömässiga och sociala aspekter
  • förstå och värdera inköpens och logistikens påverkan på totalkostnad och lönsamhet i såväl små som stora produktionsprojekt och entreprenader

 

Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara projektinköpare, entreprenadingenjör, kategoriinköpare, sortimentinköpare, anbudsingenjör och kalkylator.

FEIFLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Det innebär att du kan gå utbildningen var du än bor eller befinner dig. Med vår FEIFLEX-teknik kan du delta aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig online. Vi rekommenderar att du använder ett bra headset och en webbkamera. Du som väljer att delta i undervisningen på plats får också studiekamrater som medverkar på distans. De kan befinna sig i Kiruna, Karlstad, Karlshamn – eller någon annanstans! I de specialutrustade klassrummen förenas alla i ett gemensamt lärande.

Läs mer om FEIFLEX

Kort om utbildningen

Projektinköpare/Entreprenadingenjör är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under 2 år och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar i veckan. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Under Lärande i arbete (LIA) följer man arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet. Vissa delkurser ges delvis på engelska.

Omfattning:
400 YH-poäng, 80 veckor varav 26 veckor Lärande i arbete, LIA
Finansiering: Avgiftsfri utbildning som berättigar till studiemedel
Var? Via FEIFLEX, men även på plats i FEI:s lokaler på Kammakargatan 5 i Stockholm.
När? 14 september 2020
Ansökan är nu stängd och öppnar åter i februari 2021. Ta gärna chansen att läsa en enstaka kurs redan nu. Klicka här.
Kontakt? Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se eller via vår Facebook-sida så svarar vi så fort vi kan

Länkar
Kurser

LIA och Ledningsgrupp

Antagningskrav

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Urval

  • Betyg
  • Särskilt prov
+