By visiting fei.se you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.

BSc (Hons) International Production Management (Top-up)

Har du en YH-examen eller studerat på högskola? Läs en Top-up degree och få en kandidatexamen!

FEI är den enda utbildningsaktören i Sverige som erbjuder Top-up degrees, genom ett samarbete med Coventry University i Storbritannien.

En Top-up degree omfattar 60 ECTS-poäng och bedrivs på engelska. Studierna sker i Stockholm eller online, under 1 år (heltid) eller 2 år (deltid). Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Denna inriktning ger dig bredare kunskaper om lean management och industriell digitalisering.

Nästa start: 23 januari. Ansök senast 8 december!

Nästa kursstart
23 januari 2024
Omfattning

1 år (heltid) eller 2 år (deltid), Stockholm & online via FEIFLEX.

Avgift 9 250 GBP

Om utbildningen

Bygg på studierna med en Top-up degree och få en kandidatexamen

FEI har lång erfarenhet av samarbeten med svenska samt utländska universitet och högskolor, och är ledande inom modern utbildningsteknik. Därmed kan vi bidra med en unik övergång till den akademiska världen genom Top-up degrees – utbildningar för dig som vill bygga på din YH-examen eller tidigare högskolestudier till en universitetsexamen. FEI är den enda aktören i Sverige som erbjuder Top-up degrees, i samarbete med Coventry University i Storbritannien.

International Production Management

Denna Top-up degree leder till en examen utfärdad av Coventry University, som bedöms som en svensk kandidatexamen enligt Universitets- och högskolerådet (UHR), med beteckningen:

 • Bachelor of Science (Honours) in International Production Management

Utbildningen bedrivs på engelska och breddar din kompetens inom produktionsledning, verksamhetsstyrning, lean management och industriell digitalisering. Du stärker ditt CV, får kunskaper utifrån ett verksamhetsperspektiv och utvecklar färdigheter för att ta dig an framtida karriärmöjligheter med ledarroller inom produktion. Med en bachelorexamen kan du också fortsätta studera för att uppnå en masterexamen – både i Sverige och internationellt.

Fyll gärna i intresseanmälan här för att få mer information om utbildningen!

Vem ska läsa denna Top-up degree?

Grundkravet för att kunna gå utbildningen är att du ska ha antingen:

 • YH-examen omfattande minst två år (400 YH-poäng) eller
 • Högskolestudier omfattande minst 120 högskolepoäng

Din YH-utbildning bör ha ingått i kategorin teknik och tillverkning eller liknande, för att bäst tillgodogöra dig studierna. Tidigare högskole- eller universitetsstudier kan ha varit inriktade på exempelvis produktionsutveckling, produktionsteknik, automation, drift, elkraft eller liknande.

Utbildningen bedrivs på engelska, vilket innebär att du även behöver ha goda språkkunskaper. Det krävs 6,5 IELTS-poäng, motsvarande betyg C eller högre i Engelska A och B från gymnasiet.

Studera var du än befinner dig med FEIFLEX

Som student är du inskriven vid Coventry University och deltar i undervisningen via FEIFLEX. Med vårt ledande hybridformat FEIFLEX genomförs lektionerna i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds live. Du kan välja att delta på plats i FEI:s klassrum i Stockholm, eller live online var du än befinner dig. Dessutom kan du se och repetera alla lektioner i efterhand.

Du kan läsa en Top-up degree på heltid under ett år, alternativt på deltid under två år. Därmed kan du välja studietakt utifrån dina förutsättningar och även arbeta parallellt med utbildningen.

Coventry University

Coventry University grundades år 1843 och är ett högt rankat universitet samt ett av de största i hela Storbritannien. Det är ett modernt universitet med en lång erfarenhet av internationella samarbeten. Coventry University har idag flera internationella campus och 150 partneraktörer inom högre utbildning, som inkluderar ett globalt nätverk av 50 000 studerande från 40 länder.

En akademisk examen från Coventry University är internationellt gångbar och eftertraktad. Coventry University välkomnar inte enbart EU-studerande till Storbritannien, utan är det enda brittiska universitetet som har öppnat ett campus i Polen – Coventry University Wrocław. Som studerande vid Coventry University Wrocław, går du en engelsk utbildning utan att lämna EU.

 

Studieupplägg

Studieform

Som student är du inskriven på Coventry University, vid deras internationella campus i Wrocław, Polen, och deltar i undervisningen på distans via FEIFLEX. Med vårt hybridformat FEIFLEX genomförs lektionerna i våra klassrum samtidigt som de sänds live online. Det innebär att du inför varje lektion kan välja om du vill närvara i klassrummet hos FEI i Stockholm, eller delta i undervisningen live online. Dessutom kan du repetera alla lektioner i efterhand.

Du kan läsa denna Top-up degree på heltid under ett år, alternativt på deltid under två år.

Heltidsstudier

 • Utbildningen omfattas av två terminer under ett års tid
 • Lektionerna genomförs på dag- och kvällstid, två till tre gånger i veckan
 • Två kurser läses samtidigt, parallellt med varandra
 • Studierna innefattar cirka 40 timmar i veckan, med lektioner, själv- och gruppstudier

Deltidsstudier

 • Utbildningen omfattas av fyra terminer under två års tid
 • Lektionerna genomförs på kvällstid, en till två gånger i veckan
 • Du läser en kurs i taget
 • Studierna innefattar cirka 20 timmar i veckan, med lektioner, själv- och gruppstudier

Kursledare

FEI och Coventry University har rekryterat kvalificerade lärare från brittiska och svenska universitet som kombinerar akademisk expertis, praktisk erfarenhet och pedagogisk förmåga.

Examen

Denna Top-up degree leder till en universitetsexamen från Coventry University med beteckningen: Bachelor of Science (Honours) in International Production Management.

Utbildningen i kombination med dina tidigare YH-studier bedöms av Universitets- och högskolerådet, UHR, som likvärdig en kandidatexamen från svensk högskola/universitet.

Din bachelorexamen ger dig också möjligheten till fortsatta studier på masternivå.

Coventry University

Coventry University grundades år 1843 och är ett högt rankat universitet samt ett av de största i hela Storbritannien. Det är ett modernt universitet med en lång erfarenhet av internationella samarbeten. Coventry University har idag flera internationella campus och 150 partneraktörer inom högre utbildning, som inkluderar ett globalt nätverk av 50 000 studerande från 40 länder.

En akademisk examen från Coventry University är internationellt gångbar och eftertraktad. Coventry University välkomnar inte enbart EU-studerande till Storbritannien, utan är det enda brittiska universitetet som har öppnat ett campus i Polen – Coventry University Wrocław. Som studerande vid Coventry University Wrocław, går du en engelsk utbildning utan att lämna EU.

 

Kursinnehåll

 • Business and Sustainability 7,5 ECTS

 • Business Data Analysis  7,5 ECTS

 • Digitalisation and IT Management 7,5 ECTS

 • Lean Production 7,5 ECTS

 • Operations Strategy and Management 7,5 ECTS

 • Production Systems 7,5 ECTS

 • Dissertation 15 ECTS

Totalt 60 ECTS-poäng

Studieavgift & CSN

Studieavgift

Studieavgiften uppgår till GBP 9 250. Aktuell valutakurs avgör studieavgiften i SEK.

I avgiften ingår all undervisning och handledning. Kostnaden för kurslitteratur tillkommer.

Det finns flera möjliga sätt att finansiera utbildningen.

Självfinansiering

Om du studerar på heltid under 1 år (2 terminer) faktureras 50% av avgiften per termin.

Om du väljer att betala studieavgiften själv vid deltidsstudier under 2 år (4 terminer) faktureras 50% av avgiften termin 1 och resterande 50% termin 3.

Finansiering av arbetsgivare

Vid heltidsstudier (2 terminer) faktureras 50% av avgiften per termin. Vid deltidsstudier (4 terminer) faktureras 50% termin 1 och resterande 50% termin 3.

Arbetsgivare och löntagare har också möjlighet att komma överens om löneväxling.

CSN studiemedel och merkostnadslån

Då studierna sker på distans (via FEIFLEX) och du som student är inskriven vid Coventry Universitys internationella campus i Wrocław, Polen, klassas utbildningen som utlandsstudier inom EU. Utbildningen berättigar därmed till studiemedel från CSN. Läs mer på CSN:s hemsida.

Ansökan & antagning

Utbildningsstarter 2024

Vi erbjuder två utbildningsstarter per år. Nästa utbildningsstart sker den 23 januari 2024. Ansök senast den 8 december 2023!

Ansökningsförfarande

Ansökningsformuläret finner du under fliken “Ansökningsformulär” och ska fyllas i på engelska.

 • Utbildningsvariant
  Ange vilken utbildningsvariant du ansöker till, ett års heltidsstudier eller två års deltidsstudier.
 • Personuppgifter
  Fyll i person- och kontaktuppgifter. Du kommer även behöva bifoga en kopia på två olika ID-handlingar, exempelvis körkort, pass, personbevis etc.
 • Studiebakgrund
  Ange samtliga studier från och med gymnasieskolan. Notera att du beskriver din YH-utbildning eller annan högre eftergymnasial utbildning under kolumnen ”Higher Educational Degree”. Du ska även fylla i de kurser som du har läst under utbildningen samt betyget du har erhållit.Klicka på symbolen (+) för att lägga till ytterligare sektioner.En kvalificerad yrkeshögskoleexamen med inriktning på till exempel redovisning betecknas som “Higher Vocational Education Advanced Diploma – Accounting”.Ett komplett examensbevis från YH krävs, inklusive delkurser och betyg. Vi uppmanar dig att skicka examensbeviset på engelska. Du kan ansöka till utbildningen även om du ännu inte har fått ditt examensbevis. När du har fått examensbeviset kan det kompletteras i efterhand till international@fei.se. Sista datum för komplettering är två veckor innan utbildningsstart.
 • Arbetslivserfarenhet
  Ange arbetslivserfarenhet med kort beskrivning av arbetsuppgifter. Inkludera LIA-perioder.Klicka på symbolen (+) för att lägga till ytterligare sektioner.
 • Personligt brev
  I ditt “Personal Statement ska du beskriva varför du ansöker till utbildningen, hur du avser att använda den i din karriär, samt övrig information som är relevant för dina möjligheter att antas till och klara av utbildningen. Ditt personliga brev kan innehålla maximalt 4 000 tecken inklusive blanksteg. Ditt personliga brev kommer även användas för att bedöma dina engelskakunskaper.
 • Indikera finansiering
  Indikera hur du avser att finansiera utbildningen.
 • Ansökan är ej bindande
  Notera att ansökan inte är bindande.
 • Skicka ansökan
  När du klickat på knappen “Apply” får du en bekräftelse per mail att vi har mottagit din ansökan.

Urvalsprov

Efter att du har skickat in din ansökan kommer du också behöva genomföra ett urvalsprov som testar dina kunskaper i engelska och matematik. Provet tar cirka 30 minuter att genomföra.

Du får använda en miniräknare till matematikfrågorna i urvalsprovet. Det är viktigt att du avsätter tillräckligt med tid och har en lugn och tyst plats där du kan genomföra provet. När du väl har startat provet går det ej att pausa eller slutföra vid ett senare tillfälle.

Till urvalsprov

Antagningsbesked

Ansökningar behandlas löpande. Senast 10 arbetsdagar efter att vi har mottagit din kompletta ansökan får du besked om du är behörig till utbildningen.

Erbjudande om utbildningsplats

Om du har antagits har du 10 arbetsdagar på dig att bekräfta att du vill ha utbildningsplatsen.

Ansökningsformulär

 • The name must be identical to the name as printed on your current passport/ID i.e. in the same order. Surname is your last name and Given Name is your first and middle name (if any).
 • Note that all fields need to be filled out. If you do not have an "Address Line 2", put for example 'None'.
 • YYYYMMDD-XXXX
 • Passport, driving license or other personal identification document.
 • Passport, driving licence or other personal identification document.
 • Upload your High School Diploma / Upper Secondary School Diploma to demonstrate your grades in English (also known as “Gymnasiebetyg" in Sweden)
 • Please enter your Higher Vocational Education qualification.

  Information regarding your Higher Vocational Education programme (YH/KY) and where it was issued.
 • Note that you should only fill in information about your Higher Vocational Educational qualification (YH/KY) here.
  Higher Vocational Education qualification (in English)Higher Vocational Education qualification (in Swedish)Institution where the qualification was obtainedCredits 
 • Please upload a copy of your higher educational degree

  Attach a copy of YH/KY degree in Swedish and English.
 • Upload a copy of your degree transcript in Swedish
 • Upload a copy of your degree transcript in English.
 • Please enter your employment details from the age of 16

 • Employer nameBrief job descriptionWhen did you start?When did you finish?Type of work 
 • Please describe why you would like to pursue this Top-up degree and other information why you want to study at FEI and Coventry University. The statement should be a minimum one A4 page and maximum 2 pages. Please note that the personal statement will be used to assess and evaluate your English language writing level.
  Accepted file types: pdf, docx, doc.
 • Please indicate how you plan to finance the course fees?
 • Provide an indication of where you'd like to study, it is possible to make multiple options.
 • Please note that this application is not binding. Applicants will be notified of their admission decision within 10 days. Denna ansökan är inte bindande. Sökande får antagningsbesked inom 10 dagar.

  After the admission decison has been made, accepted applicants have 10 working days to confirm their place on the course. Sökande som får ett erbjudande om en plats på kursen förväntas lämna besked inom 10 dagar.

  After you have submitted your application, you will also need to complete an entry test that tests your knowledge of English and mathematics. The test takes approximately 30 minutes to complete.

  You may use a calculator for the math questions in the selection test. It is important that you set aside enough time and have a calm and quiet place where you can take the test. Once you have started the exam, it is not possible to pause or complete it at a later time.

  To the entry exam

Informationsmöten

Vill du ha mer information om utbildningen? På våra informationsmöten får du chansen att träffa oss och ställa dina frågor. Du kan delta på plats eller online via FEIFLEX. Välkommen!

Se kommande informationsmöten och anmäl dig här.

Vanliga frågor

Vad krävs för att bli antagen till utbildningen?

Grundkravet är YH-examen (400 YH-poäng), eller högskolestudier (minst 120 högskolepoäng).

Kan jag välja olika studietakter?

Du kan läsa Top-up utbildningen på heltid under ett år, alternativt på deltid under två år.

Går det att läsa utbildningen på distans?

Via FEIFLEX har du möjlighet att delta på plats i FEI:s klassrum i Stockholm, eller live online.

Vilka finansieringsalternativ finns?

Du kan välja mellan självfinansiering, finansiering av arbetsgivare eller studiemedel från CSN.

Hur ansöker jag till utbildningen?

Du ansöker genom att fylla i vårt ansökningsformulär. Se fliken “Ansökan & antagning”.

När får jag antagningsbesked?

Senast 10 arbetsdagar efter att vi har mottagit din ansökan får du besked om antagning.

Information in English

Overview

BSc (Hons) International Production Management (Top-up)

FEI is one of the most established and well-known providers of professional business education in Sweden. We have extensive experience collaborating with Swedish as well as international universities and colleges. We are therefore able to offer a unique bridge towards university studies, by offering Top-up degrees for those who hold a Higher Vocational Education Diploma or have conducted undergraduate university studies. A Top-up degree allows you to convert your qualification into a university degree in one year. FEI is the only provider of Top-up degrees in Sweden, thanks to an unique academic collaboration with Coventry University in UK.

In collaboration with Coventry University we offer five different Top-up degrees.

This Top-up degree leads to an undergraduate degree awarded by Coventry University with the title: Bachelor of Science (Honours) in International Production Management. The degree is equivalent to a Swedish Bachelor’s degree according to the Swedish Council for Higher Education.

The programme is conducted exclusively in English. It enables you to broaden your knowledge in production management, operations strategy, lean management and industrial digitalisation. You strengthen your CV, gain a business perspective and develop new skills to embrace future production leader roles. With a Bachelor’s degree, you also have the possibility to continue your academic studies to pursue a Master’s degree – both in Sweden and internationally.

Who should apply for the Top-up degree?

The minimum entry requirement to attend this programme is to have either of the following:

 • Higher Vocational Education Diploma (HVE) of at least two years (400 YH credits in Sweden)
 • University undergraduate studies of at least 120 ECTS

Your previous studies should be within the field of technology and manufacturing, for example production development, production technology, automation,  electrical power or similar. In addition, students must demonstrate excellent English skills equivalent to IELTS 6.5.

Choose where and how you wish to study with FEIFLEX

As a student you are enrolled at Coventry University and participate in distance learning through FEIFLEX. FEIFLEX is our unique hybrid concept which combines the best aspects of classroom teaching and distance learning. Each lecture will be broadcasted live and you can choose to study either at FEI in Stockholm or online, regardless of where you are. Lectures are also recorded, which means you have the possibility to review any lecture, at any time.

You can either study the Top-up degree full-time during one year, or part-time during two years.

Coventry University

Coventry University was founded in 1843 and is a highly ranked university, as well as one of the largest in UK. It is a modern university with extensive experience of international collaborations. Today, Coventry University has several international campuses and 150 partnerships with higher education providers, including a global network of 50 000 students in 40 countries.

An academic degree awarded by Coventry University is internationally recognised and coveted. Coventry University not only welcomes EU students to UK, it is also the only British university which has opened up a campus in Poland – Coventry University Wrocław. As a student of Coventry University Wrocław, you are studying for a UK degree without having to leave the EU.

 

Study Options

Study Mode

As a student you will be enrolled at Coventry University’s international campus in Wrocław, Poland, and participate in distance learning through FEIFLEX. With our hybrid concept FEIFLEX the lectures are held in dynamic classrooms and simultaneously broadcasted live online. As a result you can choose to participate in lectures in FEI’s Stockholm classroom, or live online. In addition, you have access to recordings with the opportunity to review lectures at any time.

You can either study the Top-up degree full-time during one year, or part-time during two years.

Full-Time

 • Runs over two academic semesters during the course of one year
 • Lectures are held in the evening and daytime, two to three times a week
 • Students will undertake two modules at the same time
 • Full-time studies is equivalent to 40 hours a week, with lectures, group work and self study

Part-Time

 • Runs over four academic semesters during the course of two years
 • Lectures are held in the evenings only, one to two times a week
 • Students will undertake one module at a time
 • Part-time studies is equivalent to 20 hours a week, with lectures, group work and selfstudy

Lecturers

FEI recruits highly qualified lecturers from renowned British and Swedish universities who combine academic expertise, practical experience and pedagogical ability.

Graduation

The Top-up degree leads to an undergraduate degree, awarded by Coventry University: Bachelor of Science (Honours) in International Production Management. The degree is equivalent to a Swedish Bachelor’s degree according to the Swedish Council for Higher Education.

Coventry University

Coventry University was founded in 1843 and is a highly ranked university, as well as one of the largest in UK. It is a modern university with extensive experience of international collaborations. Today, Coventry University has several international campuses and 150 partnerships with higher education providers, including a global network of 50 000 students in 40 countries.

An academic degree awarded by Coventry University is internationally recognised and coveted. Coventry University not only welcomes EU students to UK, it is also the only British university which has opened up a campus in Poland – Coventry University Wrocław. As a student of Coventry University Wrocław, you are studying for a UK degree without having to leave the EU.

 

Modules

 • Business and Sustainability 7,5 ECTS

 • Business Data Analysis  7,5 ECTS

 • Digitalisation and IT Management 7,5 ECTS

 • Lean Production 7,5 ECTS

 • Operations Strategy and Management 7,5 ECTS

 • Production Systems 7,5 ECTS

 • Dissertation 15 ECTS

Total of 60 ECTS credits

Fees and Finance

The tuition fee is £ 9.250. The current exchange rate determines the fee in SEK.

Course literature is not included in the tuition fee.

There are several options of financing your studies.

The employer pays the tuition fee

The tuition fee is divided into two parts and billed twice over the period of the course. The first half of the fee is paid at the start and the second half of the fee is paid half-way through.

The individual pays the tuition fee

The tuition fee is divided into two parts and billed twice over the period of the course. The first half of the fee is paid at the start and the second half of the fee is paid half-way through.

Student grants and loans from CSN

Since students participate in distance learning (through FEIFLEX), but are enrolled at Coventry University’s international campus in Wrocław, Poland, the Top-up degree is classified as studies within the EU. Therefore the Top-up degree is also eligible for student grants and loans from The Swedish Board of Student Finance (CSN). Read more at CSN’s website.

Application

Application form

Click here to fill in the application form. The application form must be completed in English.

 • Study mode
  Please indicate your preferred study mode, one year (full-time) or two years (part-time).
 • Personal details
  Provide your personal details. You also need to attach copies of two identification documents, such as driver’s license, passport, identity card, etc.
 • Educational background
  List all subjects/modules from upper secondary school. Note that you should disclose your Higher Vocational Education or other higher post-secondary education under the column ‘Higher Educational Degree’. You must also fill in the modules and the grades achieved.Click on the (+) symbol to add additional sections.A qualification in Higher Vocational Education with a specialisation in for example accounting, is referred to as ‘Higher Vocational Education Advanced Diploma – Accounting’.A complete Higher Vocational Education Diploma is required, including modules and grades. We encourage you to send the diploma in English. If you have not yet received your diploma you can still send in your application. Upon obtaining your diploma please send it to international@fei.se in order to complete your application, at least two weeks before the programme starts.
 • Work experience
  Indicate work experience with a short description of work tasks. Include interships from your Higher Vocational Education.Click on the (+) symbol to add additional sections.
 • Personal statement
  In the ‘Personal Statement’, please describe why you are applying for the Top-up degree, how you intend to use it in your career, and provide other information relevant for your opportunities to be accepted. The personal statement can contain a maximum of 4000 characters including spaces. In addition, your personal statement will be used to assess your English skills.
 • Indicate financing
  Indicate how you intend to finance the Top-up degree.
 • The application form is not binding
  Note that the application is not binding.
 • Submit application
  When you have clicked on the button ‘Apply’, you will receive a confirmation by email.

Entry exam

After submitting your application, you will need to complete a selection test which tests your knowledge in English and mathematics. The test takes approximately 30 minutes to complete.

You may use a calculator for the math questions in the entry exam. It is important that you set aside enough time and have a quiet and peaceful place where you can complete the test. Once you have started the test, it is not possible to pause or complete at a later time.

Start entry exam

Admission notice

Applications are processed continuously. You will receive a notification of your admission within 10 working days after submitting your complete application.

Accepting an offer of admission

Upon receiving notification of your admission, you will have to confirm your acceptance within 10 working days.

Information Meetings

Want to find out more about the Top-up degree? At our information meetings you will have the opportunity to meet us and ask questions. You can participate at FEI or live online via FEIFLEX.

Welcome!

See upcoming information meetings and register here.

FAQ

Which are the entry requirements for the Top-up degree?

The entry requirement is to have a Higher Vocational Education Diploma of at least two years (400 YH credits in Sweden), or university undergraduate studies of at least 120 ECTS.

Can you choose between different study paces?

You can study the Top-up degree full-time during one year, or part-time during two years.

Is distance learning available?

You can choose to study either at FEI in Stockholm or live online, regardless of where you are.

Which are the financing options?

You can choose between self-financing, employer-financing or grants and loans by CSN.

How do I apply for the Top-up degree?

You apply by filling in an application form. Please see the tab ‘Application’.

When will I receive a notification of admission?

You will receive a notification of your admission within 10 working days after your application.

Relaterade nyheter

Sarah Öström hade länge funderat på att vidareutbilda sig men inte hittat rätt utbildning. Bokstavligen som ett brev på posten fick hon en broschyr från FEI och fick upp ögonen...

Läs mer

FEI är den enda utbildningsaktören i Sverige som erbjuder Top-up degrees i samarbete med Coventry University i Storbritannien. Top-up degrees är påbyggnadsutbildningar för de med en YH-examen eller tvååriga högskolestudier,...

Läs mer

Colin Knapp har arbetat på flera framstående universitet i Storbritannien i över 40 år, framför allt med utbildning inom international business och management. Som Academic Director för Top-up degrees ansvarar...

Läs mer

+