Vad är det bästa med FEI:s YH-utbildning Projektinköpare/ Entreprenadingenjör?

Camilla Stedt läste FEI:s YH-utbildning till Projektinköpare/ Entreprenadingenjör inom bygg och anläggning, och tog examen 2023. Här svarar hon på några frågor om utbildningen och hennes studietid på FEI!

Vad är det bästa med YH-utbildningen Projektinköpare/ Entreprenadingenjör?

Det bästa med utbildningen är att den ger en bred kunskap inom inköp och entreprenad. Även om utbildningen är inriktad på inköpsarbete inom byggbranschen, så kände jag att det finns andra branscher som det går att söka sig till efter examen.

Vad är det studera med att plugga på FEI?

Flexibiliteten upplevde jag som det bästa med att studera på FEI. Jag uppskattade verkligen möjligheten att vara med live online på lektioner, för att sedan kunna se inspelningen igen, repetera, och göra anteckningar i lugn och ro. Det var också smidigt att se inspelningen i efterhand ifall man hade missat en lektion. Något annat som jag verkligen uppskattade var alla yrkesverksamma lärare, kunskapen som de förmedlar är guld värd!

Vad är det bästa med att jobba med inköp inom byggbranschen?

Ingen dag är den andra lik inom denna bransch, som är väldigt händelserik och rolig. Det är också en speciell känsla att få vara delaktig i att uppföra byggnader.

Berätta lite mer om dig, din LIA-praktik och karriär efter YH-examen:

Innan jag började studera på FEI så hade jag jobbat inom den grafiska branschen i över 10 år som projektledare på ett tryckeri, efter att ha studerat till grafisk projektledare på Stockholms universitet. Innan det så jobbade jag även som marknadsassistent och lite med grafisk design. När jag årsskiftet 2020/2021 bestämde mig för att jag ville utvecklas och arbeta med något annat, så hittade jag YH-utbildningen på FEI. Jag är så glad att jag tog beslutet att studera igen, för utbildningen var fantastisk och det resulterade i ett nytt roligt jobb.

Jag gjorde båda mina LIA-praktikperioder på Skanska Hus Väst Södra Älvsborg. Det var så kul att komma ut i verkligheten och få se hur det är på riktigt och inte bara i teorin. Jag fick ta del av många olika moment och trivdes väldigt bra. Jag är idag anställd som projektingenjör på Skanska. Mina arbetsuppgifter är bland annat att ansvara för inköp och avtal med underleverantörer, men även projektekonomi, planering, produktionsstöd och dokumenthantering i projekt. Jag arbetar just nu med projektet från min sista LIA-praktikperiod, Fredriksborgskolan. Det är en nybyggnation av en skola med plats för 950 elever, förskoleklass till årskurs 9 med tillhörande idrottshall, som ska tas i bruk till hösten 2024.

Läs om FEI:s YH-utbildning Projektinköpare/ Entreprenadingenjör Bygg och Anläggning här.

Publicerat den 8 mars 2024