”FEI höll en perfekt nivå för mig”

Ulla-Britt Orrestedt, 58 år från Åkersberga, sköter bokföringen i tre familjeföretag – alla verksamma inom olika branscher. När hon kände att kunskaperna behövde finslipas hittade hon FEI och Bokföring I och II. Idag är Ulla-Britt mer självsäker i redovisningsarbetet.

Varför valde du att gå kurserna Bokföring I och II?

– Jag behövde mer grundkunskap samtidigt som jag startade företag tillsammans med min syster. Efter lite letande hittade jag FEI som verkade ha en perfekt nivå för just mig och som dessutom kändes väldigt seriöst och gediget. Studierna fick jag finansierade genom Trygghetsrådet.

Vad var bäst med kurserna?

– Det pedagogiska upplägget med kunskap från grunden där lärarna var väldigt duktiga på att förklara. De praktiska övningarna var bra och relevanta för vardagsbokföring.

Läs också: “Nu kommer jag få en bredare roll på ekonomiavdelningen”

Ledde kurserna till något nytt?

– Ja, jag kan nu med större kunskap på ett enklare och säkrare sätt ta ansvar för redovisningen i alla de företag jag arbetar med.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Fortsätta arbetet i mina företag där jag hoppas på att ytterligare utveckla verksamheterna och få användning av mina bokföringskunskaper. Jag har börjat göra bokslut och årsredovisningar och om jag får tid kommer jag kanske gå Bokföring III hos FEI.

Här hittar du FEIs utbud av kurser och utbildningar inom redovisning och bokföring

Publicerat den 21 december 2017