Bokföring III – årsredovisning enligt K2

Bokföring III är det tredje steget i vår Bokföringsserie. Du lär dig hur en årsredovisning upprättas och analyseras i ett företag som har valt K2 som regelverk. Teori varvas med exempel och övningar. Välj om du vill gå på plats i Stockholm eller på distans med hjälp av FEI FLEX (eller kombinera Stockholm och distans om du vill!). Efter kursen kan du tentera tredje steget av FEI:s Certifikat Bokföring.

Nästa kursstart
27 augusti 2019
Omfattning

4 dagar kl. 09.00-16.00 eller
1 förmiddagspass/vecka kl. 09.00-12.00 i 8 veckor.

Avgift 23 500 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om kursen

I kursen behandlas företagets årsredovisning utifrån de krav som ställs i lagtext samt normgivande anvisningar och rekommendationer. I samband med detta kommer vi att noggrant gå igenom och tillämpa de värderingsregler som finns i K2. Jämförelse kommer även att göras med K3 som är obligatoriskt i större företag. Kursen avslutas med ett kortare avsnitt om räkenskapsanalys där du får lära dig att analysera företagets räkenskaper med avseende på betalningsförmåga, ekonomisk ställning och lönsamhet.

För vem?

För dig som siktar på att ansvara för årsredovisningen i ett mindre privat företag som har valt att upprätta årsredovisning enligt det allmänna rådet K2. För denna kurs fordras förkunskaper motsvarande Bokföring II.

Kursinnehåll

 • Värdering enligt allmänna rådet K2
 • Repetition av bokslutsdispositioner och skatt
 • Upprättande av årsredovisning
 • Delar av Årsredovisnings- och Bokföringslagen
 • Normering inkl BFN:s allmänna råd och rekommendationer
 • K-projektet med särskild fokus på K2
 • Resultaträkning och balansräkning
 • Utformning av tilläggsupplysningar
 • Förvaltningsberättelse
 • Revisionsberättelse
 • Räkenskapsanalyser
 • Nyckeltal i flerårsöversikten

Efter kursen

Efter kursen ska du självständigt kunna ansvara för årsredovisningen i ett mindre privat företag som har valt att upprätta årsredovisning enligt det allmänna rådet K2 eller assistera i detta arbete. Du kommer även att kunna analysera och presentera räkenskaperna till olika intressenter, exempelvis ledningsgruppen eller kreditgivare.

Hur läses kursen?

Du kan välja att läsa Bokföring III på två sätt: Uppdelat på 4 dagar i rad kl. 09.00-16.00 eller som förmiddagspass kl. 09.00-12.00 under 8 veckor. Båda kursvarianterna motsvarar totalt 32 lektioner. Dessa varianter passar dig som vill inhämta kunskaper snabbt och intensivt.  Båda kursvarianter omfattas av FEI FLEX, vilket innebär att du kan läsa hela eller delar av kursen på distans. Alla lektioner direktsänds till din dator och är en utmärkt studieform för dig som inte bor eller arbetar i Stockholmsområdet.

Fakta

Att lära sig bokföring på FEI innebär flexibilitet. Du kan välja två olika studievarianter: 4 dagar i rad eller 1 förmiddagspass/vecka kl. 09.00-12.00. Innehållet är samma oavsett variant: Välj den som passar din situation bäst.

Omfattning

Totalt 32 lektioner som du kan välja att läsa enligt följande:

Intensivkurs

4 dagar kl. 09.00-16.00. 

Terminskurs

1 förmiddagspass/vecka i 10 veckor kl. 09.00-12.00.

FEI FLEX

Denna kurs kan du läsa hela eller delar av kursen på distans. Välj vid varje enskilt tillfälle om du vill vara på plats i Stockholm eller följa lektionen via din dator. Alla lektionstillfällen går att se i efterhand, hur många gånger som helst. FEI FLEX är en utmärkt studieform för dig som inte bor eller arbetar i Stockholmsområdet.

Intyg

Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning.

Certifikat

Denna kurs utgör ett steg i FEI:s Certifikat Bokföring. Frivillig tentamen erbjuds löpande under året. 

Avgift

23 500 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt lunch och/eller kaffe. Avgiften faktureras före kursstart. Betalningsvillkor 30 dagar.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 418 kr/mån.

Kursserien Bokföring I-IV

FEIs klassiska kursserie innefattar fyra steg. Välj var du ska börja utifrån dina förkunskaper och erfarenhet. Efter varje steg kan du bygga på med nästa kurs för att lära dig mer. Om du vill: välj att tentera för att kontrollera dina kunskaper och för att erhålla FEIs Certifikat Bokföring.

Certifikat Bokföring

FEI:s Certifikat Bokföring är en frivillig tentamensmöjlighet för dig som vill ha ett bevis på att du har mycket goda kunskaper inom externredovisningsområdet eller den så kallade affärsredovisningen.

 

Certifikatet bevisar att du har tillräckliga kunskaper för att självständigt kunna sköta löpande bokföring, göra bokslut för ett mindre företag eller aktivt kunna assistera i detta arbete i en större rörelse, upprätta årsredovisning för ett mindre företag eller aktivt kunna assistera i en större rörelse.

Vad krävs?

 • a) Godkända tentamina på Bokföring I-, II- samt III-nivå eller IV-nivå. Först när samtliga nivåer är avklarade erhålls Bokföringscertifikatet. Samtliga nivåer skall vara godkända inom en femårsperiod.
 • b) Dessutom krävs minst 70 % närvaro för Bokföring III eller Bokföring IV. Det räcker således med att tentera Bokföring I och II.
 • Avgift

  750 kr exkl. moms. per nivå. Om du inte blir godkänd på en viss nivå kan du pröva igen vid nästa tentamenstillfälle utan kostnad (obegränsat antal försök).

 

Innehavare av Bokföringscertifikatet får rabatt vid fortsatta studier, t.ex. på Ekonomichefsprogrammet.

Paketerbjudanden

Du har väl inte missat att det finns två olika paketerbjudanden inom Bokföringsserien?

Erbjudande: 28 % rabatt om du går Bokföring I-III. 33 % rabatt om du går Bokföring I-IV. Då ingår också tentor för Bokföringscertfikatet!

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 418 kr/mån.

Så här tycker våra kursdeltagare

  Hej Anna! Vad fick dig att välja FEI och Bokföring III? – Jag har tidigare gått Ekonomiassistent I och II hos FEI och var väldigt nöjd. När jag behövde...

Läs mer

Varför valde du att gå bokföringskurserna? – Jag fick faktiskt tipset att studera av min chef. Han hade letat efter utbildningar på nätet och hittat FEI, upplägget lät väldigt intressant....

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+