”Nu kommer jag få en bredare roll på ekonomiavdelningen”

Efter kurserna Ekonomiassistent I + II hos FEI kommer Ida Rehnström, 34 år från Järfälla, få en bredare roll som ekonomiassistent på ett it-konsultbolag. Studierna har gett Ida en fördjupad förståelse för företagets ekonomi och det var arbetsgivaren som erbjöd chansen till kompetensutveckling med studierna finansierade.

 

Varför valde du att gå kurserna?

– Jag ville fördjupa och bredda mina kunskaper inom ekonomi för att kunna utvecklas på jobbet. När min arbetsplats erbjöd chansen till kompetensutveckling och jag själv fick välja utbildning föll valet på FEI. Jag hade hört av vänner att de hade bra utbildningar inom ekonomi.

Vad var bäst med kurserna?

– Att de var varierade med olika delar inom ekonomi och yrkesverksamma lärare som lärde ut på ett bra och effektivt sätt! Studieupplägget passade mig bra med en heldag i veckan. Jag arbetade samtidigt som studierna så det gäller att lägga upp en bra studieplan. Mina kollegor på jobbet hade stor förståelse för att jag studerade, de såg också att mina nya kunskaper kom till nytta på jobbet.

Ledde utbildningen till något nytt?

– Ja, absolut! Bland annat fördjupad förståelse för företagets ekonomi i sin helhet samt särskilt att jag har lärt mig mycket inom områden som lön och bokföring.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Nu kommer jag kunna ta del av fler arbetsuppgifter på mitt nuvarande jobb och få en bredare roll på ekonomiavdelningen. Jag skulle gärna vilja gå FEIs Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef. Sedan är jag intresserad av personalfrågor också, så det kanske blir något inom det.

Publicerat den 14 July 2017