Betongingenjör 300p Stockholm & FEI FLEX

En utbildning för dig som vill initiera och leda projekt inom betongområdet. Utbildningen genomförs av FEI i samarbete med CBI Betongsinstitutet. En nyhet är att utbildningen går att läsa via FEI FLEX – alla lektioner sänds live till dig, var du än befinner dig!

Utbildningen ger dig kunskaper om materialteknik inom områdena cement, betong och reparationsmaterial och du erhåller kunskap om byggteknik, gällande bland annat formbyggnad, armeringsinläggning och gjutning. Utbildningen ger även kunskap gällande regelverk samt material- och utförandestandarder, samt provningsmetoder och appliceringssätt. Utbildningen ger även kunskap inom statik, hållfasthetslära och kontroll samt regler för upphandling, projektering, kontroll och dimensionering.

Vad innebär Betongingenjör?

En Betongingenjör har en förmåga att både agera arbetsledare och handleda personal samt att besvara frågor om regelverk, material- och utförandeteknik vid exempelvis kundsupport. Man har även en förmåga att assistera kontrollansvariga enligt Plan- och bygglagen och inom forskning och utveckling inom cement, betong och liknande byggmateriel samt utföra kontroller och prövningar.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser för att

 • initiera och leda projekt inom betongområdet
 • rekommendera optimala val av material och utförandeteknik
 • handleda och leda byggande av betongkonstruktioner

FEI FLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds från och med hösten 2016 med FEI FLEX – vårt innovativa system för distansstudier.

Det innebär att du kan gå utbildningarna var du än bor eller befinner dig. Du kan välja om och när du vill närvara på lektioner i Stockholm. Med vår FEI FLEX-teknik går det lika bra att medverka aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig på distans, exempelvis i hemmet eller på kontoret. Läs mer om FEI FLEX här.

Kort om utbildningen

Betongingenjör är en Yrkeshögskoleutbildning (Yh) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under ett och ett halvt år och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar i veckan. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Under Lärande i arbete (LIA) följer man arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet. Vissa delkurser ges delvis på engelska.

Omfattning: 300 p, heltid, 60 veckor varav 17 veckor Lärande i arbete, LIA
Finansiering: Avgiftsfri utbildning som berättigar till studiemedel CSN
Var? FEI city campus, Kammakargatan 5 i centrala Stockholm & via FEI FLEX onlinestudier (studera var du än befinner dig)
När? Hösten 2019
Sista ansökningsdag? Vi tar fortfarande emot sena anmälningar så sök nu!
Kontakt? Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se

Antagningskrav

För att kunna antas till utbildningen ska du ha:

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Nyhet: ”Jag fick nytt jobb samtidigt som jag studerade YH på FEI”. Läs mer här.

+
Hur många deltagare?

Delad kunskap är dubbel kunskap. Anmäl flera deltagare - du får rabatt för varje deltagare.

Antal deltagare

+
-
Välj kursstart
Kursstarter
  Rabatter

  Vill ditt företag bli avtalskund? Kontakta oss på info@fei.se.

  Avtalsrabatt / kampanjkod

  Uträkning
  Ordinarie avgift
  0 kr
  Din avgift
  Exklusive moms.
  0 kr
  Eget företag/privatperson? Delbetala med
  FEI Studielån från 0 kr/mån
  +