Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Food & Beverage Manager 300p Stockholm, Göteborg/Västervik & FEIFLEX

Utbildningen Food & Beverage Manager är för dig som vill ha en ledande roll inom hotell- och restaurangbranschen.

Utbildningen ger dig kunskaper för att leda och utveckla en restaurangverksamhet. I utbildningen får du verktyg som gör att du kan möta framtida krav, förväntningar och utmaningar på ett professionellt sätt.

Vad är en Food & Beverage Manager?

En Food & Beverage Manager har en ledande befattning, ofta med ansvar för såväl lönsamhet och drift som personal och kvalitetssäkring.

Utbildningen syftar till att utveckla din kompetens för att kunna driva och utveckla en restaurang samt leda personalgrupper på ett inspirerande och professionellt sätt. Du utvecklar ett helhetsperspektiv för att skapa goda förutsättningar för alla intressenter i restaurangverksamheten.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser för att

  • leda, organisera och utveckla verksamheter inom området Food & Beverage
  • driva en lönsam restaurang
  • utveckla företaget utifrån dess marknadsspecifika förutsättningar

 

Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara Food & Beverage Manager, kökschef, driftschef eller restaurangchef, beroende på företagets organisationsstruktur.

FEIFLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Det innebär att du kan gå utbildningen var du än bor eller befinner dig. Med vår FEIFLEX-teknik kan du delta aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig online. Vi rekommenderar att du använder ett bra headset och en webbkamera. Du som väljer att delta i undervisningen på plats får också studiekamrater som medverkar på distans. De kan befinna sig i Kiruna, Karlstad, Karlshamn – eller någon annanstans! I de specialutrustade klassrummen förenas alla i ett gemensamt lärande.

Läs mer om FEIFLEX

Kort om utbildningen

Food & Beverage Manager är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under tre terminer och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till branschen.

Omfattning: 300 p, 60 veckor varav 16 veckor Lärande i arbete, LIA
Finansiering: Avgiftsfri utbildning som berättigar till studiemedel CSN
Var? Stockholm, Göteborg/Västervik och via FEIFLEX
När? 14 september i Göteborg/Västervik och 21 september i Stockholm
Ansökan sen ansökan kan göras till Food & Beverage Manager Stockholm, Göteborg/Västervik & FEIFLEX. Ansök till StockholmAnsök till Göteborg/Västervik
Kontakt? Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se eller via vår Facebook-sida så svarar vi så fort vi kan

Länkar
Kurser

LIA och Ledningsgrupp

Antagningskrav

För att kunna antas till utbildningen ska du ha:

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Urval, Stockholm

  • Betyg
  • Särskilt prov

Urval, Göteborg/Västervik

  • Betyg

 

Nyhet: ”Jag blev restaurangchef direkt efter utbildningen”. Läs mer här.

+