Food & Beverage Manager 300p Stockholm, Göteborg & FEI FLEX

Utbildningen Food & Beverage Manager är för dig som vill arbeta på ledande befattningar inom hotell- och restaurangbranschen.

Utbildningen ger dig kunskaper för att leda och utveckla en restaurangverksamhet. I utbildningen får du verktyg som gör att du kan möta framtida krav, förväntningar och utmaningar på ett professionellt sätt.

Vad är en Food & Beverage Manager?

En Food & Beverage Manager har en ledande befattning, ofta med ansvar för såväl lönsamhet och drift som personal och kvalitetssäkring.

Utbildningen syftar till att utveckla din kompetens för att kunna driva och utveckla en restaurang samt leda personalgrupper på ett inspirerande och professionellt sätt. Du utvecklar ett helhetsperspektiv för att skapa goda förutsättningar för alla intressenter i restaurangverksamheten.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser för att

 • leda, organisera och utveckla verksamheter inom området Food & Beverage
 • driva en lönsam restaurang
 • utveckla företaget utifrån dess marknadsspecifika förutsättningar

Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara Food & Beverage Manager, Kökschef, Driftschef eller Restaurangchef, beroende på företagets organisationsstruktur.

FEI FLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds från och med hösten 2016 med FEI FLEX – vårt innovativa system för distansstudier.

Det innebär att du kan gå utbildningarna var du än bor eller befinner dig. Du kan välja om och när du vill närvara på lektioner i Stockholm. Med vår FEI FLEX-teknik går det lika bra att medverka aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig på distans, exempelvis i hemmet eller på kontoret. Läs mer om FEI FLEX här.

Kort om utbildningen

Food & Beverage Manager är en Yrkeshögskoleutbildning (Yh) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under tre terminer och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till branschen. Utbildningen kan med fördel kombineras med ordinarie arbete.

Omfattning: 300 p, 60 veckor varav 18 veckor Lärande i arbete, LIA
Finansiering: Avgiftsfri utbildning som berättigar till studiemedel CSN
Var? FEI city campus, Kammakargatan 5 i centrala Stockholm samt Sågeriet, Bror Nilssons gata 16, Göteborg & via FEI FLEX onlinestudier (studera var du än befinner dig)
När? Hösten 2019
Kontakt? Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se

Antagningskrav

För att kunna antas till utbildningen ska du ha:

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Nyhet: ”Jag blev restaurangchef direkt efter utbildningen”. Läs mer här.

+
Hur många deltagare?

Delad kunskap är dubbel kunskap. Anmäl flera deltagare - du får rabatt för varje deltagare.

Antal deltagare

+
-
Välj kursstart
Kursstarter
  Rabatter

  Vill ditt företag bli avtalskund? Kontakta oss på info@fei.se.

  Avtalsrabatt / kampanjkod

  Uträkning
  Ordinarie avgift
  0 kr
  Din avgift
  Exklusive moms.
  0 kr
  Eget företag/privatperson? Delbetala med
  FEI Studielån från 0 kr/mån
  +