Utbildningen Food & Beverage Manager är för dig som vill ha en ledande roll inom hotell- och restaurangbranschen.
Utbildningen ger dig kunskaper för att leda och utveckla en restaurangverksamhet. I utbildningen får du verktyg som gör att du kan möta framtida krav, förväntningar och utmaningar på ett professionellt sätt.
En Food & Beverage Manager har en ledande befattning, ofta med ansvar för såväl lönsamhet och drift som personal och kvalitetssäkring.
Utbildningen syftar till att utveckla din kompetens för att kunna driva och utveckla en restaurang samt leda personalgrupper på ett inspirerande och professionellt sätt. Du utvecklar ett helhetsperspektiv för att skapa goda förutsättningar för alla intressenter i restaurangverksamheten.
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser för att
Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara Food & Beverage Manager, kökschef, driftschef eller restaurangchef, beroende på företagets organisationsstruktur.
Utbildningen erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan.
FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.
Det innebär att du kan gå utbildningen var du än bor eller befinner dig. Med vår FEIFLEX-teknik kan du delta aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig online. Vi rekommenderar att du använder ett bra headset och en webbkamera. Du som väljer att delta i undervisningen på plats får också studiekamrater som medverkar på distans. De kan befinna sig i Kiruna, Karlstad, Karlshamn – eller någon annanstans! I de specialutrustade klassrummen förenas alla i ett gemensamt lärande.
Food & Beverage Manager är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under tre terminer och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till branschen. Utbildningen kan med fördel kombineras med ordinarie arbete.
Omfattning: 300 p, 60 veckor varav 16 veckor Lärande i arbete, LIA
Finansiering: Avgiftsfri utbildning som berättigar till studiemedel CSN
Var? Kammakargatan 5 i Stockholm, Bror Nilssons gata 16 i Göteborg och via FEIFLEX
När? 14 september i Göteborg och 21 september i Stockholm
Ansökan? Ansökan är nu stängd öppnar åter 1 februari 2020
Sista ansökningsdag? 8 maj 2020
Kontakt? Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se eller via vår Facebook-sida så svarar vi så fort vi kan
Länkar
Kurser
LIA och Ledningsgrupp
För att kunna antas till utbildningen ska du ha:
Nyhet: ”Jag blev restaurangchef direkt efter utbildningen”. Läs mer här.