Vad är det bästa med FEI:s YH-utbildning Redovisningskonsult?

Albert Zetterberg läste FEI:s YH-utbildning till Redovisningskonsult och tog examen 2019. Albert vann även priset för bästa examensarbete i klassen. Idag är han engagerad i utbildningens ledningsgrupp och bidrar till dess utveckling. Här svarar han på några frågor om utbildningen och hans studietid på FEI!

Vad är det bästa med YH-utbildningen Redovisningskonsult?

Det bästa med YH-utbildningen Redovisningskonsult på FEI är den gedigna och praktiska inriktningen som gör att studerande får en stark förankring i den verkliga branschen. Utbildningens tydliga fokus på att koppla samman teoretiska insikter och praktisk tillämpning är avgörande för att kunna möta utmaningar och bli en framgångsrik redovisningskonsult.

Vad är det bästa med att plugga på FEI?

FEI utmärker sig genom sin höga kvalitet i undervisningen och sitt starka fokus på yrkesinriktad utbildning, samtidigt som man tar till vara på digitaliseringens möjligheter. FEI ger inte bara teoretisk kunskap utan även de kontakter som behövs för att snabbt kunna komma ut i arbetslivet efter examen.

Dessutom skapar FEI en dynamisk och stöttande miljö där de studerandes individuella utveckling prioriteras. Genom att vara medlem i ledningsgruppen för utbildningen har jag efter min studietid fått ännu större insikt i skolans engagemang för studerande, och hur de aktivt arbetar för att hålla undervisningen relevant utifrån arbetslivets krav.

Vad är det bästa med att jobba inom denna bransch?

Att arbeta inom redovisningsbranschen erbjuder en unik möjlighet att tillämpa sina analytiska förmågor. Ekonomins och lagstiftningens föränderliga natur innebär också att man behöver vara alert och anpassningsbar, och att man ständigt utvecklas. Men det bästa med branschen är möjligheten att vara en strategisk partner för andra företag och organisationer, där man genom noggrann analys och förståelse för klientens behov kan bidra till deras framgång.

Berätta lite mer om dig, din LIA-praktik och karriär efter YH-examen:

Innan jag började läsa YH-utbildningen Redovisningskonsult arbetade jag som konsult inom harmonisering och kvalitetssäkring av data från olika datakällor, för dataanalys och kartvisualisering. I tjänsten hade jag även ansvar för den löpande redovisningen och arbetet inför bokslutet och läste därför FEI:s kurs Årsbokslut.

Under min LIA på Öhman & Partners Ekonomi & Juridik AB fick jag tillämpa mina kunskaper i praktiken och fördjupa mig inom redovisningskonsultation. Jag fick mycket stöd från ledningen och personalen på redovisningsbyrån samtidigt jag kunde utvecklas och ta ansvar för egna kunder. LIA-upplevelsen var ovärderlig då den gav mig självförtroende och en verklig inblick i branschen, samt skapade en bro mellan teoretiskt lärande och yrkeslivet. Jag är också väldigt stolt över att mitt examensarbete “Digital transformation för redovisningskonsulter – fördjupning inom strategier, dataanalys och visualisering” blev årets bästa examensarbete i klassen Redovisningskonsult 2017.

Efter YH-examen har jag arbetat på olika företag och byråer, bland annat som ekonomikonsult på Meritmind AB. Jag har även haft ansvarsfulla roller som ekonom och medlem i ledningsgruppen på Carelli Assistans AB. Idag arbetar jag som ekonomisk förvaltare på Delagott Förvaltning AB. Denna mångsidiga erfarenhet har inte bara breddat min kompetens utan också givit mig förmågan att hantera komplexa frågor och ansvarsområden.

Mitt engagemang i ledningsgruppen för YH-utbildningen Redovisningskonsult har varit en fantastisk möjlighet att bidra till FEI:s utveckling och samtidigt vara en del av gemenskapen. Det glädjer mig att kunna dela med mig av mina erfarenheter och vara en inspirationskälla för andra studerande som ska ge sig ut i redovisningsbranschen.

Läs mer om YH-utbildningen Redovisningskonsult här.

Publicerat den 8 mars 2024