Vad är det bästa med FEI:s YH-utbildning Event Manager?

Carlos Lopez läste FEI:s YH-utbildning Event Manager och tog examen 2023. Carlos vann även priset för bästa examensarbete i klassen. Här svarar han på några frågor om utbildningen och hans studietid på FEI!

Vad är det bästa med YH-utbildningen Event Manager?

– Det jag värderar högt med YH-utbildningen Event Manager är den verklighetsnära undervisningen. Lärarna kommer direkt från eventbranschen och berättar hur det faktiskt är att jobba med att ta fram, planera och genomföra event. De vet vilka kunskaper som behövs för att lyckas i branschen efter examen. Lärarnas perspektiv gör därför undervisningen oerhört praktisk och användbar. Att med deras hjälp få bygga upp ett nätverk inför framtiden är också ovärderligt. Sedan uppskattar jag att kursplanen uppdateras för att spegla eventbranschens senaste utveckling. Det ger en trygghet i att man lär sig trender och metoder som är aktuella.

Vad är det bästa med att studera på FEI?

– Det smidiga upplägget med FEIFLEX var perfekt för mig, som har ett stort reseintresse och är nyfiken på omvärlden. Med laptopen i bagaget kunde jag enkelt kombinera studierna med att utforska och upptäcka både Sverige och världen. Vi som bor i Göteborgsområdet träffades också i FEI:s lokaler i Göteborg för att tillsammans följa föreläsningarna från Stockholm. Det gav en välbehövlig klasskänsla i kombination med självstudierna online.

Dessutom hade jag klasskamrater från hela Sverige. Det har gett oss ett stort kontaktnät som vi kan dra nytta av i arbetslivet efter examen. Jag fick verkligen det bästa av två världar – friheten att studera varifrån som helst och det sociala utbytet med klasskamrater. Det är något jag värdesätter mycket med mina studier på FEI.

Vad är det bästa med att jobba inom eventbranschen?

– Det absolut roligaste med att jobba inom eventbranschen är den enorma variationen och omväxlingen. Ingen dag är den andra lik och man vet aldrig riktigt vad nästa projekt eller utmaning kommer innebära. För mig personligen är det bästa med eventbranschen den enorma glädjen jag känner när jag ser deltagarna ha roligt på ett event jag varit med och skapat. Oavsett om det är en stor festival eller ett mindre företagsevent, så är det fantastiskt kul att få se sin idé och planering ta form till en minnesvärd upplevelse för andra. Även om det ibland kan vara stressigt så ger det en enorm tillfredsställelse när alla bitar faller på plats.

Sist men inte minst är eventbranschen full av härliga, öppna och kreativa människor. Både kollegor och externa kontakter bidrar till en väldigt rolig och inspirerande arbetsmiljö. Dessutom är event ett extremt socialt område där man dagligen har kontakt med människor. Allt från att stämma av med kunder om önskemål till att samarbeta med leverantörer och artister. Den positiva energin och entusiasmen hos alla inblandade smittar verkligen av sig!

Berätta lite mer om dig, din LIA-praktik och karriär efter YH-examen:

– Innan jag började studera till Event Manager arbetade jag i 10 år inom servicebranschen. Jag var länge osäker på vad jag ville studera, men när jag upptäckte YH-utbildningen Event Manager på FEI visste jag direkt att det var rätt väg för mig. En av lärarna inspirerade mig till att inte begränsa lärandet till klassrummet, vilket ledde mig till att bli platschef för West Prides Parad och Backstage Coordinator på Way Out West under studietiden. Dessa erfarenheter gav mig inte bara värdefulla kontakter och referenser, utan också en djupare förståelse för hur man planerar, genomför och utvärderar olika event i praktiken. Att kombinera studier och praktisk erfarenhet var ovärderligt och något jag varmt rekommenderar andra studerande.

Under utbildningen valde jag att göra min LIA-praktik i Stockholm och inte i Göteborg där jag bor. En av de viktigaste anledningarna till det var att jag ville utmana mig själv och se hur det var att arbeta i en annan stad, med en annan marknad, och utveckla en bred kompetens. Jag ville också få en större variation i min praktik och lära mig av olika typer av eventbyråer. Därför delade jag upp min LIA-praktik mellan två eventbyråer i Stockholm, Eventum och Step2 Communication. Nu, i rollen som produktionsledare på Step2 Communication, fortsätter jag min utvecklingsresa. Jag är mycket nöjd med min YH-utbildning och början av min karriär, och jag ser fram emot att fortsätta lära mig nya saker inom eventbranschen.

Läs mer om FEI:s YH-utbildning Event Manager här.

Publicerat den 8 mars 2024