Alessia blev tryggare i sin ledarroll efter kursen Certifikat Ledarskap

Alessia Chiappini Flodén har sedan flera år varit egenföretagare och driver bolaget Work It Project Management. Med projektledning inom arbetsplatsutveckling och lokalförändringar ville hon fördjupa sina ledarkunskaper. Alessia valde därför FEI:s kurs Certifikat Ledarskap, både för att hon fastnade för upplägget och för att en kollega i branschen rekommenderade den.

–  Det bästa med utbildningen har varit att få reflektera och öka medvetenheten om sitt ledarskap i olika situationer. Förutom teori har vi också gjort praktiska övningar som har varit väldigt givande. Det bidrar till en självmedvetenhet som alla kan ha nytta av, säger Alessia Chiappini Flodén, vd och projektledare på Work it Project Management

Alessia Chiappini Flodén har närmare femton års erfarenhet av att arbeta inom projektledning för arbetsplatsutveckling och lokalanpassningar åt olika företag. I hennes arbete är förmågan att leda arbetsgrupper, kommunikation och god lösningsförmåga viktiga egenskaper, och för att vidareutbilda sig inom dessa områden bestämde hon sig för att söka till FEI.

– Jag ville utveckla mina kunskaper och trots att jag har lång yrkeserfarenhet är det viktigt att hålla sig uppdaterad för att inte bli för bekväm. Det som lockade med FEI var kursens upplägg och struktur som involverar både teoretiska genomgångar samt praktiska övningar.

FEI:s kurs Certifikat Ledarskap är utformad för att komplettera befintlig teoretisk kunskap inom ledarskap. Därför består kursen till stor del av upplevelsebaserad pedagogik genom en blandning av teori med övningar, erfarenhetsutbyte mellan deltagare och reflektioner över sitt eget och andras ledarskap.

– Jag tog med mig viktiga lärdomar i allt från gruppdynamik och grupputvecklingsprocesser till kommunikationstekniker och konflikthantering. Att därtill göra reflektionsövningar efter varje moment var väldigt givande. Ulf som driver kursen är dessutom en fantastiskt duktig lärare som inbringar förtroende med sitt stora engagemang och erfarenhet.

Certifikat Ledarskap vänder sig främst till chefer eller personer som är på väg in i en chefs- eller projektledarroll. Alessia rekommenderar kursen till alla som är intresserade av att förbättra sitt ledarskap.

– Arbetsmässigt kan jag applicera mycket av det jag lärt mig direkt i mitt vardagliga arbete. Framför allt har min kommunikation blivit bättre, vilket även har gynnat mig på ett privat plan. Med det sagt måste du inte vara en högt uppsatt chef för att få ut nytta av kursen. Alla som har en chefsroll stöter på situationer när ledaregenskaper, kommunikation eller konflikthantering sätts på prov. Därför rekommenderar jag alla som är intresserade av ledarskap att gå kursen.

Med kursen Certifikat Ledarskap lär du dig att leda, utveckla och stödja andra i arbetet mot gemensamma mål. Målet är att ge praktiska verktyg för att öka effektiviteten i ditt beslutsfattande och din delegering. Kursen omfattar totalt 9 kursdagar på plats i Stockholm och är fördelad över 10 veckor. 

Läs mer om Certifikat Ledarskap

Publicerat den 26 juli 2023