Det agila företaget – ny ledarskapsutbildning på FEI

Digitaliseringen och ett samhälle i förändring ställer högre krav på företag att vara flexibla, anpassningsbara och kundorienterade. I maj 2018 startar FEI kursen Det agila företaget, som vänder sig till alla som är intresserade av flexibla sätt att leda och styra. Göran Nilsson, författare till boken med samma namn, föreläser.

– Agil betyder lättrörlig, något som blir allt viktigare för dagens företag som arbetar i en värld med varierade kundpreferenser, teknisk utveckling och ökad ekonomisk och politisk osäkerhet, säger han.

Kontroll, detaljplanering och finansiella belöningar tillhör gårdagen. Genom att bli flexibla och förlita sig på medarbetarnas inre förmåga och motivation kan företag bättre anpassa sig till vår snabbföränderliga omvärld och på så sätt nå högre lönsamhet.

– Jag har länge sett att företag blir mer byråkratiska och stelbenta. På kursen tar vi ett helhetsgrepp på styrningen i organisationen och visar på fördelarna att av att låta inre motivation, frihet och eget ansvar genomsyra företaget, säger Göran Nilsson som föreläser på kursen.

Kursen Det agila företaget vänder sig till flera olika yrkesroller, och är extra relevant för personer i ledningsposition, controllers, HR-ansvariga och verksamhetsutvecklare.

– Här får man, förutom kunskap om hur ett agilt företag ser ut och fungerar, insikt i att hierarkisk och byråkratisk styrning inte fungerar i en snabbföränderlig värld, säger Göran Nilsson.

Han har mångårig erfarenhet av att föreläsa på FEI och ämnet om flexibla företag ligger honom extra varmt om hjärtat.

– Denna kursen är unik i och med att den tar ett helhetsgrepp på management- och styrmodeller i organisationer. Jag ser verkligen fram mot den första föreläsningen i maj!

 

Det agila företaget har kursstart 15 maj 2018. Läs mer om kursen här.

Publicerat den 15 januari 2018