Årets Oskar Sillén-vinnare presenteras 14 december

FEI delar för sextonde året i rad ut Oskar Silléns pris för bästa doktorsavhandling i företagsekonomi. Den 14 september presenteras 2017 års vinnare som tar emot stipendium på 30 000 kr.

– Framtidens utbildning färgas till stor del av dagens forskning och kunskap. Med stipendiet vill vi skapa fler möjligheter till kunskap, något som är extra viktigt i en värld som snabbt förändras av den digitala utvecklingen, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Sedan 2002 har FEI delat ut det årliga stipendiet som belönar den doktorsavhandling som bidrar till framsteg inom det företagsekonomiska området. Vinnaren utses av en jury med framstående professorer i företagsekonomi från nordiska universitet.

– Avhandlingarna är aktuella och har en framtidsvision. Genom att belöna framsteg och uppmuntra forskning och nytt tänkande är FEI med och visar engagemang inom det företagsekonomiska området, säger Magnus Rolf.

Juryn väljer utifrån svenska avhandlingar som framlagts under året. Vinnaren presenteras 14 december i Stockholm.

 

Jurymedlemmar 2017

Ordförande:

  • Professor Flemming Poulfelt, Copenhagen Business School

Jurymedlemmar:

  • Professor Sven-Erik Sjöstrand, Handelshögskolan i Stockholm
  • Professor Thomas Polesie, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
  • Professor Helén Andersson, Linneuniversitetet

 

Tidigare pristagare

2016: Carl Henning Christner – Handelshögskolan i Stockholm
The Valuable Organization: A study of how activities are calculated, controlled and made valuable

2015: Asgeir B. Torfason & Sven-Olof Junker – Göteborgs universitet & Handelshögskolan i Stockholm
Att skapa gemenskap – hur beslut fattas i en EU-myndighet

2014: Svetlana Sabelfeld – Göteborgs universitet
Investor Relations on the Web – Interpretations Across Borders

 

Det här är Oskar Sillén

Som Sveriges första professor i företagsekonomi och en av landets första revisorer är Oskar Sillén en av vår tids mest inflytelserika ekonomer. Han har bland annat varit ordförande för Föreningen auktoriserade revisorer, FAR, chef för organisationsavdelningen vid AB Industribyrån och styrelseordförande för Sveriges Kontoristförening, nuvarande Företagsekonomiska Institutet, FEI.

Oskar Sillén (1883 – 1965), anses av Handelshögskolan i Stockholm att vara ”banbrytande inom svensk företagsekonomisk undervisning och forskning”, och ”den egentlige skaparen av det moderna revisionsväsendet” av svenska auktoriserade revisorer.

 

Uppgift att stimulera företagsekonomisk utveckling

En av FEIs huvuduppgifter är att stödja och stimulera företagsekonomisk utveckling. I november 2017 bildades den nya stiftelsen FEI Research Institute, som årligen delar ut stipendium till forskningsprojekt inom områden där FEI bedriver eller planerar bedriva utbildning.

 

Läs mer om FEIs satsningar på forskning och Oskar Sillén här

Publicerat den 15 november 2017