”Utbildningen innehåller de viktigaste bitarna jag behöver”

När Hanna Holm, 25 år från Uppsala, tog över rollen som ekonomiansvarig på NDE Offshore ville hon utveckla chefsbefattningskunskaperna. Det blev Ekonomichefsutbildningen hos FEI på distans, där arbetet finansierar hela utbildningen. Chansen att utvecklas i rollen och känslan av att arbetsgivaren satsar på henne är för Hanna både roligt och motiverande.

 

Varför valde du att gå Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef?

– Den innehåller de viktigaste bitarna som jag behöver utveckla kunskaperna i. Min arbetsgivare gav ett stort stöd och känner verkligen att de vill satsa på mig och rollen som ekonomiansvarig. Möjligheten att frysa en kurs och hoppa på den längre fram har passat perfekt då jag jobbar i en bransch som är säsongsbetonad, där ena halvåret är väldigt belastat och det andra lugnare.

Vad var bäst med utbildningen?

– Den tog verkligen upp det som jag anser är de viktigaste bitarna i min roll. Upplägget är också bra med en röd tråd genom hela utbildningen, där extra viktiga delar tas upp och repeteras i flera av kurserna. Man känner verkligen att lärarna är erfarna och att de jobbat länge i branschen. I början var också en kurs i studieteknik vilket var super då det var ett tag sedan många av oss satt i skolbänken.

Studerade du på distans eller på plats?

– Både och men mest med FEI FLEX. Det fungerade jättebra! Det är lätt att hänga med under föreläsningarna och när jag har frågor är det bara att använda mikrofonen. Lärarna var också väldigt duktiga på att checka av att vi som sitter på distans hänger med och att vi förstått uppgifterna.

Ledde utbildningen till något nytt?

– Absolut! Jag har mycket mer kött på benen och tagit del av kunskaper från alla duktiga lärare som kommit med tips och idéer hur jag ska tänka i min bransch. Också mina klasskamrater har lärt mig otroligt mycket. Det är väldigt intressant att höra hur de har det på sina arbetsplatser.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Mitt företag växer hela tiden och även min roll. Det blir mer att göra med mer ansvar och jag kommer absolut ha användning av mina nya kunskaper. Jag har fortfarande ett år kvar och tycker utbildningen tar med alla de viktigaste bitarna jag vill lära mig, i dagsläget har jag inga planer på att ta någon ny kurs. Men om jag behöver uppdatera mina kunskaper är det ingen tvekan om att jag kommer välja FEI!

Publicerat den 19 April 2017