Lön II – fördjupningskurs

FEI erbjuder en fördjupningskurs för dig som har gått Lön I – Praktisk löneadministration eller har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. En spännande och omfattande kurs för dig som vill utvecklas inom löneområdet.

Nästa kursstart
5 oktober 2017
Omfattning
2+3 dagar - Stockholm & FEI FLEX
Visa varianter på omfattning

2+3 dagar enligt FEI FLEX distansstudier

Avgift 20 900 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om kursen

Här på FEI hittar du några av marknadens mest omfattande kurser inom lön. I Lön II får du vidga dina kunskaper ytterligare. Kursen syftar till att du ska känna dig trygg i dina nya kunskaper och kunna tillämpa dem praktiskt i din yrkesroll.

Under kursen kommer du få förståelse för den lagstiftning och de regler som enligt Skatteverket måste tillämpas. Du har sedan tidigare erfarenhet från löneområdet men får här fördjupa dig ytterligare inom utvalda delar.

För vem?

Du kanske arbetar på ett litet företag där du sköter bokföring och en del av företagets löneadministration och står nu inför utökade arbetsuppgifter. Kursen är också lämplig för medarbetare på ekonomi- och löneavdelningar som har fått utökade arbetsuppgifter som innefattar mer avancerad löneadministration. Lämpliga teoretiska förkunskaper är vår kurs Lön I eller motsvarande.

Kursinnehåll

 • Arbetstid
 • Semester
 • Sjuklön och sjukpenning
 • Föräldraledighet
 • Traktamenten och andra kostnadsersättningar
 • Ledighetsregler

Efter kursen

Efter kursen har du god insikt i det omfattande regelverk på arbetsmarknaden som bygger på lag, kollektivavtal och praxis. Du kommer att känna till vilka regler som är tillämpliga för olika situationer som kan uppstå. Du har kunskaper att självständigt sköta mer avancerad löneadministration i ett företag.

Metod

Systematiska genomgångar för hela klassen där respektive avsnitt förklaras. Frågor uppmuntras. Därefter följer alltid praktiska övningar, främst individuellt, både manuella och datorbaserade. Kursledaren svarar på frågor och hjälper till under övningarna. Gemensamma avstämningar för att säkerställa att alla deltagare har förstått.

Fakta

Omfattning

2+3 dagar, totalt 40 lektioner.

Plats

FEI:s lokaler i centrala Stockholm.

FEI FLEX

Du kan även välja att läsa hela eller delar av kursen på distans – alla lektioner streamas live. Välj vid varje enskild kursdag om du vill vara på plats i Stockholm eller följa lektionen via din dator. Alla lektionstillfällen går att se i efterhand, hur många gånger som helst. FEI FLEX är en utmärkt studieform för dig som inte bor eller arbetar i Stockholmsområdet.

Intyg

Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning.

Certifikat

Denna kurs utgör ett steg i FEI:s Certifikat Lön. Frivillig tentamen erbjuds löpande under året. Klicka på Certifikat Lön i höger

Avgift

20 900 kr  exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt lunch och/eller kaffe. Avgiften faktureras före kursstart.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 371 kr/mån.

 

Kursserien Lön I, II & III

Det öppnar också möjligheter till fortsatta studier i kursserien inom lön:

Certifikat Lön

Certifikatet bevisar att du har tillräckliga kunskaper i löneadministration för att självständigt kunna göra löneberäkningar och sköta nödvändig rapportering till myndigheterna, använda vanligt förekommande dataprogram för lönehantering, tolka och tillämpa de lagar och avtal som styr löneadministrationen, hantera känslig information, motsättningar och konflikter samt leda och fördela arbetet på en löneavdelning.

För att erhålla Lönecertifikatet krävs:

a) Godkända tentamina på Lön I- II- och III-nivå. Samtliga nivåer skall vara godkända inom en femårsperiod.

b) Fullföljd Lön III-kurs med minst 70 % närvaro. Även om de flesta väljer att deltaga i Lön I- och II-kursen är det således inget krav för att erhålla Lönecertifikatet, det räcker med att de tenteras.

Innehavare av Lönecertifikatet får rabatt vid fortsatta studier, t ex på Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildningen.

Avgift

750 kr exkl. moms. per nivå. Om du inte blir godkänd på en viss nivå kan du pröva igen vid nästa tentamenstillfälle utan kostnad (obegränsat antal försök).

Paketerbjudanden

Erbjudande: 25 % rabatt om du går Lön I-III. Då ingår också tentor för Certifikatet! Erbjudandet förutsätter att du går de tre kurserna och tenterar inom ett år.

Ladda ner PDF

In English

Senast på FEI

  Varför valde du att gå kurserna? – Jag ville fördjupa och bredda mina kunskaper inom ekonomi ...

Läs mer

  Varför valde du att gå bokföringskurserna? – Jag fick faktiskt tipset att studera av min chef...

Läs mer

Berätta, vad ser du fram emot? – En intressant diskussion om vad det innebär att vara en del av ett ...

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+
Hur många deltagare?

Delad kunskap är dubbel kunskap. Anmäl flera deltagare - du får rabatt för varje deltagare.

Antal deltagare

+
-
Välj kursstart
Kursstarter
  Rabatter

  Vill ditt företag bli avtalskund? Kontakta oss på info@fei.se.

  Avtalsrabatt / kampanjkod

  Uträkning
  Ordinarie avgift
  0 kr
  Din avgift
  Exklusive moms.
  0 kr
  Eget företag/privatperson? Delbetala med
  FEI Studielån från 0 kr/mån
  +