Vad är det bästa med FEI:s YH-utbildning Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare/ Riskbedömare?

Magdalena Haupt Eriksson läste FEI:s YH-utbildning till Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare/ Riskbedömare och tog examen 2023. Magdalena vann även priset för bästa examensarbete i klassen. Här svarar hon på några frågor om utbildningen och hennes studietid på FEI!

Vad är det bästa med YH-utbildningen Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare/ Riskbedömare? 

– Det bästa med YH-utbildningen är att den verkligen ger studerande en bred grund inom försäkring att bygga vidare på. Vi fick lära oss allt från att läsa villkor till kapitalförvaltning samt både sak- och livförsäkring. Dessutom hade vi riktigt bra lärare med gedigna kunskaper från försäkringsbranschen och utbildningen var uppbyggd med ökande svårighetsgrad. I övrigt upplever jag också att vi hade en bra balans mellan lektioner, LIA-praktik och självstudier. 

Vad är det bästa med att studera på FEI? 

– FEI har funnits länge och har stor erfarenhet av utbildning, vilket märktes i undervisningen. Upplägget med FEIFLEX, att kunna delta i lektioner både på plats och live online på distans, fungerade också perfekt. När jag studerade på distans kunde jag aktivt delta i lektionerna, som om jag vore på plats. Om jag av någon anledning inte kunde vara med på en lektion, eller behövde repetera i efterhand, så fanns även alla lektioner inspelade. 

Vad är det bästa med att jobba inom försäkringsbranschen? 

– Försäkringsbranschen är så stor! Det finns något för alla. Allt från nischade bolag med enstaka produkter eller tjänster såsom skadereglering, till globala företag som hanterar väldigt stora värden. Har man väl gett sig in i försäkringsbranschen så behöver man inte lämna den, för det går att utveckla sig åt vilket håll man än vill gå. 

Berätta lite mer om dig, din LIA-praktik och karriär efter YH-examen:

– Tidigare har jag jobbat i olika industrier som säljare, inköpare, kvalitetsansvarig och planerare. Innan jag började studera sålde jag in ett varumärke och höll många föreläsningar. Jag kom fram till att jag älskar att arbeta med människor och blev nyfiken på försäkringsbranschen.

Jag genomförde min LIA-praktik på Dina Försäkringar, som innesäljare på företag och lantbruk, eftersom det intresserade mig mest. Redan första sommaren fick jag arbete och jag hade friheten att få prova på även skadereglering på egendom och djurskador, men jag märkte tydligt att det inte lockade mig lika mycket. Efter YH-examen blev jag erbjuden en tjänst på samma kontor på företaget där jag gjorde LIA. Här arbetar jag fortfarande som innesäljare men mot privatpersoner och trivs som fisken i vattnet. Jag är otroligt nöjd både med företaget, mina uppgifter och min närmsta chef, så jag är väldigt glad att jag valde att läsa en YH-utbildning inom försäkring på FEI.

Läs mer om FEI:s YH-utbildning Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare/ Riskbedömare här.

Publicerat den 8 mars 2024