Carl-Mikael stärker sitt chefskap genom att läsa en unik Top-up degree i International Business Management

Med lång erfarenhet av olika chefs- och ledarskapsroller letade Carl-Mikael Andersson en utbildning för att få bredare kunskaper inom management. Valet föll på FEI:s Top-up degree i International Business Managment. Utbildningen ger möjlighet att bygga på en YH-examen eller tidigare högskolestudier till en kandidatexamen. Carl-Mikaels målsättning är att utbildningen ska leda till en djupare förståelse för frågor som berör ledarskap och underlätta hans chefsroll.

– Kvalitén på utbildningen har överträffat mina förväntningar. Framför allt är jag imponerad av lärarna som håller en väldigt hög nivå och har lång erfarenhet inom sina expertområden, vilket gör att de förstår och kan förklara hur kunskaperna kan appliceras i praktiken. Jag vill kunna vidareutveckla mina kunskaper och bli tryggare i att ta mig an mer komplexa frågor i mitt arbete, säger Carl-Mikael Andersson, sektionschef på DEKRA Industrial.

FEI är den enda utbildningsaktören i Sverige som erbjuder Top-up degrees i samarbete med Coventry University i Storbritannien. Top-up degrees är påbyggnadsutbildningar för de med en YH-examen eller tvååriga högskolestudier, som vill uppnå en kandidatexamen. Studierna sker på plats i Stockholm eller online under ett eller två år, beroende på vilken studietakt som väljs.

Till en början var det ingen självklarhet för Carl-Mikael Andersson att vidareutbilda sig. Han kände en osäkerhet i att kombinera studier med arbetet som sektionschef på DEKRA Industrial i Malmö, med ansvar över ett team av cirka tjugo personer. Stöttningen från arbetsgivaren blev därför avgörande för att Carl-Mikael slutligen bestämde sig. Att valet föll på en Top-up degree i International Business Management hos FEI i samarbete med Coventry University, berodde på det flexibla studieupplägget som möjliggör att han kan studera vid sidan av sitt arbete.

– Studieupplägget passar mig väldigt bra. FEIFLEX ger mig möjligheten att delta i lektioner live online, och även att kunna repetera i efterhand på kvällar och helger. Jag drivs av personlig utveckling och är väldigt tacksam över att min arbetsgivare ser potentialen i mig och de kunskaper från utbildningen som jag kan bidra med i mitt arbete.

De som läser en Top-up degree i International Business Management får bredare kompetens genom olika kurser i företagsekonomi med fokus på management. Carl-Mikael upplever att utbildningen förser de studerande med viktiga metoder och verktyg, som många chefer och ledare skulle ha stor nytta av.

– De olika delkurserna gör utbildningen väldigt intressant. Det är viktigt att ha en bred kunskap som chef eftersom man arbetar med människor som har olika personligheter, olika bakgrunder och olika yrkesmässiga färdigheter. Då behöver man kunna anpassa sig för att få gruppen att fungera och prestera maximalt. För mig är det viktigt att hålla mig uppdaterad i min chefsroll.

FEI:s unika akademiska samarbete innebär att de som läser en Top-up degree får en kandidatexamen från Coventry University, ett av de största universiteten i Storbritannien med lång erfarenhet av internationella samarbeten. Coventry University har en ständigt ökande global närvaro med över 50 000 studerande som för närvarande läser deras program över hela världen, och samarbetar med över 70 partnerinstitutioner i över 40 länder. Att utbildningen är internationell ser Carl-Mikael som en stor fördel.

– De som arbetar på ett bolag med utländska samarbetspartners och arbetsgrupper får verkligen möjlighet att utveckla sina kunskaper till nästa nivå. De som har en managementposition eller aspirerar mot liknande yrkesroller i framtiden skulle jag varmt rekommendera att söka till denna Top-up degree, säger Carl-Mikael Andersson.

BSc (Hons) International Business Management (Top-up) leder till en Bachelor of Science utfärdad av Coventry University, och bedöms som en svensk kandidatexamen enligt Universitets- och högskolerådet (UHR). Utbildningen bedrivs på engelska och breddar din kompetens inom företagsekonomi med fokus på management. Du stärker ditt CV, får kunskaper ifrån ett chefsperspektiv och utvecklar nya färdigheter som du har nytta av i en framtida ledarroll.

Läs mer om Top-up degree i International Business Management här.

Läs mer om alla Top-up degrees här.

Publicerat den 17 april 2023