Från konsultchef till HR-generalist – Lisa fick ny karriär på samma arbetsplats med hjälp av FEI

Konsultchef Lisa Drevet, 45 år, ville jobba mer med människor. Med hjälp av HR-chefsutbildningen på FEI, kunde hon inleda en ny karriär som HR-generalist på samma arbetsplats.

– Jag älskade mitt jobb som konsultchef men behövde ett nytt spår. Jag tittade mig omkring efter vad som krävs för att arbeta med HR och insåg att mer utbildning var nödvändigt. Med två barn och ett liv fullt av händelser var FEI det absolut bästa för mig, säger Lisa.

Lisa hade arbetat i fyra år som konsultchef på IT-konsultföretaget Innofactor. Ett arbete som innebar olika ansvarsområden inom både personalansvar och IT-frågor, men Lisa hade en önskan om att kunna jobba med renodlad HR.

– Jag ville jobba ännu mer med människors utveckling och HR-arbetet lockade.

Hon hittade FEI:s utbildning till Diplomerad Personalvetare/HR-chef och möjligheten att studera med ett anpassat schema på distans via FEIFLEX.

– Traditionellt universitet eller högskola var inte aktuellt eftersom det skulle innebära heltidsstudier på plats. Efter ett introduktionsmöte på FEI insåg jag att deras upplägg passade min livssituation.

Lisa påbörjade studierna i mars 2018 och blev klar i december 2019. Egentligen var tanken att slutföra utbildningen ett halvår tidigare, men händelser i livet och familjen kom emellan.

– Jag fick ett fantastiskt bemötande från FEI. De var väldigt måna om att lösa allt och jag fick läsa vissa kurser på nytt. Utbildningen var flexibel vilket har varit helt ovärderligt för mig.

På arbetsplatsen var planen att Lisa under studierna skulle dela på HR-tjänsten med en kollega och samtidigt jobba kvar som konsultchef på 50 procent. Men när kollegan valde att sluta tog hon över som HR-generalist på heltid redan innan utbildningen var avslutad.

– Har man ett mål i sikte går det också att komma dit. Med lite jävlar anamma och andra lösningar, som på FEI, då går allt att uppnå, säger Lisa Drevet.

Läs mer om utbildningen

Publicerat den 30 juni 2020