”Jag ville utvecklas både personligt och professionellt”

Med drömmen om att en dag leda ett eget team och bli en mästare i marknadsföring valde Felicia Ibsen, 27 år, att läsa BA Honours in International Business Management hos FEI, en påbyggnadsutbildning för den med kvalificerad tvåårig YH- eller KY-examen eller motsvarande eftergymnasial utbildning. Idag arbetar hon i Köpenhamn som Brand Champion för den danska och isländska marknaden.

 

Varför valde du att gå utbildningen?

– Den passade mig perfekt av flera anledningar. Jag hade ganska nyligen blivit chef och ville utveckla mina ledarskapskunskaper. En kandidatexamen i ryggen under min karriärsresa var viktigt – många av jobben jag strävar efter kräver högre utbildning, även om du har arbetslivserfarenhet. Sedan hade jag behov av att göra något nytt som var både personligt och professionellt utvecklande!

Vad var bäst med utbildningen?

– Mixen av kurser och fördjupningen i ett område i examensarbetet, att jag fick lära mig både strategiskt och operativt ledarskap.

Studerade du på plats i Stockholm eller med FEI FLEX?

– För det mesta i lokalerna i Stockholm, jag gillar det sociala med möjligheten att diskutera och interagera med lärare och elever. Ibland använde jag mig av FEI FLEX, det är smidigt att kunna medverka på föreläsningarna online när man inte har möjligheten att vara på plats.

Ledde utbildningen till något nytt?

– Ja, idag arbetar jag i Köpenhamn som Brand Champion för Danmark & Island på NYX Professional Makeup, ett av L’Oréals varumärken. Så man kan säga att utbildningen ledde mig till ett nytt arbete, stad och land!

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag strävar efter att ta ledarposition inom marknadsföring med fokus på strategi och drömmer om att arbeta med ett eget team. Mina kunskaper från utbildningen är en väldigt bra grund för detta och kommer till användning i strategiarbetet och att leda i en förändring. I dagsläget har jag inga nya planer på att studera men om det skulle ändra sig skulle jag överväga en MBA-utbildning hos FEI.

Publicerat den 13 oktober 2017