Apotekschefen: ”MBA-utbildningen kommer ge mig ett karriärkliv”

Efter fyra år som apotekschef ville Tam Lam, 31 år från Oslo, ta ett nytt kliv i karriären. När arbetsgivaren föreslog en MBA-utbildning att läsa vid sidan om arbetet föll valet på FEI, tack vare möjligheten att studera på distans från Oslo och ett spännande upplägg med praktiska övningar. FEIs The Scandinavian MBA är en masterutbildning som leder till akademisk examen och sker i samarbete med London South Bank University.

 

Hej Tam! Vad fick dig att välja FEI och Scandinavian MBA-utbildningen?

– Jag har länge funderat på att ta ett karriärkliv och tänkte att en MBA-utbildning skulle ge mig den kunskap och bakgrund jag behöver för att få insikt i hur företag arbetar, framförallt inom företagsledning. Det blev FEI för att de erbjuder möjligheten att studera på distans och delkurserna lockade med ett innehåll som verkade intressant. Jag blev också rekommenderad utbildningen av en kollega!

Berätta vad du tyckte var bra med utbildningen?

– Alla de sex delkurserna kompletterade varandra väl och de skickliga lärarna gjorde det lätt att hänga med. Det kändes verkligen som att innehållet var aktuellt med de delar vi ser idag inom företagsvärlden. Praktikfallen som vi arbetade med i grupper var intressanta, de gjorde att vi kunde använda teorierna vi lärt oss och applicera på verkliga problem som företag har idag. Jag lär mig bäst genom praktisk övning så upplägget var perfekt för mig!

Var du med på lektionerna i Stockholm eller med FEIFLEX?

– Då jag bor i Norge deltog jag på lektionerna på distans med FEIFLEX. Det var smidigt och flexibelt att bara logga in på systemet och passade bra med mitt heltidsjobb.

Berätta om dina arbetsuppgifter före och efter utbildningen.

– Jag går fortfarande på utbildningen och arbetar som apotekschef i Norge, något jag gjort i fyra år. Förhoppningen är att bli klar våren 2018. Det var faktiskt min arbetsgivare som föreslog att jag skulle ta en MBA-utbildning och de står för hela finansieringen.

Hur har du använt dina nya kunskaper?

– Till att analysera och lägga upp strategier för mitt nuvarande företag.

Hur skulle du beskriva att det är att studera hos FEI?

– Positivt! Jag var lite fundersam över hur det skulle fungera med support och vägledning när jag studerar så mycket på distans, men allt har verkligen löst sig kanon! Jag har inga nya utbildningar planerade i dagsläget, när jag är klar är det dags att praktiskt tillämpa de nya teoretiska kunskaperna.

Publicerat den 22 september 2017