”Hela Sverige ska kunna ta del av digitaliseringens möjligheter”

Vi har tagit tag i Petter Hanberger, digital strateg och moderator på FEIs och Hello Futures Almedalsseminarium ”Hur ska Sveriges industriella framtid omfatta mer än storstäder och startups?”.

Berätta, vad ser du fram emot?

– Vi har fått ihop en oerhört spännande och kompetent panel med journalisten Po Tidholm, Lena Carlsson, chefsstrateg på Tillväxtverket, Johan Carlstedt från IVA, David Mothander som är förbundsdirektör på IT & Telekomföretagen och Kalle Jegers från Hello Future. Fokus på seminariet är digitalisering och i synnerhet den utveckling som kallas Industri 4.0 eller ”fjärde industriella revolutionen”. Den innebär redan idag stora utmaningar men även stora möjligheter för traditionella sektorer inom näringslivet.

Varför är det här angeläget?

– När det idag pratas om digitalisering är det ofta ett stort fokus på startups, storstäder och storbolag. Det är där mycket av den bästa kunskapen, talangen och resurserna samlas vilket skapar en digital klyfta, något som gör att mindre bolag i traditionella branscher halkar efter och därmed hela regioner. Vi kommer diskutera vad som krävs från näringsliv, politiker och offentlig sektor för att hela Sverige tar del av digitaliseringens utveckling.

Vad hoppas du att ni kommer fram till?

– Tillsammans med våra paneldeltagare har vi chansen att kunna ta del av flera bra perspektiv. Det gör att vi kan ringa in och måla en god bild av utmaningen för att sedan diskutera vilka åtgärder som kan behövas för att alla ska ta del av digitaliseringens möjligheter.

Tid: Måndag 3 juli, kl. 13:00-14:00
Var: Tunnbindaregatan 5–7, Visby
Medverkande:
Po Tidholm, Journalist
Lena Carlsson, Chefsstrateg digitalisering, Tillväxtverket
Johan Carlstedt, Senior projektledare, IVA
Kalle Jegers, Senior resercher, Hello Future
David Mothander, Förbundsdirektör, IT & Telekomföretagen

Läs mer om FEIs och Hello Futures digitaliseringsseminarium här

 

Publicerat den 16 June 2017