“De fantastiska lärarna och flexibiliteten är bäst!”

Sambon fick förfrågan att jobba i Sydkorea. Anna Wickbom var inte sen att hänga på äventyret. Idag spenderar hon dagarna på ett café i Seoul, där hon studerar MSc inom Human Resource Management på distans med FEIFLEX, en utbildning med akademisk examen som ges i samarbete med London South Bank University.

– Möjligheten att studera utifrån ett internationellt perspektiv och ta akademisk mastersexamen, samtidigt som jag är bosatt utomlands var för mig helt rätt, säger Anna Wickbom.


Anna Wickbom har en kandidatexamen inom HR och har arbetat som HR-generalist i Stockholm de senaste fyra åren. När hennes sambo fick ett jobberbjudande i Seoul, Sydkorea hade Anna redan funderat i några år på att plugga vidare.

– När vi bestämde oss för att hoppa på det här äventyret började jag söka efter utbildningar som kunde genomföras på distans från Sydkorea. Jag hade kontakt med flera universitet men hittade ingen utbildning som matchade mina förutsättningar, säger Anna.

När hon hittade FEI och distanskonceptet FEIFLEX, som erbjuder möjligheten att studera från varsomhelst och närsomhelst, och det fanns en utbildning som motsvarade hennes önskemål var det bara att slå till. Utbildningen leder till akademisk examen genom FEIs samarbetspartner London South Bank University.

– Jag valde en MSc inom HR eftersom jag ville fördjupa mina kunskaper. Att studera utifrån ett internationellt perspektiv har gett mig en djupare förståelse, där också kulturella skillnader mellan Sverige och Sydkorea gett studierna komplexitet.

Hösten 2015 gick flyttlasset till Seoul och studierna startade. För det mesta sitter Anna på café och pluggar.

– Det är skönt att byta miljö och att inte göra mitt hem till min arbetsplats. Att gå till ett café gör att jag får känslan av att jag går till jobbet och när jag kommer hem är jag ledig.

Som främsta fördel med FEIFLEX, förutom att kunna sköta studierna från en annan världsdel, nämner Anna den fina kontakten med lärarna.

– De fantastiska lärarna är helt klart det bästa med utbildningen. Att vara ”själv” på programmet har varit utmanande, men väldigt utvecklande och stärkande. Lärarna har varit flexibla och velat att det ska bli så bra som möjligt. I sin helhet har det fungerat riktigt bra det har varit lättare än jag trodde, säger Anna, som till på köpet inspirerat sin sambo att läsa vidare på distans.

– Han har precis börjat läsa en BA i Business Management-programmet med FEIFLEX.

I maj nästa år flyttar paret hem till Stockholm igen, och då har Anna med sig en akademisk mastersexamen i bagaget. Nästa steg hoppas hon blir att få arbeta inom Human Resource Management på ett internationellt företag.

– Drömmen är att kunna kombinera de kunskaper jag har fått under den här utbildningen med mina tidigare jobberfarenheter!

Utbildningen MSc in International HR Management genomförs i samarbete med London South Bank University. Mer information hittar du här

Samtliga kurser som erbjuds med FEIFLEX

Publicerat den 1 december 2016