fei_liz_231104_134

Praktisk arbetsrätt

Arbetsrätt är ett samlingsbegrepp för den lagstiftning som reglerar förhållandena mellan arbetsgivare och arbetstagare. FEI:s kurs omfattar fem dagar, det ger dig en omfattande och stabil kunskapsbas som du har direkt nytta av.
Omfattning

1 dag 09.00-16.00/vecka - 5 veckor, intensivt 5 dagar eller 3+2 dagar

Om kursen

Förändringar inom företag får ofta arbetsrättsliga konsekvenser i form av förhandlingar, nyanställningar, omplaceringar och uppsägningar. För att denna typ av åtgärder ska bli korrekt genomförda är det viktigt att de är väl underbyggda.

Arbetsrätt är ett samlingsbegrepp för den lagstiftning som reglerar förhållandena mellan arbetsgivare och arbetstagare. Området innefattar dock inte bara lagstiftning utan även reglering som återfinns i avtal mellan arbetsgivare, arbetstagare och arbetsmarknadens organisationer. Arbetsrätten innehåller såväl rättigheter som skyldigheter för alla parter.

Syftet med kursen är att genom praktiska exempel, diskussioner och övningar träna förmågan att lösa juridiska problem inom det arbetsrättsliga området. Kursen behandlar aktuell lagstiftning och tar upp viktiga aspekter vid anställning, uppsägning, medbestämmande och avtal med mera.

För vem?

Kursen vänder sig till chefer och medarbetare på personalavdelningar som efterfrågar insikt och kunskaper i gällande arbetsrätt.

Kursinnehåll

  • Arbetsrätt
  • Kollektivavtal
  • Arbetstagarinflytande & arbetsledning
  • Anställningsförhållandets rätt
  • Arbetsmiljö och arbetstid
  • Arbetsrätten i EU
Vad kostar kursen?
29 800 kr Ordinarie avgift (ex. moms)

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 529 kr/mån

Kursen ingår också i....

Denna kurs för HR-specialister kan läsas fristående men ingår också i Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildningen. 

Mer om HR-chefsutbildningen
alla_pratbubblor_sid 4 copy 12
feiflexpuff1

Denna kurs ges på plats i Stockholm samt med FEI FLEX distansstudier, som innebär att lektionerna genomförs i klassrum samtidigt som de direktsänds online. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller följa undervisningen i din dator, surfplatta eller mobil. Du kan dessutom se lektionerna i efterhand, när och var du vill.

Hoppa till verktygsfältet