Affärsjuridik

Vad händer om ett avtal inte sägs upp korrekt? Hur säkerställer du att ett avtal är juridiskt bindande?

Kunskaper i affärsjuridik krävs för att kunna skydda företagets intressen. Det är värdefullt för alla typer av företag och nödvändigt för att kunna identifiera juridiska risker som verksamheten kan råka ut för.

Denna kurs i affärsjuridik kräver inga förkunskaper och vänder sig till dig som vill få användbara juridiska kunskaper och verktyg. Du lär dig om relevanta lagregler, som ger dig en tryggare grund att stå på för att ta korrekta affärsmässiga beslut.

Nästa kursstart
5 november 2024
Omfattning

3+2+2 dagar - 5 veckor

Avgift 29 600 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om kursen Affärsjuridik

Affärsjuridik – eller handelsrätt som ämnet ibland kallas – reglerar ett företags verksamhet. Det är beteckningen av de olika delar av juridiken som är viktiga för ett företag, oavsett bransch.

Med grundläggande juridisk kompetens kan företag tidigt upptäcka en affärsmässig risk och avvärja den. Att ha medarbetare med kunskaper i affärsjuridik kan därmed spara tid och pengar, eftersom de kan flagga om något kan gå fel till följd av att företaget agerar på ett visst sätt.

Denna kurs i affärsjuridik syftar till att ge dig förståelse för juridiken som styr företagets verksamhet, med praktiska kunskaper och verktyg för att ta korrekta juridiska beslut.

För vem?

Kursen vänder sig till dig som har ett behov av breda kunskaper inom affärsjuridik i ditt arbete. Du har användning av dessa kunskaper exempelvis i rollen som ekonom, revisor, företagsledare, egenföretagare, inköpare, fastighetsförvaltare eller konsult. Inga juridiska förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du har en övergripande ekonomisk förståelse.

Kursinnehåll

  • Avtalsrätt
  • Köprätt
  • Fordringsrätt
  • Sakrätt och obeståndsrätt
  • Associationsrätt

Efter kursen

Efter kursen har du kunskaper i de juridiska områden som berör företagets verksamhet. Du kan arbeta effektivare och har mindre behov av att anlita extern juridisk kompetens, eller kan bedöma när extern juridisk kompetens bör anlitas innan affärsmässig skada uppstår.

Fakta

Omfattning

Kursen omfattar 7 heldagar uppdelat på tre block: 3+2+2 dagar. Lektionerna äger rum kl. 09.00-16.00. Dagarna genomförs under ca 5 veckor.

Genomförande

Kursen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt tillfälle kan välja om du vill:

  • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater.

eller

  • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

 

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.

Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!

Intyg

Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning.

Avgift

29 600 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt lunch och/eller kaffe. Avgiften faktureras före kursstart.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 506 kr/mån.

Relaterade nyheter

Peder Ståhlberg är utbildad jurist och har varit för vd för Aimo Park, Sveriges största parkeringsbolag, under 20 år. Samtidigt har han föreläst i affärsjuridik på FEI sedan slutet av...

Läs mer

+