Rekordmånga YH-ansökningar 2023 – FEI YH ökade mer än genomsnittet

Yrkeshögskolan fortsätter att locka allt fler sökande. Nya siffror från SCB visar att antalet ansökningar till yrkeshögskolan ökade med totalt 6% under 2023.

Den positiva utvecklingen för yrkeshögskolan har även speglat sig i antalet ansökningar till FEI Yrkeshögskola, som ökade betydligt mer än genomsnittet med 14% fler ansökningar under det föregående året. Det innebär att FEI Yrkeshögskola under 2023 ökade antalet ansökningar drygt dubbelt så mycket jämfört med genomsnittet för samtliga yrkeshögskolor i Sverige.

– FEI har länge bedrivit YH-utbildningar och vi är väldigt glada över att antalet ansökningar har fortsatt öka de senaste åren. Tillsammans med näringslivet ser vi till att anpassa varje YH-utbildning efter kompetenskraven och den senaste utvecklingen inom respektive bransch. Med hybridformatet FEIFLEX ger vi också människor en möjlighet att studera och samtidigt klara av “livspusslet”, oavsett om man påbörjar studierna tidigt eller karriärväxlar mitt i arbetslivet. Studerande kan inför varje lektion välja att delta på plats, eller online i realtid med känslan av att närvara i klassrummet, säger Azadeh Lind, affärsområdeschef för offentliga utbildningar.

Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, inledde tidigare i år en historisk expansion av yrkeshögskolan med målet att växa 15% under de kommande 3 åren.

– YH-utbildningar är en snabb och kvalitativ väg till en framtidskarriär, som i 9 av 10 fall leder till en anställning direkt efter examen. Vi ser väldigt positivt på expansionen av yrkeshögskolan och att FEI får vara med och bidra till framtidens kompetensförsörjning. säger Azadeh Lind.

Läs mer om FEI:s YH-utbildningar här. 

Publicerat den 22 mars 2024