FEI Yrkeshögskola beviljas flest YH-flexplatser i Sverige 2024

Inför hösten 2024 har FEI beviljats flest YH-flexplatser i Sverige, sammanlagt 120 utbildningsplatser fördelat på 8 YH-utbildningar. Det innebär att FEI i år är den största utbildningsanordnaren som erbjuder snabbspår till YH-examen.

YH-flex har en stor betydelse för det livslånga lärandet, genom att skapa en länk mellan arbetsliv och utbildning. Det gör det möjligt för fler att studera mitt i arbetslivet och utveckla sina yrkeskunskaper, vilket leder till fördelar inte bara för individen utan för samhället i stort. Vi är oerhört glada för det fortsatta förtroendet att bedriva YH-flex och ser fram emot att välkomna fler studerande till FEI i höst, säger Azadeh Lind, affärsområdeschef offentliga utbildningar.

YH-flex är en utbildningsform som Myndigheten för yrkeshögskolan beslutade skulle bli en permanent del av yrkeshögskolan från 2023. YH-flex riktar sig till individer med yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en YH-utbildning, från studier eller arbetserfarenhet. Genom att tillgodoräkna sina yrkeskunskaper behöver de studerande endast läsa enstaka kurser från utbildningen, och kan därmed uppnå en YH-examen betydligt snabbare.

FEI ingick i försöksverksamheten för YH-flex som inleddes under 2020-2022 och var därmed en av de första utbildningsanordnarna som började erbjuda YH-flex. Till höstterminen 2024 erbjuder FEI YH-flex på 8 av 9 YH-utbildningar, med flest antal utbildningsplatser i Sverige.

Ansökan till YH-flex är öppen fram till 11 april. Läs mer om YH-flex – snabbspår till examen här.

Publicerat den 14 mars 2024