Controllerdagen 2024 – tidigare FEI-studerande en av årets huvudtalare!

Den 25 april är det dags igen för Controllerdagen, som hålls vid Uppsala universitet och online. Konferensen presenterar och diskuterar de senaste kärnfrågorna inom ledarskap, management och styrning. Här möts ledande praktiker och forskare för att utbyta kunskaper och ta del av idéer inom området. FEI är för 10:e året i rad stolt huvudsponsor av Controllerdagen.

– Vi på FEI är övertygade om vikten av att förena forskning med praktik. Eftersom Controllerdagen utgör en av landets främsta konferenser inom ledarskap och styrning, så känner vi oss naturligt delaktiga i detta evenemang. Det är en plats där nyskapande idéer föds och värdefulla kontakter knyts, vilket kan gynna både våra studerande och samarbetspartners. I år är vi dessutom extra stolta över att en tidigare studerande på FEI är en av huvudtalarna. Denice Jagborn, vd på Kenpo Sandwich och en mycket framgångsrik ledare, har läst FEI:s Ekonomichefsprogram, säger Stefan Carlberg, vd FEI.

Konferensen hålls i andra lokaler än tidigare år

I år är lokalen utbytt till Humanistiska teatern vid Campus Engelska Parken (20 minuters gångväg från järnvägsstationen, beläget bakom Carolina Rediviva). Med en form snarlik en grekisk teater bjuder denna lokal in till gränslös dialog och ett öppet och stimulerande samtal. Men eftersom det är en hybridkonferens går det även utmärkt att delta online via Zoom.

Extra starkt och inspirerande program i år:

 • Det ekonomiska läget i Sverige och i världen, samt vägen framåt
  Annika Winsth, chefekonom, Nordea
 • Styrelsens roll och ansvar för organisationens värdeskapande
  Svante Forsberg, styrelseordförande, Styrelseakademien Sverige
 • Controllerns roll i en snabbföränderlig och allt mer automatiserad datadriven värld
  Nils Odén Rapport, grundare, Business Control Excellence
 • Generativ AI och framtidens kunskapsarbet
  Hanna Birath, sakkunnig, Akavia
 • Finns pyramider i små organisationer? Hur river man dem?
  Denice Jagborn, vd, Kenpo Sandwich AB
 • Fem typer av giftiga organisationskulturer
  Ellinor Sätterqvist, vd, Avskalat AB
 • Paneldiskussion: Hur styr och förändrar man organisationskulturer?

Läs mer om Controllerdagens programpunkter här.

– Det här är en uppskattad mötesplats där aktuella frågor med praktiska exempel blandas med teori och paneldiskussioner. Dagen är fylld av framgångsrika praktiker och forskare som utmanar och ger perspektiv på det allra senaste inom styrning och verksamhetsutveckling. Det är en stimulerande miljö som för praktik och forskning vidare, säger Einar Iveroth, docent och universitetslektor på Uppsala universitet.

Delta i det intellektuella samtalet om styrningens kärnfrågor och få idéer om framtidens styrning från framstående praktiker och forskare! Dagen avslutas med dryck, snittar och mingel.

Ordinarie avgift för evenemanget är 4 400 kr (exkl. moms) för deltagande på plats och 2 800 kr (exkl. moms) för deltagande online. FEI har möjlighet att erbjuda dig 1000 kr i rabatt. Ange ”FEI” i fältet ”eventuell rabattkod”.

Sista anmälningsdatum: 19 april för deltagande på plats och 23 april för deltagande online.

Anmäl dig till Controllerdagen här.

Välkommen!

Publicerat den 26 februari 2024