3 frågor om Top-up degrees med vår studerande Simon Eriksson!

Simon Eriksson har studerat en YH-utbildning inom internationell transport och logistik, en kortare YH-utbildning inom inköpsanalys och separata kurser i företagsekonomi. De senaste åren har Simon arbetat på ett logistikföretag som driver en egen rederiverksamhet med en fartygslinje som trafikerar Sverige, England, Belgien & Nederländerna. Hans roll som affärsområdeschef innefattar dagligt samarbete med kontor och partnerverksamheter runtom i Europa. Simon valde att läsa en Top-up degree i International Business Management för att förvärva kunskaper som ger honom möjligheter att växa inom företaget. Karriärmålet är att arbeta och fortsätta att utvecklas i en internationell miljö.

Vad är det bästa med att läsa en Top-up degree?

– Det bästa med att läsa en Top-up degree är möjligheten att öka mina kunskaper och få behörigheten för att studera vidare. Att studera International Business Management kompletterar mina tidigare studier och ger mig samtidigt verktyg för att lyckas i en internationell miljö. Jag får fördjupad kunskap för att avancera på min arbetsplats och ökade karriärmöjligheter inför framtiden.

Vad är det bästa med att studera på FEI, i samarbete med Coventry University i Storbritannien?

– Det bästa med att studera på FEI i samarbete med Coventry University är möjligheten att delta på plats i Stockholm, samt att alla föreläsningar erbjuds digitalt och spelas in. För mig som arbetar heltid och studerar på halvtid är det perfekt att delta i föreläsningarna digitalt och kunna repetera i efterhand vid behov. Sedan är jag väldigt imponerad över både kvaliteten på utbildningen och de föreläsare som vi hittills haft. Denna Top-up degree har verkligen överträffat mina förväntningar och givit mig väldigt mycket kunskap som jag har användning av.

Vad är det bästa med branschen du jobbar inom?

– Jag jobbar inom logistikbranschen och har internationella kontaktytor, eftersom det oftast innebär arbete över internationella gränser. Dagarna ser sällan likadana ut vilket erbjuder en stor variation. Genom att jobba inom logistik får jag dessutom en stor insyn i en mängd andra branscher och utvecklas ständigt i takt med att den globala handeln förändras.

FEI:s Top-up degrees i samarbete med Coventry University

Top-up degree är en påbyggnadsutbildning för dig som har en YH-examen om minst 400 YH-poäng, eller studerat 120 högskolepoäng. FEI erbjuder fyra olika Top-up degrees i samarbete med Coventry University i Storbritannien, som var och en leder till en Bachelor of Science, vilket bedöms som en svensk kandidatexamen enligt Universitets- och högskolerådet (UHR).

Coventry University har arbetat hårt för att bli en global verksamhet och etablerat flera campus och initiativ över hela världen, som inkluderar Coventry University Group. Coventry University har en ständigt ökande global närvaro med över 50 000 studerande som för närvarande läser deras program över hela världen, och samarbetar med över 70 partnerinstitutioner i över 40 länder. För närvarande är FEI universitets enda akademiska partner i Sverige.

Läs mer om alla Top-up degrees här.

 

Publicerat den 20 februari 2024