Från VM-guld i rally till HR-diplom – Tina Thörner fick fart på nya karriären med FEI-utbildning

Efter en lång och framgångsrik karriär inom motorsporten med bland annat tre guld i rally-VM och två pallplatser i Dakarrallyt bestämde sig Tina Thörner för att sadla om. Eftersom hon alltid har tyckt om att arbeta med människor var HR-området nära till hands och hon valde FEI:s Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildningen för att få en mer teoretiskt förankrad grund.

– Jag bor i Schweiz så möjligheten att studera på distans var ett måste och där passade FEI:s HR-chefsutbildning perfekt. Under utbildningen gör jag praktik på ett bemanningsföretag och där jobbar jag nu med att utveckla deras HR-utbud. Alla de kunskaper som jag har fått från utbildningen kan jag direkt omsätta i praktiken, säger Tina Thörner.

Tina Thörner är en av Sveriges främsta motorsportprofiler någonsin. Hon blev ännu mer känd för det svenska folket i och med hennes deltagande i Let’s Dance 2011 och år 2021 släpptes hennes biografi Livet i hundraåttio. Samtidigt som hon har haft många olika järn i elden under hennes långa karriär, har en konstant faktor varit hennes vilja att motivera och inspirera människorna omkring henne.

– Av någon anledning gillar folk att jobba med mig och jag har så länge jag kan minnas tagit en ledarskapsroll i de olika uppdrag och jobb jag haft. En viktig sak som jag fått ut av FEI:s utbildning är att kunna analysera och strukturera varför ett ledarskap fungerar bra, och hur ett mindre effektivt ledarskap kan förbättras.

FEI:s HR-chefsutbildning är en av Sveriges ledande program för nyckelpersoner inom HR och ger kvalificerad kompetens för människor som är, eller siktar på att bli, HR-chef, HR-partner eller HR-konsult.

– Innehållet i utbildningen är konkret och fokuserat med lärare som är yrkesverksamma, vilket gör att det vi lär oss är precis det som är relevant och viktigt i näringslivet. Jag uppskattade också kunskapsutbytet med de andra deltagarna, det har verkligen varit berikande både för min fortsatta karriär inom HR och för mig som person.

I sitt nya jobb inom rekrytering och HR-stöd arbetar Tina bland annat med att utveckla HR-området hos värmländska företag, särskilt när det kommer till att ta hand om de anställda.

– Jag kommer in med ett nytt perspektiv och nya kunskaper från utbildningen som kan ge konkret värde till våra kunder.

Tina Thörner rekommenderar HR-chefsutbildningen på FEI till alla som på något sätt arbetar med personal- och HR-frågor, eller som vill göra karriär inom HR-området.

– Mitt tips till de som ska genomföra utbildningen är att komma dit med ett engagemang och en vilja att bygga nätverk med de andra deltagarna. Det är verkligen en utbildning i toppklass, säger Tina Thörner.

FEI:s HR-chefsutbildning har sedan starten på 1960-talet varit en språngbräda för över 1 000 karriärer inom HR- och personalområdet. Utbildningen uppdateras löpande, både när det gäller kursinnehåll och leveransform. Målet är att vara Sveriges bästa program för nyckelpersoner inom HR. Innehållet täcker alla de viktigaste områdena för chefer, konsulter och specialister inom HR.

Läs mer om utbildningen här. 

Publicerat den 17 april 2023