Från skidbacken till internationella kundrelationer med FEIFLEX: ”Det var inte ett alternativ att flytta från Åre för YH-studier”


När Adam Nordström sökte efter en utbildning hade han som mål att kunna kombinera ett arbete med sitt stora fritidsintresse, alpin skidåkning. Adam valde FEI:s YH-utbildning Account Manager/ B2B-säljare, som han kunde läsa online på distans från Åre via hybridformatet FEIFLEX. Det innebar att Adam kunde delta i lektioner live online och interagera med studerande på plats i Stockholm eller på distans, samt skriva tentamen vid Campus Åre Lärcentrum. Idag arbetar Adam som International Customer Service Representative på Outdoor-företaget Stellar Equipment – och har fortfarande skidbacken runt hörnet.

Adams stora fritidsintresse har länge varit skidåkning. Ett av kraven när han valde utbildning var att inte behöva flytta från Åre, ett krav som FEI:s yrkeshögskoleutbildning i allra högsta grad levde upp till.

– När jag letade efter en utbildning visste jag inte exakt vad jag ville göra, utan snarare hur jag ville att min vardag skulle se ut. Skidåkningen är halvårsbaserad och under säsongen vill jag åka så mycket som möjligt. Det var aldrig ett alternativ att flytta från Åre till Stockholm. Med FEIFLEX kunde jag själv schemalägga mina dagar eftersom det var lärarledda lektioner två dagar i veckan och hela upplägget var otroligt smidigt. FEI:s YH-utbildning gjorde att jag kunde läsa på distans och att jag sedan fick ett jobb som jag kunde kombinera med skidåkningen, säger Adam Nordström.

En Account Manager fungerar som ansiktet utåt för arbetsgivaren, med ansvar för att bygga långsiktiga relationer med såväl nya som befintliga kunder. FEI:s yrkeshögskoleutbildning Account Manager/ B2B-säljare leder till kompetenser i att utveckla affärer samt att förstå, analysera och agera utifrån kundens behov. I utbildningen ingår även 26 veckors LIA-praktik, Lärande i arbete, då studerande får möjligheten att tillämpa kunskaperna på en arbetsplats.

– Jag har alltid tyckt att försäljning är intressant och jag har flera familjemedlemmar som arbetar med det på olika sätt. Samtidigt är jag en person som alltid strävar efter att utvecklas och den här utbildningen var ett steg i rätt riktning. Praktiken var väldigt värdefull för mig eftersom jag fick en fot in i branschen som jag visste att jag ville vara verksam i. Dessutom fortsatte jag arbeta i företaget, BA Sportprodukter, en tid även efter att praktikperioden tog slut. Det fungerade extra bra tack vare det flexibla upplägget i utbildningen.

Förutom hybridkonceptet FEIFLEX och de två praktikperioderna visade sig en av utbildningens kurser bli extra värdefull för Adam, i rollen som International Customer Service Representative på Stellar Equipment.

– Kursen fokuserar på hur du bör använda det engelska språket i affärssammanhang. Idag jobbar jag mycket mot internationella marknader och kunder, över hela Europa, USA och Japan, så kunskaperna i att kommunicera affärsmässigt på engelska har jag väldigt stor nytta av.

Adam stortrivs med sitt jobb och har som målsättning att utvecklas i yrkesrollen och fortsätta resa runt i världen, både med jobbet och med skidåkningen.

– Målet var att hitta ett jobb som jag ville behålla resten av livet, och det lyckades jag med. Account Manager/ B2B-säljare är en yrkeshögskoleutbildning som öppnar upp för många olika jobbmöjligheter. Både försäljning och marknadsföring handlar i slutändan om att interagera med människor, oavsett om du vill arbeta som säljare, kommunikatör eller marknadsförare.

Account Manager är en YH-utbildning som anordnas i samarbete med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Studierna sker på heltid under 2 år med lektioner cirka två dagar per vecka. I studierna ingår även LIA-praktik, som ger dig möjligheten att tillämpa dina kunskaper på en arbetsplats. Utbildningen genomförs via vårt hybridformat FEIFLEX som ger dig valfriheten att delta både på plats och på distans, med ledande teknik som säkerställer en högkvalitativ studieupplevelse.

Läs mer om YH-utbildningen Account Manager här.

Publicerat den 10 januari 2022