5 snabba med utbildningsledaren – Account Manager/ B2B-säljare 400 yhp

Vad gör utbildningen Account Manager/B2B-säljare på FEI Yrkeshögskola unik?

För att bli riktigt skicklig som säljare måste du vara påläst och alltid se en möjlig affär ur kundens perspektiv. Det tar den här utbildningen fasta på med väldigt kompetenta lärare. Dessutom har vi mängder av spännande gästföreläsare som stöttar och öppnar upp dörrar till alla möjliga olika karriärvägar, roller och branscher, som många kanske inte visste existerade.

Vad gör Account Manager/ B2B-säljare till ett framtidsyrke?

Duktiga säljare som verkligen utgår ifrån kunden och möter dennes behov kommer alltid att behövas, så efterfrågan på Account Managers är stor! Inte minst nu när alla branscher behöver komma på fötter igen.

Vad är på gång inom branschen? Vilka utmaningar och möjligheter står den inför?

För närvarande är en trend Social Selling, det vill säga när säljaren använder sig av sociala medier för att kommunicera och interagera med potentiella kunder. Även om det är ett företag som betalar fakturan så är det en person du säljer till. Marketing Automation och AI är andra växande delar som vävs in alltmer i säljarens roll.

Vilka är de viktigaste kunskaperna för en Account Manager/ B2B-säljare?

Som Account Manager behöver du hitta din egna personliga säljprocess som du bottnar i, på det sättet blir du även trovärdig hos kunden. Som säljare behöver man även kunna en hel del om till exempel affärsjuridik, företagsekonomi, affärsengelska och marknadsföring. Dessutom krävs kunskaper om olika säljprocesser, strategier och roller. Allt detta och mycket mer ingår i FEI:s utbildning Account Manager/ B2B-säljare. Föreläsningar varvas med två längre LIA-perioder (praktik), då studerande får chansen att praktiskt tillämpa de teoretiska kunskaper som lärs ut under utbildningen.

Hur går det för våra studerande efter examen?

Uppföljningar visar att många får jobb som Account Manager – eller till och med Key Account Manager – på alltifrån mindre start-up företag till globala bolag.

Utbildningsledaren är de studerandes kontaktperson, ledningsgruppens verkställare och ansvarig för att lärarna levererar enligt kurs- och kvalitetsmålen. Utbildningsledaren skapar och underhåller även branschkontakter, omvärldsbevakar och implementerar styrdokument från bl.a. Myndigheten för yrkeshögskolan.

Läs mer om yrkeshögskoleutbildningen Account Manager/ B2B-säljare 400 yhp

Publicerat den 4 januari 2022