Azadeh Lind ny affärsområdeschef på FEI: ”Vi vill driva utvecklingen inom YH-utbildning”

Med mer än 20 års erfarenhet inom utbildningsbranschen och i olika chefsbefattningar har Azadeh Lind rekryterats som affärsområdeschef med helhetsansvar för FEI:s växande YH-verksamhet.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat en toppkraft som Azadeh, med gedigen erfarenhet från olika chefsroller i utbildningsbranschen. Hon har framgångsrikt startat upp och drivit verksamheter med fokus på kvalitet, egenskaper som passar väl med FEI:s strategi att utveckla vår position som en innovativ anordnare av YH-utbildning och annan offentligt finansierad utbildning, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

FEI har som målsättning att bli den ledande anordnaren av YH-utbildningar i Sverige och som en del av satsningen har FEI rekryterat Azadeh Lind som ny affärsområdeschef.

– Jag kommer arbeta för att FEI:s YH-utbildningar ska hålla fortsatt hög kvalitet och att vi anpassar och utvecklar utbudet efter den kompetens som arbetsmarknaden behöver. Jag kommer även titta på vilka andra utvecklingsmöjligheter som finns när det kommer till YH.

Azadeh Lind har en bakgrund som lärare och utbildad rektor. Hon kommer senast från det nordiska karriärrådgivnings- och utbildningsföretaget AS3 companies, där hon var vd för affärsområdet vuxenspråkutbildning. Tidigare har hon även arbetat som verksamhetschef för Infokomp och regionchef på Eductus, som är en del av Academedia.

– Jag har arbetat i utbildningsbranschen under hela min karriär så utbildning är definitivt den röda tråden för mig. På FEI kan jag kombinera mitt engagemang för utbildning med att utveckla ett affärsområde, vilket är något jag både har lång erfarenhet av och brinner mest för.

Azadeh Lind är just nu inne på sin fjärde vecka som affärsområdeschef hos FEI, där hon även ingår i ledningsgruppen, och hon har snabbt kommit in i verksamheten.

– FEI är ett utbildningsföretag med lång historia av väldigt gott renommé men som alltid strävat efter att ligga i framkant, både gällande tekniska innovationer för utbildning och att ta fram utbildningar som går i linje med hur samhället utvecklas. Det ser jag väldigt mycket fram emot att bidra till, säger Azadeh Lind, ny affärsområdeschef på FEI.

Publicerat den 16 november 2021