FEI godkänns av Pearson – lanserar ny internationell affärsutbildning

Med start hösten 2020 kan studenter från både Sverige och hela världen välja FEI för att studera till en Higher National Diploma (HND) in Business, en praktisk eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi och ledarskap som genomförs helt på engelska. Detta efter att FEI som första utbildningsföretag i Sverige utnämnts till ett Pearson International Centre.

– Det finns en växande internationell utbildningsmarknad som efterfrågar flexibel utbildning på engelska som ska vara accepterad av näringslivet och gångbar för att kunna läsa vidare inom universitetsvärlden, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

FEI har efter en omfattande utvärderingsprocess blivit godkänt av Pearson, en av världens största utbildningsorganisationer, och kommer med start i september 2020 erbjuda deltagare från hela världen att läsa en utbildning på engelska som leder till examen Higher National Diploma (HND).

– HND är en internationellt erkänd examen som är attraktiv på arbetsmarknaden. Den ger också möjligheten att gå direkt in på tredje årskursen på många universitet runt om i världen. Kombinationen HND och ett avslutande år på universitet är ett flexibelt och kostnadseffektivt sätt att studera som allt fler uppskattar.

Den nya utbildningen är studiemedelsberättigande och kan beskrivas som en internationell YH-utbildning som omfattar två års kurser. Studierna är praktiskt inriktade och syftar till att lyfta deltagarnas karriärer.

– Utbildningen startar hela åtta gånger per år och kan läsas över 16, 20 eller 24 månader utifrån deltagarens förutsättningar och önskemål. Jag tror att alla som efterfrågar en modern affärsutbildning med stor valfrihet och bred tillgänglighet kommer bli mycket nöjda.

FEIFLEX gör tillgängligheten ovanligt bred då de studerande kan välja att komma till FEI:s klassrum i London, Alicante och Stockholm eller logga in enskilt och delta aktivt på lektionerna var de än befinner sig.

– Vi ser fram emot att genomföra utbildningen internationellt med hjälp av FEIFLEX och våra lokala utbildningscenter runt om i världen. Det känns väldigt bra att få Pearsons förtroende att erbjuda detta spännande program som ger många fina möjligheter efter examen, säger Magnus Rolf, vd på FEI.


Om FEI Scandinavian Business School

FEI:s utlandsverksamhet drivs under namnet FEI Scandinavian Business School. Egna utbildningscenter i London och Alicante kompletteras med ett nätverk av samarbetspartners i olika länder. FEI erbjuder redan sedan flera år akademiska utbildningar på engelska i samarbete med brittiska universitet. Samtliga utbildningar ges med FEIFLEX.

Om FEIFLEX

FEIFLEX är en modern digital utbildningsmiljö som har utvecklats av FEI. Studerande kan välja att närvara på plats i specialutrustade klassrum eller delta aktivt online var de än befinner sig.

Om Pearson

Pearson är ett internationellt företag för certifiering och granskning av utbildningar med över 24 000 anställda i 70 länder med uppdraget att hjälpa människor göra framsteg i sina liv genom nya kunskaper. https://www.pearson.com/

Publicerat den 31 mars 2020