Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

FEI Yrkeshögskola

Siktar du på en ny karriär inom ett framtidsyrke? Gå en yrkeshögskoleutbildning hos FEI, en av Sveriges äldsta och främsta utbildningsaktörer!

Våra YH-utbildningar utformas av efterfrågan på arbetsmarknaden och i samarbete med företag för att förbereda dig inför framtidens arbetsliv.

Välj bland utbildningar inom flera olika branscher som genomförs via hybridformatet FEIFLEX. Vår ledande FEIFLEX-teknik ger dig möjligheten till en lika kvalitativ studieupplevelse, vare sig du deltar på plats i våra specialutrustade lokaler eller online.

Kurser & program

Varför studera på FEI Yrkeshögskola?

Varje år beslutar Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, om vilka YH-utbildningar som får bedrivas inom Sverige. För att en utbildning ska beviljas gäller det att kompetensen som utbildningen ger är efterfrågad på arbetsmarknaden och i hög grad leder till ett arbete.

FEI grundades 1888 och är en av Sveriges främsta utbildningsaktörer. Våra YH-utbildningar bedrivs i samarbete med företag och lärare som har expertis inom respektive yrkesområde. Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig dessutom en stor fördel, hela vägen från studier till arbete. Utbildningarna består av både teori och LIA-praktik på en arbetsplats, vilket ger dig chansen att få omsätta kunskaperna och lära dig yrket i praktiken.

Alla YH-utbildningar genomförs med vårt beprövade hybridkoncept FEIFLEX, vilket ger dig möjlighet att studera både i FEI:s utbildningslokaler och live online på distans. Den ledande FEIFLEX-tekniken säkerställer bästa möjliga studieupplevelse, vare sig du befinner dig i våra specialutrustade lokaler på attraktiva adresser i Stockholm och Göteborg, eller på distans. Genom FEIFLEX erbjuder vi även YH-utbildningar i samarbete med lokala lärcenter i Sverige.

Finansiering av YH

Yrkeshögskoleutbildningar är statsfinansierade i Sverige, med bidrag som fördelas ut av Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH. Under perioden 2020-2023 delfinansieras detta statsbidrag av EU-medel, som ett tillfälligt återhämtningsstöd efter coronapandemin.

 

 

 

Intresseanmälan

Nästa ansökningsperiod öppnar 1 februari 2023, för alla YH-starter under hösten 2023!

Fyll gärna i en intresseanmälan så ser vi till att du får aktuell information om våra utbildningar.

 

Senast på FEI

FEI:s nya samarbete med Coventry University gör att personer med relevant YH-examen kan läsa en Top-up degree och uppnå en internationell universitetsexamen, Bachelor of Science (Honours), som motsvarar en svensk...

Läs mer

Dag Lotsander är upplärd inom originalet till Lean och är en av Sveriges mest erfarna Lean-konsulter. Han har en över 20 år lång karriär som ledare inom Toyota och ansvarade...

Läs mer

Kursen Strategi & Affärsplanering ingår som en del av FEI:s utbildning Certifikat VD-kompetens. Petra Palmgren Lindwall som leder kursen har arbetat operativt i ledande befattningar inom små, medelstora och stora...

Läs mer

+