Hållbar administrativ köksmästare 150 yhp

Strävar du efter att arbeta som köksmästare? Vår YH-utbildning Hållbar administrativ köksmästare ger dig kunskaperna som krävs för framtidsyrket. Ansök till YH-utbildningen senast den 6 maj!

Översikt

YH-utbildningen riktar sig till dig som har minst två års arbetserfarenhet av professionell matlagning. Du får öka dina kunskaper om ledarskap, ekonomi, hållbarhet och livsmedelssäkerhet. Utbildningen genomförs med vårt unika format för hybridstudier, vilket innebär att du kan studera på plats eller live online.

Om YH-utbildningen Hållbar administrativ köksmästare 150 yhp:

En köksmästare har en ledarroll i köket med ansvar för att bland annat leda personal, upprätta hållbarhetsstrategier, skapa menyer samt göra ekonomiska beräkningar och inköp. En spännande yrkesroll där du som har rätt kompetenser efterfrågas i arbetslivet!

FEI:s YH-utbildning till Hållbar administrativ köksmästare består av ett flertal kurser inom olika ämnen. Tillsammans med din yrkeserfarenhet av professionell matlagning, ger utbildningen dig kunskaperna som du behöver för att framgångsrikt leda en köks- och restaurangverksamhet.

Exempel på yrkesroller är köksmästare, kökschef och souschef.

YH-utbildningen anordnas i samarbete med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Tillsammans med ledningsgruppen och samarbetspartners säkerställer vi att utbildningen utformas av efterfrågan på arbetsmarknaden och håller hög kvalitet.

Du lär dig om:

  • Ledarskap
  • Ekonomiska beräkningar och inköp
  • Hållbarhetsstrategier
  • Livsmedelssäkerhet

Behörighet och urval:

För denna YH-utbildning krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Det innebär avslutad gymnasieexamen eller motsvarande, samt goda kunskaper i svenska.

Förutom grundläggande behörigheter så krävs det särskilda behörigheter för denna utbildning.

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:

  • Matlagning 3 eller motsvarande kunskaper.

Yrkeserfarenhet:

  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet av matlagning.

Du kommer att behöva bifoga dokument i din ansökan som påvisar din behörighet.

Kursinnehåll

  • Ekonomi (20 yhp)
  • Hållbar matproduktion (20 yhp)
  • Hållbara matvanor och hälsa (20 yhp)
  • Hållbart ledarskap (30 yhp)
  • Livsmedelskunskap & Livsmedelssäkerhet (10 yhp)
  • LIA, Lärande i arbete (30 yhp)
  • Praktiskt personalarbete (10 yhp)
  • Strategiskt inköp (10 yhp)

Genomförande

Omfattning:

YH-utbildningen sker med 75% studietakt under ett år, med lektioner cirka två dagar i veckan. Utbildningen består även av ett antal veckors LIA-praktik, Lärande i arbete. LIA är en framgångsfaktor som ger dig tillfälle att tillämpa dina kunskaper ute på en arbetsplats.  

Metodik:

Utbildningen genomförs med FEIFLEX, vårt unika format för hybridstudier. Det innebär att du inför varje lektion kan välja om du vill närvara på plats i FEI:s klassrum, eller delta live online. Våra klassrum är specialutrustade med skärmar för att du ska kunna delta aktivt i undervisningen och interagera med andra studerande, oavsett om du närvarar på plats eller online. Alla lektioner spelas också in, så att du har möjlighet att repetera och se i efterhand.

Examen:

Godkänt resultat i samtliga kurser leder till 150 YH-poäng.

2009

Startade FEI Yrkeshögskola

1400

Samarbetspartners inom YH

9 av 10

Får jobb direkt efter YH-examen

Vanliga frågor och svar

  • Hur ofta startar YH-utbildningen?
  • Hur vet jag att YH-utbildningen är aktuell?
  • Vad har ni för antagningskrav?
  • När kommer antagningsbeskedet?
  • Har ni ett urvalsprov?
  • Hur läser man utbildningen via FEIFLEX?
  • Behöver jag en dator för att studera?
  • Finns det möjlighet till studielån?
  • Jag har behov av särskilt pedagogiskt stöd, får jag det hos er?

Hittar du inte det du söker?
Vi hjälper dig.