Ansökan är nu stängd och öppnar åter i februari 2021.
Våra utbildningar har en start per år. Dessa sker under hösten.
I alla utbildningar är det krav på grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Det betyder avslutad gymnasieexamen eller motsvarande samt goda kunskaper i svenska. Läs mer under ansökan.
Ja, i nästan alla utbildningar kommer det vara ett särskilt prov. Ett så kallat urvalsprov/antagningsprov, som ligger till grund för urvalet. Alla behöriga sökande erbjuds att skriva provet som består av delar i svenska, engelska och matematik. Mer information om detta får du när du ansökt till utbildningen.
Ja alla våra utbildningar går att ta del av via FEIFLEX. Vilket betyder att du kan välja mellan att delta på plats eller se föreläsningarna live via din dator.
När det gäller ansökningar till utbildningarna som fortfarande är öppna för ansökan kommer vi att lämna besked senast.
Vi rekommenderar att våra studerande har en dator för att kunna studera på bästa sätt. Vi rekommenderar i första hand att du använder dig av en PC. Om du väljer att följa utbildningen via FEIFLEX krävs det att du har en webbkamera och ett headset.
Det varierar beroende på utbildning. De flest av våra yrkeshögskoleutbildningar är tvååriga och på 400 YH-poäng. Några av våra utbildningar bedrivs under ett och ett halvt år och är på 300 YH-poäng. En veckas studier motsvarar 5 YH-poäng.
Alla våra utbildningar innebär heltidsstudier. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två till tre dagar i veckan. Övrig tid arbetar du med projekt och gruppuppgifter samt egna studier. Under LIA-perioder följer man arbetsplatsens arbetstider.
Alla yrkeshögskoleutbildningar berättigar till studiemedel. Kontakta CSN för mer information, www.csn.se
Alla kurser som förekommer i en utbildning har betygsskalan IG, G och VG och det gäller även för Lärande i arbete, LIA. Kunskapskontroller sker i form av muntliga och skriftliga tentamen, projektarbeten och inlämningsuppgifter, individuellt eller i grupp.
Varje utbildning har sin egen ledningsgrupp. I ledningsgruppen sitter representanter från näringslivet, de studerande och från utbildningsanordnaren. Majoriteten av ledningsgruppens medlemmar utgörs av personer från arbetslivet. Det garanterar att kursinnehållet alltid är aktuellt.
Det varierar lite beroende på utbildning, men i snitt är det cirka 25-30 % av utbildningstiden som utgörs av LIA (praktik).
Utbildningsledaren och du som studerande samarbetar vid anskaffning av LIA-plats. Det ställer krav på att alla inblandade är aktiva och arbetar efter de riktlinjer som FEI har formulerat.
Ja, du som går en utbildning på yrkeshögskolan har rätt att få särskilt pedagogiskt stöd om du har behov av det för att nå utbildningens mål. Det är reglerat i den förordning som alla utbildningar måste följa. Du kan läsa mer på www.myh.se
Fick du inte svar på din fråga? Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se eller via vår Facebook-chatt så svarar vi så fort vi kan.