Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Redovisningskonsult 400p Stockholm & FEIFLEX

Att arbeta som redovisningskonsult

En redovisningskonsult arbetar med företagets redovisning. Allt från det lilla familjeföretaget till det stora internationella företaget med egen ekonomiavdelning. Som utbildad redovisningskonsult har man den kunskap som behövs för att hantera företagets ekonomi, moms och skatteredovisning och kan upprätta företagets ekonomiska rapporter, årsredovisning och inkomstdeklaration. Tänkbara arbetsplatser är ekonomiavdelning på ett större företag, redovisningsbyrå, revisionsfirma, skatteverket mm… Många redovisningskonsulter arbetar som egna företagare med konsultuppdrag.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetens för att:

  • självständigt tillämpa de lagar och regler som finns för att kunna sköta den löpande redovisningen i ett företag
  • självständigt upprätta ett företags inkomstdeklaration
  • självständigt tillämpa de regler som finns för upprättande av årsbokslut
  • identifiera vad som krävs för ett konsultuppdrag för en redovisningskonsult

 

Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara redovisningskonsult, redovisningsansvarig, redovisningsassistent, redovisningsekonom och ekonomiansvarig.

FEIFLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Det innebär att du kan gå utbildningen var du än bor eller befinner dig. Med vår FEIFLEX-teknik kan du delta aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig online. Vi rekommenderar att du använder ett bra headset och en webbkamera. Du som väljer att delta i undervisningen på plats får också studiekamrater som medverkar på distans. De kan befinna sig i Kiruna, Karlstad, Karlshamn – eller någon annanstans! I de specialutrustade klassrummen förenas alla i ett gemensamt lärande.

Läs mer om FEIFLEX

Kort om utbildningen

Redovisningskonsult är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan . Du studerar på heltid under två år och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar i veckan. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Under Lärande i arbete (LIA) följer man arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet.

Omfattning:
400 YH-poäng, 80 veckor varav 22 veckor Lärande i arbete, LIA
Finansiering: Avgiftsfri utbildning som berättigar till studiemedel CSN
Var? Kammakargatan 5 i Stockholm och via FEIFLEX
När? 24 augusti 2020
Ansökan är nu stängd och öppnar åter i februari 2021. Ta gärna chansen att läsa en enstaka kurs redan nu. Klicka här.
Kontakt Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se eller via vår Facebook-sida så svarar vi så fort vi kan

Länkar
Kurser

LIA och Ledningsgrupp

Antagningskrav

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Urval

  • Betyg
  • Särskilt prov
+