Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare/ Riskbedömare 400p Stockholm & FEIFLEX

Utbildningen Försäkringsrådgivare/Skadereglerare/Riskbedömare är sedan många år etablerad och en av de viktigaste utbildningarna för den som vill göra karriär inom försäkringsområdet.

Utbildningen kännetecknas av:

  • marknadens mest omfattande utbildning
  • integrerad praktik på ledande bolag i försäkringsbranschen
  • uppfyller Finansinspektionens teoretiska krav för att kunna bli förmedlare

 

FEI samarbetar med InsureSec och i utbildningen finns det möjlighet att mot en avgift göra InsureSec:s licenstest som ett bevis på att utbildningen producerar kunniga och kompetenta försäkringsförmedlare.

Vad är en Försäkringsrådgivare/Skadereglerare/Riskbedömare?

En försäkringsrådgivare arbetar med att ge privatpersoner eller företag råd när det gäller olika försäkringslösningar och en skadereglerare hanterar olika skador som den försäkrade råkat ut för. En riskbedömare, underwriter, arbetar med att bedöma risker.

I Sverige finns det drygt 450 försäkringsbolag, över 1000 förmedlarföretag och omkring 20 000 anställda.

Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara administratör, rådgivare, förmedlarassistent, skadereglerare och riskbedömare/underwriter.

FEIFLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Det innebär att du kan gå utbildningen var du än bor eller befinner dig. Med vår FEIFLEX-teknik kan du delta aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig online. Vi rekommenderar att du använder ett bra headset och en webbkamera. Du som väljer att delta i undervisningen på plats får också studiekamrater som medverkar på distans. De kan befinna sig i Kiruna, Karlstad, Karlshamn – eller någon annanstans! I de specialutrustade klassrummen förenas alla i ett gemensamt lärande.

Läs mer om FEIFLEX

Kort om utbildningen

Försäkringsrådgivare/Skadereglerare/Riskbedömare är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med försäkringsbranschen och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under 2 år och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi schemalagda föreläsningar två till tre heldagar i veckan. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Under Lärande i Arbete (LIA) följer du arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet.

Omfattning: 400 p, heltid 80 veckor varav 24 veckor Lärande i arbete, LIA
Finansiering: Avgiftsfri utbildning som berättigar till studiemedel CSN
Var? Kammakargatan 5 i Stockholm och via FEIFLEX
När? 17 augusti 2020
Ansökan är nu stängd och öppnar åter i februari 2021. Ta gärna chansen att läsa en enstaka kurs redan nu. Klicka här.
Kontakt Skicka gärna frågor till oss på yh@fei.se eller via vår Facebook-sida så svarar vi så fort vi kan

Länkar
Kurser

LIA och Ledningsgrupp

Antagningskrav

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan.
  • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Urval

  • Betyg
  • Särskilt prov

 

Att tänka på gällande praktik/LIA
Försäkringsbranschen regleras av lag och föreskrift och står under Finansinspektionens tillsyn. Lag (2018:1219) om försäkringsdistribution 2 kap. § 7 2 st anger att en förutsättning för att uppbära tillstånd för försäkringsdistribution är att man inte förekommer i det register som förs enligt lagen (1998:620) om belastningsregister (allmänt kallat ”belastningsregistret”) avseende vissa förmögenhetsbrott, viss ekonomisk brottslighet och att man har visat skötsamhet i ekonomiska angelägenheter. Därför kommer praktikplatser och framtida arbetsgivare kräva ett utdrag ur brottsregistret samt information från Kronofogdemyndigheten när du söker din praktik/LIA och när du söker arbete efter avslutad utbildning.

Vet du med dig att du har något som är belastande bör du kontakta utbildningsledaren för vidare konsultation innan du ansöker till utbildningen.

Två utbildningar, vilken ska jag välja?
Bor du i eller omkring Stockholm bör du ansöka till det första alternativet (Stockholm). Bor du däremot i andra delar av Sverige bör du ansöka till det andra alternativet (FEIFLEX). Båda alternativen innebär att du kan studera på distans via FEIFLEX samt att du alltid är välkommen till klassrummet i Stockholm. Anledningen till varför det är viktigt att du ansöker till rätt alternativ är för att vi ska kunna erbjuda dig de bästa förutsättningarna inför din praktik/LIA, var du än befinner dig i Sverige. Har du funderingar över detta, kontakta utbildningsledaren.

Vad tycker våra deltagare?

Marlene vill bo kvar i hemorten – karriärväxlar till försäkringsrådgivare på distans

Från säker fot till trygg karriär – Simon Stenbergs nya familjeliv efter fotbollen

+